TEŠKO RAZDOBLJE

RAJKO DUJMIĆ ZA JUTARNJI PROGOVORIO O LIJEČENJU 'Moram pobijediti samoga sebe, a to je jako teško. Imam još nekoliko seansi...'

 
Rajko Dujmić sa suprugom Snježanom
 Sandra Šimunović / CROPIX

- Moje liječenje još traje. To je jedan proces koji se mora završiti, ništa tu nema preko noći. Moram do kraja pobijediti samog sebe, a to je jako teško.

Imam još za napraviti nekoliko seansi, a nadam se da ću nakon toga moći reći da sam potpuno ozdravio - iskreno kaže Rajko Dujmić, koji se nada da je najteže razdoblje u njegovu životu sada već prošlost.

Proslavljeni glazbenik, kojega kolege zbog njegova talenta nazivaju hrvatskim Mozartom, zbog kaznenog djela napravljenog na štetu njegove supruge Snježane završio je ljetos u Remetincu.

Početkom jeseni, po izlasku iz istražnog zatvora, samoinicijativno se prijavio u bolnicu na liječenje, na koje će, ističe, nastaviti odlaziti sve dok ne bude sto posto siguran da je sve ono što je bilo ružno u njegovu životu napokon nestalo.

- Gdje sam sada? Doma! Pa gdje bih i bio nego doma uz moju Snješku? Tu je moje mjesto - kaže nam Dujmić koji se, veli, sa suprugom pomirio još prije nekoliko mjeseci. - Nismo se mi ni svađali. Pa mi se volimo.

Za ono ružno što sam napravio ne tuži me supruga nego država - otkriva glazbenik, koji je, kaže, i Novu godinu dočekao sa svojom Snježanom, i to na glavnom zagrebačkom trgu, slušajući nastup prijatelja iz Prljavog kazališta i Novih fosila. Je li i sam počeo skladati neku novu glazbu?

- Nikad nisam ni prestao. Ne mora se skladati samo za klavirom, u glazbenom studiju. Možeš ti skladati i u svojim mislima. Ja to stalno tako radim, a za koji mjesec ćete, nadam se, moći čuti što sam smislio. Zasad ću vam reći samo da stvaram neku novu glazbu, nešto, uvjetno rečeno, duhovnije od onoga što sam radio prije. Inspiracije mi ne manjka, ali nisam si nabio neki jaki radni tempo. Radim polako, dosta se i odmaram, mnogo šetam, nigdje mi se ne žuri - kaže naš jedini eurovizijski pobjednik koji koncem veljače ipak neće potegnuti do Opatije na “Doru”.

- Pratit ću zbivanja u Opatiji putem televizije. Mene uvijek zanima što se novo zbiva u našoj glazbi, a ‘Dora’ pruža sjajan pregled glazbene scene - govori Rajko Dujmić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 20:58