PRLJAVIJE KAZALIŠTE

Prljavo Kazalište uz pomoć umjetne inteligencije snimilo novi spot: ‘Nadovezuje se na naša herojska vremena‘

‘Prezadovoljni smo učinjenim i sada nam samo preostaje nadati se kako će se pjesme svidjeti onima koji će ih na našu radost poslušati‘

Novi spot ‘Prljavog kazališta‘

 Croatia Records/

‘Svemirska‘ tehnologija za ‘svemirski‘ video spot, moto je kojeg su se pri radu na novom video spotu za najavnu pjesmu svog prvog albuma ‘Underground‘, skladbu ‘Svemirski tobogan‘, držali Davorin Bogović, Tihomir Fileš i Alen Kraljić Kralja, odnosno ekipa koja čini Prljavo kazalište. Koje? Jer na sceni su trenutno dva benda istog imena.

image

Novi spot ‘Prljavog kazališta‘

Croatia Records/
image

Novi spot ‘Prljavog kazališta‘

Croatia Records/

- Ono prljavije - vele ljudi iz diskografske kuće Croatia Records koja s ponosom najavljuje prvi službeni spot s albuma Prljavog kazališta. Jer, Prljavci su upravo završili svoju pustolovinu digitalne animacije i obrade svoga najavnog spota. Kako? Oni su, naime, među prvim svjetskim vlasnicima AI 3D video spota ‘Svemirski tobogan‘.

image

Novi spot ‘Prljavog kazališta‘

Croatia Records/
image

Novi spot ‘Prljavog kazališta‘

Croatia Records/

- Bojite li se i vi kao i polovica planete razvoja najnovije AI (artificial intelligence) ili UI (umjetne inteligencije)? Opisuju je kao područje računalne znanosti koje se bavi razvojem inteligentnih alata (strojeva, aparata, aplikacija) koje reagiraju i uče baš kao ljudi. Ne bojte se, nije sve tako crno! - poručuju prekaljeni glazbenici čiji je novi spot ‘Svemirski tobogan‘ u izdanju Croatia Records među prvim AI 3D uratcima na svijetu, te pozivaju publiku da u ponedjeljak točno u podne na CMC TV i digitalnim kanalima Croatia Records provjeri kako sve to izgleda u novoj ‘svemirskoj‘ tehnologiji! - Moram priznati da sam dosta čitao o prijeporima vezanim za tu umjetnu inteligenciju. Kada sam naposljetku vidio kako me je ona na trenutke doživjela u spotu, onako pomalo i scary, onda i ja nju sad povratno doživljavam kao neman! No šalu na stranu, jer umjetna inteligencija sjajno se uklopila u dobru zajebanciju u našoj škvadri - kaže Davorin Bogović.

image

Novi spot ‘Prljavog kazališta‘

Croatia Records/
image

Novi spot ‘Prljavog kazališta‘

Croatia Records/

- Na našem novom albumu ‘Underground‘ odlučili smo samo glazbeno stilski nastaviti na mjestu na kojem smo, nekako nam se čini, i započeli svoj put. Između prvog albuma ‘Prljavo kazalište‘ i onog drugog, ‘Crno bijeli svijet‘, pa zašto da ne i "Shimpooa". Dakle, onih albuma na kojima je Davorin Bogović još bio frontman i krucijalni kotačić Prljavaca. Tako se nadamo i takva nam je bila namjera, da se naš novi album pjesmama nadovezuje upravo na ta naša herojska vremena. Uz jedan ultimativan, gotovo podrazumijevajući uvjet - superiornije i modernije tehničke glazbene produkcije. One koja neumitno diktira svoje uvjete u glazbi, baš kao i u svim drugim aspektima našeg novog tehnološkog života. Rad na novim pjesmama zbog svega navedenoga bio nam je veliki izazov, ali prije svega neizmjerno zadovoljstvo. Rekao bih i kreativno olakšanje što smo sve to nekako izbacili iz sebe i pretočili u pjesme. Prezadovoljni smo učinjenim i sada nam samo preostaje nadati se kako će se pjesme svidjeti i svima koji će ih na našu radost poslušati - govori legendarni gitarist Alen Kraljić. Tihomir Fileš samo kratko komentira da pomno prati razvoj situacije vezane iz AI u svijetu, a za sada će se pred njom braniti šutnjom. I, naravno, sviranjem bubnjeva u ‘Svemirskom toboganu‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 19:34