PREMIJERA SPOTA

Prvi donosimo bluzersku melankoliju o jadranskom stanju uma u izvedbi Nene Belana i sastava CAMBI.

Vrh estetike u atmosferi impresionizma, ovim je riječima kolega Jurica Pađen opisao koliko je oduševljen snimljenim materijalom
 PROMO

Pjesma "Ne volin jugo", koju je ljetos na 23. Večerima dalmatinske šansone Neno Belan izveo s vokalnom skupinom CAMBI. i za koju je prvi put u karijeri u Šibeniku osvojio prvu nagradu ocjenjivačkog suda, ispričana je i vizualno. Redatelj spota Matko Petrić priču za ovu bluzersku pjesmu smjestio je na otok Biševo i u mali dalmatinski gradić Omiš, a različitim je tehnikama te lokacije prilagodio sjetnom, kišnom ugođaju i ubacivanjem starih Belanovih snimki spojio prošlost i sadašnjost.

Kako nam je Neno ispričao, njegov kolega i prijatelj Jurica Pađen o spotu oduševljeno kaže: "Vrh estetike u atmosferi impresionizma".

- Neno i ja smo započeli priču o spotu početkom ljeta. Njegova ideja bila je povezati mladog i sad nešto manje mladog Belana. Moja prva zamisao bila je poprilično drugačija od finalnog rezultata. Kako smo se tijekom ljeta dosta susretali i planirali snimanje, tako se nekako i sama ideja mijenjala i prilagođavala novim lokacijama koje smo odabrali. Na Biševu smo snimali po vrućini i bonaci, a u Omišu nas je napuhalo, kako i treba za spot o jugu. Meni kao Komižaninu jugo je posebno inspirativno i nije mi bilo teško 'uroniti' u atmosferu pjesme. Dosta sam radio na spotu i nekako sam baš zadovoljan rezultatom - kaže Matko Perić.

Minimalizam, izuzeće kolora, priroda i cijela okolina uz nekolicinu aktera utjecali su na jačinu bluesa kojeg Boris Hrepić Hrepa interpretira na usnoj harmonici. Truba u koju puše Šime Glavina atmosferu dodatno podiže i savršeno se isprepliće s ostatkom Belanovih iznimnih aranžmana.

Glumačka postava koju čine Neno Belan, vokalni sastav CAMBI., Boris Hrepić Hrepa i Šime Glavina odlično su se uživjeli u bluzersku priču kojom se prebacujemo u atmosferu posebnog jadranskog "stanja uma".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. veljača 2024 05:03