'POČIVALI U MIRU'

'PROSVJEDI, REVOLUCIJE, PREURANJENE POLUCIJE, EREKCIJE I RITAM SEKCIJE...' Ove stihove Emila Tedeschija u novoj TV seriji otpjevala su djeca poznatih

 

Storno, prosvjedi, revolucije, preuranjene polucije, erekcije i ritam sekcije. Storno, nemoj da mi netko drži lekcije - pjesma je koju u najavnom traileru za domaću televizijsku seriju ‘Počivali u miru’, koja s emitiranjem na HRT-u kreće početkom sljedeće godine, izvodi punk bend Bongattack u sastavu: Filip Vidović, Vili Gobac i Ivan Pašalić.

Energična trojka glumi u ovoj seriji, čiji producenti su je odlučili najaviti pjesmom za koju je glazbu napisao Toni Lović (prvi gitarist Zabranjenog pušenja), a stihove SMS Deutsch, odnosno Emil Tedeschi.

- Znali smo da je SMS Deutsch, koji se u mladosti kretao u društvu glazbenika, u tom periodu pisao i neke svoje poprilično buntovničke tekstove, a jedan od njih, onaj za pjesmu ‘Storno!’, rado nam je ustupio. Koliko nam je poznato, on ima još dosta takvih sličnih tekstova - kaže Dario Vince, producent i kreator serijala ‘Počivali u miru’, koji će se u svojoj trećoj sezoni baviti istragama sumnjivih smrti pripadnika hrvatske zlatne mladeži, djece istaknutih društvenih krugova, koji su obilježili prvih dvadesetak godina naše države.

- Ne smijem previše otkrivati o radnji, ali reći ću vam da je Filip Vidović sjajan u ulozi jednog od sinova moćnih očeva koji kao pobunjenik protiv društvenih normi i običaja skupa s Vilijem Gopcem i Ivanom Pašalićem osniva punk bend. Mi naše glumce nismo birali zbog toga što su sinovi poznatih očeva. Da, Filip je sin Ivice Vidovića, Vili je sin Davora Gopca, a Ivan je sin starog Pašalića, ali ne onog Pašalića na kojeg ste sigurno pomislili. Odabrali smo ih zbog njihova talenta, glume i energije, a pjesmu ‘Storno!’ tako su dobro izveli da smo na setu u jednom trenu pomislili da smo se vratili u osamdesete kada je po noćnim klubovima harao mladi Gobac - kaže Vince.

Filip Vidović, koji se sjajno snašao za mikrofonom, hvali kolege Vilija Gopca (bubanj) i Ivana Pašalića (gitara).

- Pjesmu smo snimili razmjerno lako i brzo, nakon što smo je neko vrijeme uvježbavali u studiju. Naravno, drago nam je što se ljudima sviđa kako zvučimo kao Bongattack - kaže Filip, kojem je uloga u seriji ‘Počivali u miru’ prva te vrste. - Glumio sam prije malu epizodnu rolu u seriji ‘Crno-bijeli svijet’ u kojoj sam igrao Juru Stublića - kaže 26-godišnji glumac kojeg su ljubitelji kazališta već gledali u predstavi ‘Talijanski slamnati šešir’, a moći će ga vidjeti i u predstavi ‘Ciganin, ali najljepši’.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 14:12