PIŠE TOMISLAV ČADEŽ

RAZVLAČENJE SUDBINE VLASTITOG DJETETA NA TV-u Za sve što se ne može riješiti odmah, tu je Šprajc. Čovjek bi pomislio da je Severini i Milanu bio kum

 Screenshot / Facebook

Blažena je ova državica, dosadna je i bezazlena poput muhe. Ovdje se premijer bavi takoreći svakim građaninom ponaosob, njegovim preokupacijama i osobnim razvojem. Ova državica ozbiljnijih problema nema, nego cijela nalikuje na meksičku sapunicu bez kraja i konca, a s prevelikim brojem likova.

Eto već dva dana RTL-ova druga glavna informativna emisija, RTL Direkt, pažljivo, opširno, detaljno, praktički non-stop uživo, prati privatne i ine odnose pjevačice Severine Kojić i njezina bivšega supruga iz Srbije, tajkuna Milana Popovića. Uh, kakva zapletena priča... Znali smo da je teško, ali ne i da je teško toliko da će se morati zbilja umiješati sam premijer, gospodin Andrej Plenković.

Čovjek je duboko udahnuo, razmislio te poručio pjevačici da se ne sekira oko rada i djelovanja Centra za socijalnu skrb, s obzirom na to da njegovi ljudi imaju sve pod kontrolom, u ovom slučaju Nada Murganić, pomoćnica ministra rada i socijalne skrbi. Država u njezinu slučaju neće zakazati. Pravda je blizu, dostižna je, nema problema...

Pjevačica može računati na profesionalnost i predanost poslu svih državnih činovnika. Premijer, koji je i sam nedavno postao otac, mora da se veoma uznemirio kad je čuo da se pjevačica i biznismen ne mogu dogovoriti oko skrbi nad djetetom pa je odlučio javno o tome porazgovarati. Nadamo se da će njegova intervencija pridonijeti da se u život naše pjevačice, naše državljanke, vrati mir.

Za sve što se ne može odmah riješiti, tu je Zoran Šprajc. Čovjek bi pomislio da je on našem rasparenom paru u najmanju ruku bio vjenčani kum. Toliko toga zna, toliko ga toga zanima i u vezi pjevačice i u vezi njezina djeteta, a nije ni s bivšim njezinim suprugom u nedobrim odnosima. Svi mu se, eto, javno povjeravaju: i Severina, i Milan, i menadžeri, vjerojatno i susjedi i poznanici, no nema za sve njih mjesta u studiju.

Sadržaj te sapunice, pak, zapravo je toliko intiman da mi je neugodno i pisati o detaljima, a akterima, eto, nije bed da, skupa s voditeljem i premijerom, razvlače sudbinu vlastitog djeteta pred očaranim gledateljstvom...

Ivana Milas Klarić, pravobraniteljica za djecu u Republici Hrvatskoj, došla je Šprajcu na razgovor koji je započela rečenicom da možda nije trebala doći...

Dakako, ne trebaš, poput nje, biti diplomirana pravnica, koja je magistrirala radom "Lišenje poslovne sposobnosti - obiteljskopravno uređenje", a doktorirala radom "Pravni status skrbnika kao jamstvo zaštite ljudskih prava odraslih", da shvatiš kako ovakav cirkus nije u interesu djeteta, nego jedino u interesu medija, koji, eto, u ovoj skromnoj državici na rubu propasti nemaju atraktivnijeg sadržaja na raspolaganju.

A jedino što će prosječan TV konzument zapamtiti jest da je Milan rekao kako plaća alimentaciju u iznosu od 75 tisuća kuna mjesečno, a pjevačica ga demantira i kaže da plaća zapravo samo 15 tisuća kuna mjesečno. Prosječan građanin sigurno će ovdje pomisliti na dijete, a ne na novac, doduše u Danskoj, u Hrvatskoj ili Srbiji zacijelo ne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 20:08