INDIRA LEVAK

Pronašla sam čovjeka koji sa ženskim srcem zna

Posljednjih mjeseci posvetila se probama za prvi samostalni odlazak na Doru, gdje sprema spektakl na kojem je radila prava mala vojska profesionalaca. Uskoro ćemo je kao članicu žirija gledati i u showu ‘Tvoje lice zvuči poznato’
 Neja Markičević / CROPIX

Uz ime Indire Levak automatski se veže nevjerojatna energija, plesni ritam, brojni hitovi i obožavatelji koji njezin rad prate četvrt stoljeća. Uspjehe je pod imenom Indira Forza nastavila nizati i nakon odlaska iz grupe Colonia, čiji je bila svojevrsni zaštitni znak, a posljednjih mjeseci posvetila se prilično napornim probama za prvi samostalni odlazak na Doru,. Usto, uskoro ćemo je kao članicu žirija gledati i u popularnom showu Nove TV “Tvoje lice zvuči poznato”.

U borbu za odlazak na Eurosong odlazi s pjesmom koju zajednički potpisuju upravo ona i iskusni skladatelj Branimir Mihaljević.

- Iza nas su mjeseci pjevačkih i plesnih proba, kreativnog procesa s mojim sjajnim timom i sada nas dijele sati do velikog nastupa. Uložila sam puno rada, truda i naravno, svoje neprocjenjive dvije godina iskustva pjevanja. Od početka sam znala da želim tim profesionalaca uz sebe; najbolje autore, najbolje plesače i koreografe, najbolje PR-ovce, najboljeg trenera i zahvalna sam što mi se to i ostvarilo. Svi znaju što se od mene može očekivati na pozornici; dinamičan nastup, ispunjen plesom i scenskom snagom.

Koreografiju je radio Igor Barberić, a na pozornici će mi se pridružiti vrhunski plesači, Helena Janjušević, Valentina Walme, Roman Vrančić i Davor Ćiković, osnivač plesne skupine Transform crew. Očekujte fenomenalne kostime koje je radio Juraj Zigman, koji zna napraviti najbolju scensku priču. A spremna je i moja prepoznatljiva energija. Pozornica još nije pukla pod nama, a kako će biti do kraja, vidjet ćemo. Vjerujem da će tu pozitivu publika osjetiti i dati nam glas - priželjkuje Indira.

S Mihaljevićem

Upravo je suradnja s Branimirom Mihaljevićem na pjesmi “You Will Never Break My Heart”, u koju je utkala puno vlastitog iskustva, potaknula odluku da nastupi na Dori.

- Proteklih godina često se provlačila ideja o mom povratku na Doru, mnogi su komentirali da je takva energija nešto što treba Hrvatskoj na današnjem modernom Eurosongu, koji posljednjih godina sve češće nagrađuje energiju, vesele, brze i zanimljive pjesme. Iskreno, o Eurosongu nisam razmišljala sve dok jedan dan Branimir Mihaljević i ja nismo sjeli u studio i nastala je ‘You Will Never Break My Heart’. Zatitrala su nam srca, a pjesma je izmamila osmijehe na prvu.

Mihaljević potpisuje glazbu, a ja tekst. Kasnije nam se pridružio i iskusni međunarodni tim producenata, Doron Medalie, koji je prije dvije godine pobijedio na Eurosongu s pjesmom ‘Toy’ te Amadeus Crotti, koji je radio s velikim svjetskim imenima, poput Backstreet Boys i Modern Talking. Kako sam pisala tekst za pjesmu, nekako ju je lakše otpjevati, bolje osjetiš priču. Inspiraciju često vučem iz raznih životnih situacija, sjećanja, pročitane knjige, filma pa čak i snova. A pjesma ‘You Will Never Break My Heart’ inspirirana je zamršenim ljubavnim odnosima - smije se Indira.

Pobijedi li, proslavit će, kaže, skromno, u krugu suradnika koji su s njom prošli trnoviti put priprema.

- Bez puno pompe, znajući što me čeka: još mukotrpniji rad i odgovornost koju taj nastup nosi, predstaviti svoju slavonsku grudu i Hrvatsku u kojoj sam rođena, u što boljem svjetlu. Ali ja sam spremna ponijeti taj teret - sigurna je pjevačica.

