VRHUNAC LUDILA

PRIJETNJA ILI UROK!? Tko je Milanu Popoviću pred kućom zapalio crnu svijeću i je li u pitanju crna magija?

 
Igor i Severina Kojić, Milan Popović
 Pedja Milosavljevic, Bruno Konjevic / CROPIX

Sukob Severine Kojić i Milana Popovića, čija sudska bitka za skrbništvo nad sinom traje već godinama, upravo je eskalirao na potpuno novu razinu. Srpski kralj bakra, kako nazivaju Popovića, u posjedu je snimke na kojoj se, kaže, vidi kako Severinin suprug Igor Kojić ispred ulaza njegove kuće u Zagrebu postavlja nepoznati zapaljeni predmet.

Čudna tekućina

Popović je za Jutarnji potvrdio kako sumnja da je riječ o eksplozivnoj napravi, a slučaj je prijavio zagrebačkoj policiji u utorak, samo dan prije sudskog ročišta s bivšom suprugom.

Na snimci koju je Popović predao policiji jasno se vidi kako u utorak, 28. svibnja, u 12.31 sat crni Audi ulazi u zagrebačku Wickerhauserovu ulicu i iz njega izlazi muškarac. Za njega je Popović siguran da je upravo Igor Kojić jer se, kaže, na uvećanom kadru vidi da je on, ali i da sporni automobil ima njegove registarske oznake. Muškarac dolazi pred Popovićevu kuću, ostavlja predmet pred kolnim ulazom, odmah se vraća u automobil i odlazi.

- Naprava koju je Kojić ostavio pred vratima, koja su mi glavni ulaz u garažu, nalik je na svijeću, ali je ispunjena nečim crnim nalik na katran, što je i curilo iznutra i dosta je teža od svijeće. Na kamerama je vidljivo da je predmet gorio pred kućom, ali je, na svu sreću, vjetar ugasio plamen. Kako bilo, sve sam prijavio policiji i sada forenzičari rade na tome da se utvrdi o kakvom se objektu radi. Jasno se vidi da je predmet ostavio Kojić koji je previdio videonadzor na kući - objašnjava srpski poduzetnik.

Koja je poruka

U trenutku kad je naprava ostavljena pred Popovićevom kućom, poduzetnik nije bio doma, a izašao je, tvrdi, koji trenutak ranije zbog dogovorenog sastanka.

- Pitanje je koja je poruka koju je Kojić želio poslati, je li to prijetnja, zastrašivanje ili nešto treće, jer zašto bi netko inače ostavio takvu napravu pred mojim vratima. Zabrinjavajuće je da je zastrašivanju i prijetnjama pribjegla osoba koja provodi vrijeme s mojim sinom i kakav to utjecaj na njega može imati. Kao otac se jako brinem zbog toga. U svakom slučaju, policija ima sve podatke i polažem nadu u kompetentnost struke da se provede istraga i poduzmu zakonske mjere za takav slučaj - naglašava Popović.

A da se bavi spornim slučajem, potvrdila je i policija kojoj se Milan Popović obratio kratko nakon nesvakidašnjeg pronalaska ispred ograde svog zagrebačkog doma.

- Radimo na tom slučaju i prikupljamo sve obavijesti. Trenutačno možemo samo reći da nije bila u pitanju nikakva eksplozivna naprava kao što se to možda moglo pomisliti, nego je riječ o bezazlenom predmetu koji se, ipak, može shvatiti kao neka vrsta zastrašivanja s obzirom na način kako je ostavljen - rekli su nam u PU zagrebačkoj.

Međutim kasno popodne neslužbeno smo doznali kako je policija Popoviću ponudila da protiv Kojića pokrene kazneni progon, ali on je to odbio. Nakon toga obavljeni su obavijesni razgovori s više osoba, uključujući i Kojića, ali nakon toga nije utvrđeno da se Kojić pred Milanovim vratima pojavio baš tog datuma koji je na snimci. Bilo kako bilo sva saznanja proslijeđena su državnom odvjetništvu, a posebno zato jer je sličan predmet nedavno gorio i u Mutimirovoj ulici u Zagrebu. Riječ je navodno o nekoj vrsti crnog svijećnjaka.

