‘SIMPLE-MINDED LOVE‘

Premijera indie singla mlade zagrebačke glazbenice Miriiam: ‘Spot je hommage filmskim biserima‘

Naslov pjesme je već dovoljno sugestivan, tako da ću pustiti da jednostavnost govori u moje ime, kaže Miriiam
Miriiam
 Warm Acc

Talentirana zagrebačka glazbenica Miriiam, novo i vrlo zanimljivo ime na sceni, objavila je indie singl i spot "Simple-Minded Love", kojim najavljuje svoj album prvijenac.

Glazbenica snažne scenske pojavnosti i vokalnih sposobnosti predstavila se nedavno svojim prvim singlom “Knot”, kojeg su i publika i kritika prilično ishvalili, a sad nam donosi novu pjesmu “Simple-Minded Love”. Riječ je o vizualno i vokalno profinjenom singlu kojeg dodatno ističe sjajan spot, koji je djelomični hommage filmskim biserima kao što su “Little Miss Sunshine” ili “Juno”.

- Za spot smo zaslužni Pavle Kocanjer i ja, sad već ustaljeni lik iz sjene koji me pomno prati u stopu. No zvijezde ovog vizualnog uratka su djevojčice iz Ženskog košarkaškog kluba Orka, glavna glumica Glorija Pinturić, već iskusna profesionalka s IMDb adresom i iskušanim kazališnim daskama HNK pod nogama, Amadeo Kljun, Tomislav Ivanagić i ljubiteljima sporta prepoznatljivo lice Podcasta 8 24, Ivan Šašak - rekla nam je Miriiam povodom objavljenog singla.

Ovo je drugi singl s nadolazećeg albuma koji će se sastojati od 10 pjesama na kojima je gostovao niz zagrebačkih glazbenika.

image
Warm Acc

- Ne znam što reći o pjesmi, a da nije predetaljno i sugestivno. Vjerojatno ću uvijek vješto izbjegavati reći što sam mislila i o čemu se radi. Naslov pjesme je već dovoljno sugestivan, tako da ću pustiti da jednostavnost govori u moje ime - šarmantno nam je objasnila Miriiam.

Domaći portali su nedavno nahvalili njezin singl "Knot", koji je Miriiam gurnuo u fokus domaće glazbene scene.

- Odjednom pun Facebook zid jedne nove domaće pjesme, što obično znači da je stvar zbilja super. I jest. Miriiam ima singl koji ćemo zapamtiti, a nadam se i radiopostaje. Retro, opušteno, zabavno, koncentrirano i zrelo. Sve se srećom razvezalo u korist Miriiam - napisali su o tom singlu na portalu za umjetnost i kulturu ziher.hr.Miriiam je prošli tjedan nastupila i na 2. Ženskoj Gitarijadi u kninskom klubu A3, a u srijedu navečer će nastupiti na Desetoj godišnjici JeboTon Ansambla u zagrebačkoj AKC Medika. Na prethodnom singlu "Knot" vokalno/instrumentalno su sudjelovali i neki članovi JeboTon kolektiva, a ovaj intimni akustični nastup bi joj mogao biti među zadnjima u takvom formatu jer je njezin bend napokon okupljen.

Pjesma "Simple-Minded Love" u izdanju izdavačke kuće Basic & Rough dostupna je putem svih digitalnih glazbenih platformi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 07:22