Neja Markičević / CROPIX

Album ‘Valkira’

Sudjelovanje u žiriju showa “Tvoje lice zvuči poznato” iznimno je veseli.

- To je format emisije koji je zabava za cijelu obitelj. Dosad sam pratila svaku sezonu, pogotovo su me do suza nasmijale transformacije kandidata u moj lik. Već za samu najavu showa vrhunska ekipa emisije transformirala me u Tinu Turner i baš sam se dobro zabavila, a mislim da će toga biti još tijekom serijala, veselim se tome. Kao član žirija bit ću pravedna i konstruktivna, jedva čekam da krenemo - otkriva Indira.

U sličnoj ulozi, doduše onoj mentorskoj, bila je i u prošlim sezonama “The Voicea”, no to su, tvrdi, dva različita pristupa žiriranju.

- U emisiji ‘Tvoje lice zvuči poznato’ cilj je zabava. Ovdje je važno nagraditi one kandidate koji će oduševiti, zabaviti i nasmijati publiku, ali i žiri, nema ispadanja, tako da nema pritiska na kandidate. Moram priznati da ću se prepustiti i uživati - kaže glazbenica.

Među brojnim privatnim i poslovnim uspjesima koji su joj obilježili proteklu godinu tijekom koje je objavila i album “Valkira”, Indira ističe nominaciju za Porin u kategoriji zabavni album godine.

- Bilo je to priznanje za moj rad, za sve odluke koje sam donijela na poslovnom planu u tom razdoblju. Nakon dva desetljeća na sceni imam još puno toga dati i nikad nisam bila u kreativnijoj fazi. Pišem tekstove, sudjelujem u stvaranju glazbe i baš guštam. A privatno mi puno znače trenuci s prijateljima, kad se svi okupimo. Miro me iznenadio i rođendanskom proslavom koju zaista nisam očekivala, a bilo je genijalno. Skupljam neke trenutke koji mi daju dodatnu snagu za sve ono što me čeka. Ima ih puno i sve su to mali dijamanti života bez kojih ne možemo - slikovito opisuje.

Imidž Colonije

Nakon godina provedenih u Coloniji, bendu uz čije se ime automatski vezalo i njezino, nije bilo lako otisnuti se u samostalne vode.

- Odluka nije bila jednostavna, ipak sam ja gradila imidž tog benda 20 godina i ostvarila veliki uspjeh i regionalnu slavu pjesmama koje i danas pjevaju sve generacije, ali moj nemirni duh i želja za dokazivanjem učinili su svoje. Mogu reći samo da nisam nikad požalila zahvaljujući divnim ljudima, mojim suradnicima i kreativnoj slobodi koju sada imam. Solo karijera nosi puno veću odgovornost, ali i plodovi su slađi - objašnjava Indira.

Iznimnih momenata u bogatoj karijeri ima puno, a svaki nastup, tvrdi, ima neku posebnost. - Moja energija tako djeluje na ljude pa ne bi bilo u redu izdvajati bilo što. S jednakim žarom nastupala sam u malom mjestu ili pred prepunom dvoranom Doma sportova - iskrena je pjevačica.

Uz glazbu, uspješno je sa suprugom Mirom prije nekoliko godina pokrenula i posao s namještajem.

Neja Markičević / CROPIX

Dotjerana

- Uređivali smo naš dom i dok sam skicirala ideje za interijer, Miro je rekao da većinu toga možemo proizvesti u našem proizvodnom pogonu u Bjelovaru. Moram priznati da me istinski oduševila ideja, da u našem domu imamo namještaj koji smo proizveli sami. Kad su prijatelji vidjeli fotelje Galaxy, ukrasne tegle i stoliće, počele su stizati narudžbe. To nas je nekako i usmjerilo k tome da pokrenemo Indira Levak dizajn koji je danas prisutan na tržištu i dostupan u salonu Dan Megastore Zagreb, kao i na stranici Indira-dizajn.com - spominje.

U njezin skladan život sa suprugom nedavno je ušla i nova članica obitelji, kujica Zeta koju je par udomio.

