TARA THALLER

Prva velika ispovijest naše poznate pjevačice i glumice nakon razvoda: ‘Idem kod bake...‘

Unatoč tome što je čvrsto krenula s glumačkom karijerom, odlučila se orijentirati prema pjevačkoj karijeri

Tara Thaller

 Aquarius Records

Mlada glumica i pjevačica Tara Thaller je već sa prvom svojom većom ulogom u HBO-ovoj seriji “Uspjeh” postala miljenica publike, a svoj talent i svestranost ubrzo je dodatno pokazala i pobjedom u showu “Zvijezde pjevaju”, gdje je pjevala u paru s Dinom Jelusićem, te u hit emisiji "Ples sa zvijezdama" gdje je uz Matea Cvenića ispala tik do polufinala. Usprkos spomenutim uspjesima na malim ekranima, 25-godišnja Tara proteklih je mjeseci više vremena provela iza mikrofona nego pred kamerama i napravila je svojevrsnu promjenu u još mladoj, ali itekako uspješnoj karijeri. Nakon što je početkom mjeseca naslovnice brojnih medija ispunila vijest o razvodu mlade umjetnice od glazbenika Farisa Pinje, Tara je otkrila svoje daljnje profesionalne planove, ali i kako će provestio ovo ljeto.

Unatoč tome što je prvotno završila ADU u Sarajevu i čvrsto krenula s glumačkom karijerom, odlučila se orijentirati prema pjevačkoj karijeri, jer kako ona tvrdi - glazba je oduvijek bila njena ljubav.

- Kao dijete sam svirala klavir i pjevala u djevojačkom zboru Zvjezdice, a kasnije sam i u sklopu učilišta ZKM-a nastupala u mjuziklima. Pjevačka karijera me odmalena privlačila pa je bilo pitanje vremena kada ću se odvažiti krenuti tim smjerom - objasnila je Tara koja negira to da je istovremeno stavila glazbu ispred glume. Kako tvrdi, s obzirom na veličinu tržišta i opseg posla, ne vjeruje da u ovom trenutku "mora birati" između te dvije vrste umjetnosti, no kaže da će se možda ću se u budućnosti morati opredijeliti za jednu.

image

Tara Thaller

Aquarius Records/

Doduše, vjeruje da joj iskustvo na pozornici i glumačko iskustvo pomažu jer su interpretacija pjesme i sam nastup iznimno važni tijekom nastupa.

- Nije cilj samo otpjevati savršeno neku pjesmu već i dirnuti nekoga, zabaviti i slično. A takva interpretacija i prezentacija su usko vezane uz glumu - objasnila je. Nakon što je prošle godine hrabro započela glazbenu karijeru singlom "Oteta", nedavno je predstavila pjesmu "Ludim", ujedno i njen treći singl. Tarin singl "Ludim" nalazi se na četvrtom izdanju Porinom nagrađene kompilacije Femme nouvelle kojem je cilj promicanje ženskog kantautorstva.

Što se tiče autorske glazbe, nastoji što češće stvarati, no vrijedi istaknuti i pjesme koje je snimila u sklopu animiranog crtića "Cvrčak i Mravica". Naime, snimila je spot za pjesmu “Pjevati možeš i ti”, prvi u nizu songova iz animiranog filma "Cvrčak i mravica" koji je postigao zavidne rezultate te naišao na odobravanje kritika i publike.

- “Pjevati možeš i ti” lijepa je, vedra i topla pjesma, savršena uvertira u film, a bio je užitak, ali i veliki izazov snimati s genijalnim Coco Mosquitom. Oduševio me koncept u kojem smo spojili naš svijet s animiranim i kao produkt cijele avanture dobili taj spot. Kao šećer na kraju, tu pjesmu, na koncu i cijeli crtić mogu ponosno pokazati svojoj mnogobrojnoj braći i sestrama za koje neki dosadašnji projekti nisu bili primjereni - poručila je.

Jedan od nedavnih nastupa koji je zainteresirao javnost za stvaralaštvo ove mlade umjetnice je duet s Lovrom Juragom na dodjeli Zlatnog studija, a tu izvedbu "Nogometne utakmice", klasika Beti Jurković, nazvala je "apsolutnim zadovoljstvom".

- Ekipa je bila fenomenalna i sam koncept me oduševio. Pravi gušt, kako bi se reklo - dodala je.

image

Tara Thaller

Aquarius Records/

Govoreći o nastupima pred televizijskim kamerama, sudjelovala je i u "Plesu sa zvijezdama", koji joj se itekako dojmio unatoč napornim i učestalim treninzima raznih sportskih plesova.

- Bilo je to jedno predivno iskustvo iz kojeg sam mnogo toga izvukla, a uživala sam u svakoj sekundi trenirajući i nije mi bilo problem satima biti u dvorani. Intenzivno je bilo, ali navikla sam na takav tempo - kazala je i nadovezala se da "ne želi reći ne" ukoliko bude ponovno prilika za takav televizijski show koji uključuje pjevanje i/ili ples.

Isprepletena između glazbe i glume, upitali smo je koje su glavne razlike između bavljenja glumom i bavljenja glazbom na njenoj razini.

- U svijetu glazbe imaš više slobode. Barem u kojem slučaju jer svoje pjesme sama pišem, dok u svijetu glume dobijem već napisanu ulogu koju će netko režirati, naravno i tu sam glumac doprinosi kreaciji lika, ali u manjoj mjeri - pojasnila je glavne razlike između ova dva svijeta.

Nakon naporne godine pune stvaranja i balansiranja na trenutke burnog privatnog života, Taru čeka ljetni dugoočekivani odmor.

- Idem kod bake na more u kamp, u mjesto u kojem ljetujem već 20 godina i planiram ponovo posjetiti Motovun Film Festival po novome Cinehill Festival, a ostali planovi će se putem krojiti - zaključila je ova perspektivna i talentirana umjetnica koja jedva čeka napuniti svoje baterije za daljnje uspjehe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 19:53