TUŽNA OBLJETNICA

Prvi rođendan Tihane Harapin Zalepugin bez voljenog Saše: ‘Sada nemam nikoga tko će mi reći - curica, prekrasna si‘

- Jasno mi je da moram nastaviti dalje bez njegove podrške, premda je on, priznat ću, za mene i dalje tu, govori nam Tihana

Tihana Harapin Zalepugin

 Darko Tomas/Cropix/Cropix

Prvi rođendan bez mog Saše proslavit ću u Opatiji, gradu u kojem nas dvoje nikada nismo bili skupa na moj rođendan. Namjerno sam tako odabrala jer sam svjesna da ja jednostavno moram sama nastaviti dalje, da moram krenuti na neke nove putove kojima ću hodati bez njega, da moram pronalaziti neka svoja mala nova zadovoljstva, da moram sama početi otkrivati nova mjesta... Ja tu, u tom svom novom životu, neću biti sasvim sama jer tuga je cijelo vrijeme uz mene, ali ovo što sad proživljavam, devet mjeseci nakon njegovog odlaska, bol je pomiješana sa zahvalnošću na životnoj sreći koja nam je pružila toliko lijepih zajedničkih godina - govori Tihana Harapin Zalepugin koja će svoj 72. rođendan 28. kolovoza proslaviti na Kvarneru.

- Na zadnji moj rođendan lani Saša i ja smo još uvijek bili zajedno. Bili smo na Hvaru, a na sam rođendan otišli smo u jednu konobu s domaćom hranom, krasno se najeli i potom zasladili kolačima. Bilo je onako domaće, nepretenciozno, s puno smijeha i puno ljubavi - prisjeća se Tihana, koja je svjesna da će se njena ovogodišnja rođendanska proslava uvelike razlikovati od lanjske.

image

Tihana Harapin Zalepugin i Saša Zalepugin

Zeljko Puhovski/Cropix/

- Ja se još uvijek nalazim na Hvaru, no kako sam svoj rođendan ne bih provela plačući, namjerno sam odlučila da toga dana budem daleko od Hvara, kojeg smo Saša i ja nazivali otokom naše sreće. Što si želim za 72. rođendan? Nemam ja nekih velikih želja. Ali, voljela bih da ovo vrijeme koje mi je preostalo proživim u zdravlju, okružena prijateljima, dragim ljudima i krasnim djevojkama iz moje modne agencije. Voljela bih i da postanem sigurnija u sebe. Nisam ja, naravno, oličenje nesigurnosti, ali treba znati da smo Saša i ja skupa bili od 1988. godine, da mi je on tijekom tih desetljeća bio i suprug i ljubavnik i prijatelj i moja najveća životna podrška. Danas, kada ga nema, fali mi u svakom mogućem trenutku, a kad pričamo o tim mojim nesigurnostima, onda mi fali i u momentima kada odjenem neku novu haljinu, jer nema nikog koga bih pitala kako mi pristaje, nema nikog tko će mi reći: ‘Curica, prekrasna si‘ - objašnjava Tihana i nastavlja:

image

Tihana Harapin Zalepugin

Josip Moler/Cropix

- S njegovim odlaskom ja sad zapravo više i ne znam jesam li prekrasna, jesam li i dalje njegova curica. Ali, jasno mi je i da moram postati sigurnija u sebe, da moram nastaviti dalje bez njegove podrške, premda je on, priznat ću, za mene i dalje tu. Kad u nešto nisam sigurna dogodi se da ga upitam za savjet - kaže Tihana, koja je nakon prvotnog razdoblja tuge nastavila s poslom u svojoj modnoj agenciji, te najavljuje velike poslovne vijesti koje će se zbiti na jesen.

- Neću zasad otkrivati što sve spremam s mojim djevojkama, ali mogu vam reći da će to biti jedna lijepa modna priča na kojoj ću nastaviti raditi sredinom rujna. Prije toga, 5. rujna, na 31. godišnjicu braka koju sam trebala proslaviti sa Sašom, okupit ću moje četiri najbolje prijateljice, moje Slađanu, Lori, Kseniju i Ivanu. Nas pet otići ćemo u zagrebački Okrugljak i tamo nešto fino pojesti i nazdraviti jednoj velikoj ljubavi koju sam imala sreće doživjeti sa Sašom - kaže Tihana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 03:16