Tabloidi divljaju

O detaljima ove priče naveliko su se raspisali i srpski mediji koji su slučaj okarakterizirali kao Severinin pokušaj ubojstva bivšeg partnera. Naravno, pjevačica je odmah napisala komentar na svom Instagramu, usput priloživši fotografiju naslovnice srpskog Telegrafa. S naslovnice “vrišti” naslov: “Seve pokušala da ubije Milana!” Severininu objavu prenosimo u cijelosti: “U sudskoj borbi za svoje dijete, od njegovog oca dobila sam, pored do sada raznih epiteta i postavljanih ‘’dijagnoza’’, i neslužbeni status ‘’ubojice’’ u pokušaju oca djeteta. Razlog je jednostavan... Otac nije uspio dobiti odmah i sada ono što si je zacrtao od nadležnih hrvatskih institucija uključenih u postupak pa je, nezadovoljan i ljut nakon jučerašnjeg suda, ‘’pustio’’ u javnost vijest o pokušaju njegova ubojstva od strane mene i to putem i uz pomoć mog supruga Igora. Da nije žalosno, bilo bi tragikomično čime se sve pojedinci služe u tzv. “borbi” na sudu, a sve pod krinkom najboljeg interesa svog djeteta, i da granice “fair playa” i interesa djeteta tu nema, već je cilj totalno uništenje mene i kao majke i kao javne osobe. Svakome je jasno da je to plaćeni oglas i da, ako treba, radi pobjede majku treba proglasiti i ubojicom. Nisam ubojica niti ću to postati, ja sam samo Severina koja se ne ljuti na navedene pojedince, jer nisu oni krivi što im sustav, koji ne funkcionira, dozvoljava da rade što hoće uz pomoć novaca...

View this post on Instagram

U sudskoj borbi za svoje dijete, od njegovog oca dobila sam, pored do sada raznih epiteta i postavljanih ''dijagnoza'', i neslužbeni status ''ubojice'' u pokušaju oca djeteta. Razlog je jednostavan... Otac nije uspio dobiti odmah i sada ono što si je zacrtao od nadležnih hrvatskih institucija uključenih u postupak pa je, nezadovoljan i ljut nakon jučerašnjeg suda, ''pustio'' u javnost vijest o pokušaju njegova ubojstva od strane mene i to putem i uz pomoć mog supruga Igora. Da nije žalosno, bilo bi tragikomično čime se sve pojedinci služe u tzv. ''borbi'' na sudu, a sve pod krinkom najboljeg interesa svog djeteta, i da granice 'fair play-a' i interesa djeteta tu nema, već je cilj totalno uništenje mene i kao majke i kao javne osobe. Svakome je jasno da je to plaćeni oglas i da, ako treba, radi pobjede majku treba proglasiti i ubojicom. Nisam ubojica niti ću to postati, ja sam samo Severina koja se ne ljuti na navedene pojedince, jer nisu oni krivi što im sustav, koji ne funkcionira, dozvoljava da rade što hoće uz pomoć novaca... Neću podnijeti niti nikakve tužbe radi navedenog plaćenog ''oglasa'' u novinama, jer je svakome jasno kakva to osoba radi i može raditi, i to svom djetetu, a ja ću i dalje biti majka svom djetetu i samo Severina. Kako jedna pjesma kaže ''daleko mu kuća..''

A post shared by Severina Kojic (@severina) on

Neću podnijeti niti nikakve tužbe radi navedenog plaćenog ‘’oglasa’’ u novinama, jer je svakome jasno kakva to osoba radi i može raditi, i to svom djetetu, a ja ću i dalje biti majka svom djetetu i samo Severina. Kako jedna pjesma kaže, ‘’daleko mu kuća’’, napisala je pjevačica, a njezin suprug Igor Kojić jučer nije odgovarao na naše pozive.

Vidjevši Severininu objavu, i Milan Popović imao je potrebu to prokomentirati. Njezin istup na društvenim mrežama shvatio je kao novi napad na njega.

- Što se tiče majčina komentara da sam je nazvao ubojicom, mogu samo reći da nisam pisao novinske naslove, niti bi mi to itko dozvolio. Ali, s obzirom na sve navedeno, mogu reći da je to bio dvostruki napad na mene jer umjesto da objasni akt svojeg supruga i je li i ona sama sudjelovala u tome, ona ide i dalje u napad na mene i sugerira da sam ja nešto napravio - tvrdi Popović.

Samo zastrašivanje

Kako je policija utvrdila da se ne radi o eksplozivnoj napravi s nekoliko strana počelo se nagađati da je možda u pitanju i crna magija. Naime, slični predmeti koriste se u takozvanom bacanju uroka.

Da cijeli slučaj bude još luđi, jučer se iz dobro obaviještenih izvora moglo čuti kako je na vrata menadžera Edvina Softića koji sa Severinom nije u dobrim odnosima, zvonio baš Kojić sa “nekakvom svijećom” u rukama. Softić inače živi upravo u Mutimirovoj lici, ali informaciju jučer nije želio komentirati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:27