‘BUDI BUDNA‘

Premijera romantične poslastice Marka Tolje: ‘Ovakve se pjesme više ne pišu, a svi ih volimo‘

Tekst, melodija, harmonija i aranžman vraćaju me u doba Runjića, Kalogjere i drugih kada se glazba shvaćala drugačije, kaže Tolja
Marko Tolja
 Neja Markicevic/Cropix

Nakon velikog hita "O tebi ovisan" s kojim je osvojio radijski eter, očarao publiku i koji već mjesecima ne "silazi" s glazbenih top ljestvica, Marko Tolja na portalu Jutarnji.hr premijerno predstavlja nježnu glazbenu romansu "Budi budna".

Ni sam 36-godišnji Tolja ne skriva svoje oduševljenje ovom romantičnom poslasticom koja do slušatelja stiže u pravo vrijeme - ususret Danu zaljubljenih.

- Kad god me netko pita kakva je ova pjesma, odgovor je uvijek isti: 'Ovo je jedna od onih pjesama kakve se više ne pišu, a svi ih volimo. Neopterećena trendovskim razmišljanjima i kalkulacijama'. Veliko hvala Sergeju koji mi je poklonio ovu divotu i imao povjerenja u mene da ću je iznijeti na pravi način. Ne mogu sakriti kako me tekst, melodija, harmonija i aranžman neodoljivo vraćaju u doba Runjića, Kalogjere i drugih velikana kada se glazba shvaćala na puno drugačiji način nego danas - rekao je riječki pop, swing i jazz pjevač.

Naime, pjesmu autorski potpisuje Sergej Ćetković, zaslužan za glazbu i tekst, koji kaže da su Marko i "Budi budna" jednostavno bili suđeni.

- Kažu da se svako rodi za nekog, a ova pjesma se rodila za Marka Tolju. Iako u trenutku stvaranja nisam ni razmišljao o tome tko bi ju otpjevao, ona je sama našla put i pokazala u pravom smjeru. Drago mi je da joj je baš Marko udahnuo život i pustio ju u svijet, te da će mnogi naći dio sebe i dio svoje osobne priče i ostati budni za svaku notu i svaki stih u godinama koje dolaze - ispričao je Ćetković.

image
Matija Djanjesic/Cropix

Aranžman potpisuje Ivo Popeskić, koji je također zaslužan za programiranje i klavijature. Bubnjeve je odsvirao Marko Lazarić, gitare Ivan Pešut, bas Henry Radanović, a saksofon Dražen Bogdanović.

Pjesmu "Budi budna" prati i romantični video spot iza kojeg stoji sjajan dvojac iz Lumière production, a glavnu žensku ulogu tumači Elena Dizdar jedna od najpoznatijih hrvatskih manekenki koja je surađivala s brojnim prestižnim svjetskim brendovima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:23