SJAJNE IZVEDBE

Prva emisija uživo ‘The Voicea‘ nikoga nije ostavila ravnodušnim: Evo tko je prošao u polufinale!

Četvrtfinalnu emisiju otvorili su pjevači iz Dinina tima. Nakon njih nastupili timovi Davora Gopca i Vanne, a emisiju je zaključio Urbanov

Polufinalisti nove sezone ”The Voicea”

 The Voice Hrvatska/hrt/

Natali Radovčić, Jakov Peruško Rihtar, Luka Novokmet, Sandro Bjelanović, Martin Kosovec, Sergej Božić, Ana Širić i Toni Šimonović osmoro su natjecatelja koje ćemo u HRT-ovom showu The Voice gledati sljedeće subote u zadnjoj polufinalnoj emisiji. Osim žirija, koji čine Vanna, Davor Gobac, Damir Urban i Dino Jelusić, veliku ulogu u ovoj fazi natjecanja imali su i gledatelji, njih više od 100.000 koliko ih je večeras glasalo za svoje favorite u prvoj emisiji spektakla koja je emitirana uživo. Iz svakog tima jednog natjecatelja birali su TV gledatelji svojim pozivima, a jednog mentori, a to je ujedno bila i zadnja odluka mentora ove sezone, jer je od sljedeće subote sve prepušteno publici.

image

Dino Jelusić, Vanna, Damir Urban i Davor Gobac

The Voice Hrvatska/hrt/

The Voice Hrvatska u subotu navečer na Prvom programu HRT-a izravno iz čak dva studija, ‘Anton Marti‘ i ‘Zvonimir Bajsić‘, donio je uzbudljive nastupe uz mnogo želja, emocija i neizvjesnosti za šesnaestero natjecatelja, najboljih prema mišljenju njihovih mentora. Emisija je počela zajedničkim nastupom svih šesnaestero mladih i talentiranih kandidata koji su izveli pjesmu ‘I Gotta Feeling‘ (The Black Eyed Peas) uz snažnu i glasnu podršku publike i navijača. Nakon što su voditelji Iva Šulentić i Ivan Vukušić uveli publiku, u studiju i pred ekranima, u emisiju i objasnili način glasanja došlo je vrijeme za tim Dine Jelusića.

image

Iva Šulentić i Ivan Vukušić

The Voice Hrvatska/hrt/

Duška Brčić Šušak probila je led i s puno emocija otpjevala njoj emotivno važnu pjesmu ‘Ništa nova‘ (Oliver Dragojević/Radojka Šverko). Dino je komplimentima nagradio ovaj nastup i sve što je donijela Duška jer nije lako probiti led u prvoj emisiji uživo.

image

Duška Brčić Šušak

The Voice Hrvatska/hrt/

Nakon što nam je otkrio malo više o sebi, svojim nadama i očekivanjima na pozornicu je izašao Jakov Peruško Rihtar i moćno izveo pjesmu ‘Samo pričaj‘ (Zdravko Čolić).

- Mislim da publika do sada nije ozbiljno shvatila Jakova, ali ovo je bilo zbilja posebno - komentirao je Dino.

image

Jakov Peruško Rihtar

The Voice Hrvatska/hrt/

Treća iz njegovog tima bila je Natali Radovčić, koja je postala članicom njegove ekipe nakon preuzimanja iz tima Urban u prošlotjednoj dvoboj-fazi natjecanja. S dušom i mnogo emocija izvela je pjesmu ‘Dođi‘ (Parni valjak) koju je posvetila svima onima kojih više nema na glazbenoj sceni, ali i dalje žive kroz ovu pjesmu.

image

Natali Radovčić

The Voice Hrvatska/hrt/

‘Zelenu granu s tugom žuta voća‘ izveo je talentirani Marko Vukić. Predivne stihove Tina Ujevića, glazbu Zdenka Runjića i sjajno sjećanje na Olivera publika je nagradila svojom podrškom.

- Ovo nije bio nastup, ovo je bio tvoj koncert i tvoja pjesma koju si nam želio otpjevati, a ja sam iz publike uživao - rekao je Dino.

image

Marko Vukić

The Voice Hrvatska/hrt/
image

Marko Vukić

The Voice Hrvatska/hrt/

A onda je došlo vrijeme za odluku. Publika je odlučila da iz Dinina tima dalje ide Natali, dok je Dino odlučio u polufinale poslati Jakova.

