KRAH BRAKA

Razveli se Mladen i Brankica Grdović: ‘Naš zajednički život više nije moguć‘

Turbulentan brak zadarskog pjevača i kantautora i njegove dvanaest godina mlađe supruge okončan je na Općinskom sudu u Zadru
Mladen Grdović sa sada bivšom suprugom Brankicom
 Luka Gerlanc/Cropix

Kraj turbulentnog braka zadarskog pjevača i kantautora Mladena Grdovića (61) i njegove dvanaest godina mlađe supruge Brankice službeno je okončan na Općinskom sudu u Zadru, piše Zadarski.

Iako je pjevač cijelo vrijeme opovrgavao loše odnose tvrdeći kako “ljubav sve pobjeđuje” Brankica je 21. svibnja nakon 22 godine braka podnijela tužbu protiv pjevača radi razvoda braka, a sud je njezinu tužbu potvrdio u kolovozu zaključivši kako nema šanse da se par pomiri.

Brankica je u tužbi navela kako su ona i Mladen zaključili brak 4. svibnja 1998. godine, no da su njihovi bračni odnosi teško i trajno poremećeni, te da zajednički život više nije moguć.

U svom iskazu je navela i kako su ranije u izvanbračnoj zajednici bili osam godina, ali da unatrag tri godine više ne žive zajedno.

Pojasnila je kako je u njihovom braku došlo do poremećenih odnosa, te da je ona Mladenu davala šansu da se njihovi odnosi poprave, međutim da do toga da nije došlo, već je postajalo sve gore i gore. Svoju je odluku pojasnila i time kako ne mogu postići dogovor ni u čemu što je potrebno za jedan normalan brak.

Tome se na ročištu 16. lipnja usprotivio pjevač navodeći kako ne želi da se njihov brak razvede jer su zajedno već 30 godina, iako u odgovoru na tužbu nije naveo, a niti predložio dokaze na okolnosti da njihovi odnosi nisu teško i trajno poremećeni.

No sud je uvidom u rješenje Prekršajnog odjela od 13. svibnja doznao da njihov brak nikako nije “idila” s obzirom da je Grdoviću određena mjera opreza zabrane približavanja na udaljenost manjoj od 30 metara, uspostavljanja i održavanja veze s S Brankicom sukladno Zakonu o zaštiti od nasilja u obitelji. Grdović je, naime, tog dana došao na adresu gdje je Brankica podstanar i htio nasilno ući, pa ga je ona prijavila.

Brankica i Mladen dosad su se više puta mirili i razilazili. “Naše su duše jedno tijelo, mi smo jedna duša, iako smo gotovo u svemu različiti”- govorio je Mladen, no njegova supruga očito više nije mogla dalje.

- Kako tužiteljica odlučno i sigurno ustraje u postupku razvoda braka, odnosno nema nikakvu želju niti interes poraditi na eventualnoj obnovi njihova odnosa, a iz navedenog proizlazi da više nije moguće održavanje skladnih bračnih odnosa, to u situaciji nedvojbenog izostanka volje na strani jednog supružnika radi obnove poremećenih bračnih odnosa znači ispunjenje uvjeta za razvod braka -navodi se u obrazloženju presude Općinskog suda u Zadru.

Zbog verbalnih prijetnji supruzi Brankici i bratu Paolu 2009. Grdović je osuđen na šest dana zatvora uz rok kušnje od godinu dana. Nakon svađe sa suprugom Grdović je priveden i 2010. i opet uvjetno osuđen, taj put na 20 dana zatvora. 2013.je dobio i prijavu za narušavanje javnog reda i mira kad ga je Brankica prijavila jer je vikao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 10:03