TUŽNA VIJEST

Preminuo je Massimo Savić

‘Naš tata, suprug, ponos i ljubav, Massimo Savić, napustio nas je nakon kratke, ali herojske borbe‘

Massimo

 Ante Cizmic/Cropix

Umro je poznati pjevač Massimo Savić.

O iznenadnoj smrti svoga oca i muža na Facebooku su izvijestile njegova kći i supruga.

‘Naš tata, suprug, ponos i ljubav, Massimo Savić, napustio nas je nakon kratke, ali herojske borbe.

Iako je otišao s ovoga svijeta, u našim će dušama živjeti vječno; nasmijan, topao, snažan, pun ljubavi i satkan od umjetnosti.

Zauvijek ćemo biti tvoje cure.

Eni i Mirna‘ - stoji u objavi na Facebooku.

Tužnu vijest potvrdili su i iz diskografske kuće Aquarius Records. Savić je preminuo u Vinogradskoj bolnici gdje se liječio od karcinoma pluća.

Massimo Savić rođen je u Puli 6. lipnja 1962. godine. Srednju školu pohađa i završava u Zagrebu gdje započinje njegova glazbena karijera.

Publici se prvi put predstavio 1983. kao vođa synth-pop grupe Dorian Gray kad izdaje prvi album ‘Sjaj u tami‘. Dvije godine kasnije izlazi njihov drugi album ‘Za tvoje oči‘.

Nakon razlaza grupe, Massimo devedesetih započinje uspješnu samostalnu karijeru i objavljuje četiri albuma u suradnji sa Zrinkom Tutićem.

Nakon pet godina stanke, objavljuje novi album jednostavna naslova Massimo, a potom su uslijedili hvaljeni albumi Vještina i Vještina 2 koji su Massima vratili u sam vrh hrvatske mainstream pop-rock glazbe i potvrdili ga kao jednog od najboljih pjevača na ovim prostorima.

Sredinom 2011. godine, Massimo objavljuje ogroman hit ‘Iz jednog pogleda‘, čiji je tekst i glazbu napisao Predrag Martinjak. Ovo je bila prva suradnja između Massima i Peggyja koja se kasnije nastavila sve do samoga kraja.

U karijeri je osvojio čak devet diskografskih nagrada Porin, a izdao je 17 solo albuma.

Massimo se više puta okušao i kao član žirija u pjevačkim showovima. Prvi puta 2015. kada je bio član žirija u RTL-ovom X Factoru. Dvije godine kasnije na RTL-u, no ovaj puta u Zvijezdama. 2019. godine Massimo je postao jednim od mentora na hrvatskoj inačici svjetski poznatog projekta The Voice.

Massimo je također osam puta nominiran za medijsku nagradu Zlatni studio, a dva put je i nagradu osvojio - za pjesmu godine i za najboljeg pjevača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 13:59