Na scenu su potom izašli pjevači iz tima Davora Gopca. Gabriela Braičić vrlo dojmljivo i s mnogo snage u nastupu izvela je pjesmu ‘Alone‘ (Heart). - Za Gabicu mogu reći da ima tek 18 godina, a pjeva ko‘ da ima 120 godina iskustva - na svoj način komplimentirao je ovaj nastup mentor Gobac.

image

Gabriela Braičić

The Voice Hrvatska/hrt/

‘Psycho Killer‘ (Talking Heads) bio je izbor Sandra Bjelanovića uz energičan nastup koji je završio posebnom figurom na podu pozornice.

image

Sandro Bjelanović

The Voice Hrvatska/hrt/

Izazovna pjesma ‘No Time To Die‘ (Billie Eilish) bila je neodoljiv izazov za Nikolinu Stipić.

- Niki stayliš pjeva Billie Eillish - prokomentirao je mentor.

image

Nikolina Stipić

The Voice Hrvatska/hrt/
image

Nikolina Stipić

The Voice Hrvatska/hrt/

Posljednji iz tima Gobac predstavio se Luka Novokmet, talentirani nogometaš koji tek malo više od godinu dana ima bend i javno nastupa. ‘Lažu fotografije‘ (Gibonni) bio je njegov izbor, a sam Luka bio je najbolji po izboru publike, dok je Gobac odlučio da uz njega natjecanje nastavlja i Sandro.

image

Luka Novokmet

The Voice Hrvatska/hrt/

Iz Vanninog tima prva je na red došla studentica Muzičke akademije Laura Sučec koja nas je nježno i emotivno uvela u pjesmu ‘Kada zaspu anđeli (Ostani)‘ (Goran Karan).

image

Laura Sučec

The Voice Hrvatska/hrt/

‘Ima neka tajna veza‘ (Bijelo dugme) pjesma je koju je na svoj poseban način izveo Sergej Božić te potvrdio da između njega i publike zaista ima neka tajna veza.

image

Sergej Božić

The Voice Hrvatska/hrt/

18-godišnji Martin Kosovec, iznimno darovit i originalan, svojim zrelim, izražajnim i snažnim glasom donio je pjesmu ‘Tvoja zemlja‘ (Vice Vukov) uz glasnu podršku publike.

- Kod ovakvih coolera vjerujem da tinja neka vatra koju samo treba pustiti. Martine ti si svoj od prvog do zadnjeg tona - rekla je Vanna.

image

Martin Kosovec

The Voice Hrvatska/hrt/

Teo Kifer tražio je svoje mjesto u polufinalu s pjesmom ‘Ni u tvome srcu‘ (Kemal Monteno). Publika je najviše glasova dala Martinu, a Vanna je odlučila da dalje ide i Sergej.

image

Teo Kifer

The Voice Hrvatska/hrt/

Ivana Jukić, koja je postala dio Urbanova tima nakon prošlotjednih dvoboja, i to preuzimanjem iz Vannina tima, s mnogo emocija izvela je pjesmu ‘Da je tuga snijeg‘ (Dino Merlin).

image

Ivana Jukić

The Voice Hrvatska/hrt/

‘Angels‘ (Robbie Williams) pjesma je kojom je put u polufinale tražio svestrani profesor, glazbeno talentirani Petar Brkljačić.

- Pjesmu si donio na svoj način, kao da je tvoja. Vrijeme je da u svom studiju snimaš sebe - zaključio je ovaj nastup njegov mentor Urban.

image

Petar Brkljačić

The Voice Hrvatska/hrt/

Toni Šimonović je na svoj poseban način izveo antologijsku pjesmu ‘Tears in Heaven‘ (Eric Clapton).

image

Toni Šimonović

The Voice Hrvatska/hrt/

Posljednja u prvoj emisiji uživo nastupila je Ana Širić, medicinska sestra moćnog glasa i duše koju publika prepoznaje i nagrađuje velikim pljeskom za vrijeme i nakon izvedbe pjesme ‘Dušo moja‘ (Kemal Monteno).

image

Ana Širić

The Voice Hrvatska/hrt/
image

Ana Širić

The Voice Hrvatska/hrt/

Nakon zatvaranja glasanja, nakon ovih sjajnih nastupa, publika odlučuje da u polufinale ide upravo Ana, a Urban je odlučio da s njim dalje ide i Toni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 18:03