PET MJESECI BEZ GAŽE

Razočarani Jole o Capakovim koncertnim mjerama: ‘Ja ne mogu zamisliti takav vid zabave‘

‘Ne mogu zamisliti da svi sjede ozbiljno i slušaju. To je druga vrsta glazbe od one koju ja radim i puno mojih kolega‘, rekao je
Josko Čagalj Jole
 Ante Cizmic/Cropix

Nakon što su djelatnici hrvatske glazbene industrije najavili prosvjed zato što im nejasne upute Nacionalnog stožera civilne zaštite 'onemogućuju rad' i slanje otvorenog pisma premijeru Andreju Plenkoviću i ministrici Nini Obuljen Koržinek te naknadnog konkretiziranja mjera od strane Stožera, pjevač Joško Čagalj Jole rekao je za RTL televiziju da ne može zamisliti zabavu u skladu s najnovijim mjerama stožera.

Podsjećamo, Stožer je u utorak rekao da će omogućiti prijave elektroničkim putem prilikom kupnje karata, da neće biti stajaćih mjesta, da će sjedeća biti označena te da će se posjetitelji morati poštivati distancu od 1,5 metra. Dodali su i da će se povećati broj posjetitelja.

"Ja ne mogu zamisliti takav vid zabave. Pogotovo sada kad je ljeto. No ni zimi, u zatvorenim prostorima ne mogu zamisliti da svi sjede ozbiljno i slušaju. To je druga vrsta glazbe od one koju ja radim i puno mojih kolega", rekao je Jole za RTL.

Napomenuo je kako ljeti većinom nastupa na koncertima kojih sad nema i kako zadnjih pet mjeseci nije imao gaža. Priznao je kako mu je otkazano između 30 i 40 koncerata. Uskoro će nastupati u jednom klubu u Biogradu, ali limit je stavljen na 500 ljudi.

"Morat će svi biti odgovorni. Morat će se držati distanca i mene osobno zanima kako će to proći jer je to jedan od rijetkih nastupa koji nije otkazan", dodao je te naglasio da je ljude teško kontrolirati kada ih u noćnim satima ponese veselje. "No primijetio sam da ljudi zahvaljujući medijima, virolozima i biolozima počeli ponašati sve odgovornije."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:01