DOLORES LAMBAŠA

Prošlo je 11 godina otkako je preminula jedna od naših najkarizmatičnijih glumica. Slavila bi svoj 43. rođendan...

Glumica iz Šibenika,najpoznatija po ulogama u brojnim serijama stradala je u teškoj prometnoj nesreći kod Slavonskog Broda

Dolores Lambaša

 Tomislav Kristo/Cropix

Dolores Lambaša jučer bi slavila svoj 43. rođendan da nije stradala u teškoj prometnoj nesreći 2013. godine. Iznimno talentirane i karizmatične hrvatske glumice prisjetili su se u Slobodnoj Dalmaciji.

Rođena je u Šibeniku, 29. ožujka 1981. godine, gdje je završila jezičnu gimnaziju i glazbenu školu. Upisala je Studij kroatologije i povijesti na Hrvatskim studijima, te završila jednu godinu, no želja za glumačkim pozivom bila je jača. Apsolvirala je glumu na Akademiji dramskih umjetnosti.

image

Dolores Lambaša

Tomislav Kristo/Cropix

Ostvarila je uloge u nizu televizijskih serija, kao što su "Odmori se, zaslužio si", "Dobre namjere", "Zauvijek susjedi" i "Zakon ljubavi" i druge, a posljednja uloga bila joj je uloga Tamare Marin u serijalu "Ruža vjetrova". Najpoznatija njezina uloga bila je ona Dee/Klare u hvaljenom filmu (i seriji) "Vjerujem u anđele", romantičnoj mediteranskoj komediji koja je 2009. godine osvojila nagradu publike na Filmskom festivalu u Puli.

image

Dolores Lambaša

Tomislav Kristo/Cropix

Kako piše Slobodna Dalmacija, osim svojom glumom, Dolores je privlačila pozornost i svojim ljubavnim životom, često intrigirajući javnost vezama s poznatim osobama poput Ive Gregurevića, Frane Lasića i Josipa Dikana Radeljaka.

Glumica je pisala i ljubavni autobiografski roman pod nazivom ‘Penelopina potraga‘, koji nije uspjela dovršiti.

Ona i kolega Stojan Matavulj, putujući iz Beograda gdje su bili na kazališnoj predstavi, na autocesti pokraj Slavonskog Broda, doživjeli su nesreću 23. listopada 2013. godine.

"Ja vam moram reći da je Dolores Lambaša umrla. Praktički smo od prijama u bolnicu neprekidno vršili mjere reanimacije. Trauma je bila preteška, nespojiva sa životom", izjavila je tada dr. Branka Sabolić-Kormendy iz slavonskobrodske bolnice. Po tijelo je došao njezin otac Đuro, a sahranjena je u rodnom Šibeniku.

image

Posljednji ispraćaj glumice Dolores Lambaše

Niksa Stipanicev/Cropix/Cropix

Nesreća je imala sudski epilog. Stojan Matavulj koji je vozio automobil na dan kobne nesrećeje osuđen na godinu dana zatvora, ali je uskoro pušten na slobodu zbog uzornog ponašanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 14:02