LEGENDA SE VRAĆA

Priprema se lom: Mišo će pjevati na divovskoj bini od 50 metara, evo što poručuje fanovima

Razglas od 300 Kw najjači je koji je ikad postavljen na Starom placu, a binu će osvjetljavati 200 različitih rasvjetnih tijela

Mate Mišo Kovač

 Vladimir Dugandzic/Cropix

Ulaznice za dugoočekivani splitski koncert Miše Kovača puštene su u prodaju danas u podne, a odmah je počela jagma za njima. Ništa čudno jer legenda se nakon pune tri godine vraća na scenu i to koncertom što će ga 5. lipnja održati na starom Hajdukovom placu, mjestu nekih od najvećih Hajdukovih pobjeda u povijesti.

Sada će na tom istom mjestu slaviti Mišo i njegova publika, koji će se okupiti na spektaklu simbolično nazvanom 'Samo nas nebo rastavit može'. Bit će ovo, vele organizatori, jedan od najvećih koncerata najpopularnijeg pjevača s ovih prostora čije ploče i nosači zvuka već desetljećima drže titulu najprodavanijih u regiji.

Mišu Kovača zapravo je pogrešno nazivati samo pjevačem. On je fenomen koji će, ne sumnjamo, samo mjesec dana prije svog osamdeset i prvog rođendana ponovo izaći na scenu, na sebi svojstven način podići ruke i pozdraviti svoju vjernu publiku koja je uz njega još od prvih njegovih glazbenih uspjeha.

image

Mate Mišo Kovač

Teško je i nabrojiti sve hitove u bogatoj karijeri. Tu su i 'Proplakat će zora', 'Drugi joj raspliće kosu, a ja je volim', 'Ostala si uvijek ista', 'Noćas ćemo zemlji ko materi reći', 'Dalmacija u mom oku', 'Ti si pjesma moje duše', 'Poljubi zemlju po kojoj hodaš'... sve do najnovije obrade starog hita 'Ja ne mogu drugo nego da je ljubim', koju je prije nekoliko mjeseci dalmatinska ikona snimila sa Sašom Antićem, a koja je pod nazivom 'Ja ne mogu drugo nego da ga volin' postala nova neslužbena himna Hajduka, kluba koji Mišo, kao svi vjerni navijači splitskih 'Bilih' odmalena nosi u svom srcu. Većinu tih hitova Mišo će otpjevati na svom lipanjskom koncertu za koji se posebno ne sprema.

- Nemam se ja tu što pripremati. Spremni smo odavno i publika i ja. Sada čekamo - kaže Mišo koji je u sjajnoj formi, a čiji je tim u ponedjeljak izašao na teren, na Hajdukov stari plac, kako bi izvidio stanje i sve pripremio za predstojeći spektakl na kojem će se o tome da baš sve bude produkcijski besprijekorno pobrinuti ljudi iz Scardone.

- Drago nam je da nastavljamo suradnju s Mišom s kojim je naša produkcija dosad ostvarila njegove najveće koncerte poput onih na Poljudu (gdje je Mišo dva puta nastupao), kao i na koncertima u Spaladium Areni i Areni Zagreb koji su ostali zabilježeni kao najveći glazbeni događaji u povijesti domaće glazbe. Što se Mišinog predstojećeg koncerta na Starom placu tiče, posebnost je što su razglas Digilog produkcije (bivši Cobra ton), kreirali hrvatski beskompromisni zaljubljenici u zvuk na čelu s Bracom Radovićem. Da se radi o impresivnom i jedinstvenom razglasnom sistemu svjedoče i riječi nekih svjetskih stručnjaka kao što je ton majstor Simple Mindsa koji je na zagrebačkom koncertu ove grupe izjavio da se taj sistem može svrstati uz bok najvećih svjetskih brendova. Naravno, za Mišu samo najbolje - kaže Branko Paić iz Scardone od kojeg doznajemo da će na Hajdukovom starom placu biti više od 300 Kw razglasa, odnosno najviše što je ikad u povijesti postavljeno na takvoj lokaciji.

image

Stari plac u Splitu

- Kada se već bavimo brojkama, atmosferi će zasigurno pridonijeti i preko 200 rasvjetnih tijela, led ekrani, a fronta cijele scene iznosit će 50 metara. Vjerujte, sve to bit će uistinu impresivno, a drugačije i ne može biti na stadionskom koncertu živuće legende! Inače, stadionski koncerti imaju svoje zakonitosti i morate cijeli prostor staviti u funkciju koncerta. Mi ništa nećemo prepustiti slučaju, tim više jer se ovaj događaj odvija na Starom placu, kultnom mjestu s legendarnom murvom, starom više od sto godina, koja će tijekom Mišinog koncerta biti posebno osvijetljena, jer je ona važan simbol Starog placa. Osvijetlit će se također i drveće iza pozornice uz cijelu ogradu što će dati jednu bajkovitu atmosferu i biti će važan dio scenografije i ugođaja na cijelom stadionu - otkriva Paić koji ističe da je Stari plac odličan odabir lokacije koncerta zbog svoje sjajne povijesti.

- Mišo je već najavio da će na koncertu napraviti lom, a kada se spoje Mišo, njegova publika koja s njim pjeva od prvog do zadnjeg takta, te vruća stadionska atmosfera 5. lipnja dogodit će se događaj koji će ući u povijest, čemu će se prilagoditi i scenografija koja će biti posebno kreirana za ovaj koncert - najavljuje Paić, koji sa svojim timom i dalje 'brusi' zadnje detalje spektakla koji svi nestrpljivo čekamo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 23:01