OGLASILA SE GLUMICA

Razočarana Mia Begović: ‘Ignoriraju nas, žrtve smo monstruozne prevare. Ovo je ogromna nepravda‘

Pisala je Domagoju Rebiću, glavnom tajniku Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi, i tražila da se zauzme za svoje članove
Mia Begović
 Darko Tomas/CROPIX

Naša poznata glumica Mia Begović u ponedjeljak se na Facebooku osvrnula na nepovoljan položaj umjetnika u Hrvatskoj, koji se dodatno pogoršao zbog krize izazvane pandemijom koronavirusa, a na društvenoj mreži objavila je i sadržaj pisma koji je poslala Domagoju Rebiću, glavnom tajniku Hrvatskog sindikata djelatnika u kulturi. Njezin status prenosimo u cijelosti:

- Poštovani,

Cijeneći Vaš napor, ne uspijevam se suzdržati od prijedloga, a i ne vidim zašto bih, budući da u ovakvim, nemogućim i povijesnim trenucima, glumački sindikat šuti. Ne samo da šuti, već nas ignorira. Nas, svoje članove.

Upravo zbog toga i usprkos tome, kao zamjenica povjerenika SK 'Kerempuh', a i članica Sindikata, slobodna sam Vas uputiti na ogromnu nepravdu prema nama umjetnicima, kad nam je gradonačelnik nudio da se naši koeficijenti izjednače s istim (stručna sprema) u Poglavarstvu i Holdingu.

U razgovoru s Vama (gospodine Rebiću prije dvije godine), dogovorili smo se da ćete pokušati to isposlovati tijekom sljedećih pregovora. Nadam se da ćete uzeti to u obzir. Tad smo bili krivo informirani. Podastrli su nam lažne tabele, nažalost, predstavnici 'našeg' Sindikata.

Kome i zbog čijih interesa, vrijeme će pokazati. Zašto smo svi, s visokom stručnom spremom (najvećim državnim i međunarodnim nagradama), žrtve ove monstruozne prevare, pa naši cijenjeni kolege odlaze u punu mirovinu s 4000 kuna, umjesto sa 6000 kuna.

Dok su se isti, koji su rušili taj sjajni prijedlog od poslodavca (Grada Zagreba i gospodina Milana Bandića, gradonačelnika) izborili za plaću nivoa Vaše, od 15.000 kuna.

Jasno Vam je da ću ovo pismo dati na uvid javnosti.

Srdačan pozdrav, uz želju da se izborite za nas kao za sebe,

S poštovanjem, Mia Begović - napisala je Mia u pismu.

- Bravo Mia! Nek se i za nas netko bori - komentirala joj je kolegica iz Splita, Arijana Čulina, a Begović joj je odgovorila: "Mi sve poštujemo, ali bilo bi lijepo da nas ne zaborave. Mi stvaramo tradiciju i održavamo jezik, a samim time i zemlju. I humanost".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 17:52