- Da, spasili smo jedan život i taj osjećaj je neprocjenjiv. Odlučili smo se da moramo nešto učiniti nakon što nam je naš dragi doberman Lord uginuo, kako bi naš drugi pas Dexo lakše prošao kroz to razdoblje. Zeta je ubrzo postala šefica dvorišta, a naš Dexo je obožava, sve joj dopusti, ali ipak ponekad kao djetetu koje nema mjeru, pokaže tko vodi dvorište. Presmiješni su - kaže Indira.

Nerijetko ističe koliko uživa u bračnom životu, ispunjenom romantikom i nježnim trenucima.

- Uživam, stvarno uživam. Pronašla sam čovjeka koji je unio mnogo promjena nabolje u moj život, koji zna sa ženskim srcem i veliki je romantik. Nama je svaki dan romantika. Evo, neki dan dok sam bila na putu, kupio mi je novi mobitel koji sam poželjela zbog najmoćnije kamere na tržištu, stavio ga je u naš krevet, pokrio i poslao sliku kako mobitel spava i čeka me kao i on. Preslatka gesta koja me rastopila. Ima toga puno - podijelila je svoju sreću pjevačica.

Suprug je zaslužan i za njezinu istesanu figuru.

- Moj Miro je bio trostruki državni prvak u body buildingu, što sam već ponovila bezbroj puta. On je kombinacija iskustva, znanja, teorije i odličan je psiholog, motivator. Vodi me kroz prehranu, suplementaciju i treninge, a to se vidi na sceni. Vježbam koliko mi dopuste obaveze, ako imam vremena, i dva puta dnevno. Ujutro kružni trening ili Tabata, utezi, bugarska vreća, medicinke, konop, sprave i ostalo, a navečer cardio trening - nabraja.

Indira se može pohvaliti i da je svakodnevno dotjerana, a nema straha od promjena stila i frizure.

- Takva sam i da se ne bavim ovim poslom, jednako bih pazila na sebe i svoj izgled, jer to volim i nije mi teško. Eksperimentiram s kosom zahvaljujući timu iz Viklera i ruža. Stalno imaju nove ideje kojima ne mogu odoljeti. Ekstenzije su mi super, jer u jednom danu mogu kompletno promijeniti stil, a kad poželim, ponovno se u trenu mogu vratiti na kratku frizuru. Plava kosa postala mi je zaštitni znak, a moram priznati i da je istinita ona izreka da se plavuše bolje zabavljaju - šali se pjevačica.

Neja Markičević / CROPIX

Mnogo planova

Unatoč brojnim angažmanima, Indira sve stiže i u svemu uživa, a može se reći i da je pravi radoholičar.

- Radim puno, nekako mi je bilo teško ući u taj žrvanj, prihvatiti se svih projekata, ‘Tvoje lice zvuči poznato’, Dora, rad na tekstovima, u studiju na novom albumu i još suprugu biti od pomoći u našoj maloj proizvodnji. Ali s odmakom mislim da ne bih mogla bez svih tih obaveza, ipak sam veliki radnik s puno energije i nekako sam navikla na sve to - iskrena je Indira.

Kako kaže, uvijek ima puno planova, no ide korak po korak jer stvari su u njezinu timu posložene prema prioritetima i sve ide prema nekom velikom projektu koji spremaju u budućnosti.

Straha od promjena nema, voli se poigravati žanrovima, no neke stvari uvijek ostaju nepromijenjene, a želje za budućnost skromne.

- Kao što ste imali priliku vidjeti na mom prvom soloalbumu, igrali smo se kako bismo probali konačno i nešto drugo osim brzog i zaraznog ritma. Pošlo nam je za rukom s pjesmom ‘Dođi’ koja je prava ljubavna balada i otvorila je put do mnogih srca. Ali, ja sam nekako obilježena svojom zaraznom energijom koja me prati od rođenja i jednostavno mi bolje stoje brze pjesme, tako da ćemo se sigurno držati određenog smjera s malim izletima u mirnije vode. Imam li neostvarenih želja? Ne! Nećemo Boga ljutiti, sve mi je dao što čovjeku treba za sreću, zdravlje, posao koji volim i pravu ljubav - zaključuje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:19