ŠTO SE TO SNIMA?

Rene Bitorajac: ‘Radili smo u Tunisu na paklenim vrućinama, ali pamti se samo užitak‘

Kraj snimanja u Hrvatskoj bio je lani u prosincu, a na nekoliko dana set se u siječnju preselio u Helsinki. Sada je red došao na Tunis
Rene Bitorajac, Dalibor Matanić i Tihana Lazović
 Facebook/Dalibor Matanić

Nakon gotovo devet mjeseci u Tunisu je završilo snimanje iščekivane serije "Područje bez signala", koju je prema nagrađivanom romanu Roberta Perišića režirao naš istaknuti redatelj Dalibor Matanić, a u kojoj glume neka od najvećih domaćih glumačkih imena.

Doduše, kraj snimanja u Hrvatskoj bio je početkom prosinca prošle godine, a na nekoliko dana set se u siječnju preselio u Helsinki.

image
Dalibor Matanić, Područje bez signala
HRT

Prava egzotika

Nakon toga je bio predviđen i Tunis, no zbog epidemije korone i brojnih obaveza samih glumaca i redatelja zaostaci na tuniskom setu su dovršeni prekjučer. Na toj egzotičnoj lokaciji, uz redatelja Matanića, od glumačke ekipe bili su samo Rene Bitorajac i Tihana Lazović.

image
Područje bez signala
HRT

- Završili smo u Tunisu onaj zaostatak koji se trebao odraditi još u studenome. Kako opisati ova tri dana snimanja? Bilo je radno, vruće, naporno, ali na kraju, kad se sve obavi, ne osjećam ništa osim ugode. Bilo je baš dobro, radili smo s tuniskom ekipom, samo Tihana Lazović i ja od glumaca i nekoliko njihovih, domaćih. Za Tunis se, zbog korone, morao čekati pravi trenutak. Ekipa je u međuvremenu bila i na setu u Helsinkiju nekoliko dana, ali bez mene - ispričao je jučer Rene Bitorajac kojeg smo uhvatili na pariškom aerodomu pri povratku u Zagreb.

image
Područje bez signala
HRT

Fiktivni gradić

Snimanje šestodijelne serije krenulo je početkom listopada u Dugoj Resi koja je "glumila" fiktivni gradić Nuštin, a hrvatski dio snimanja odvijao se uglavnom u okolici Karlovca, Hrvatskom zagorju te na lokacijama u neposrednoj blizini Gospića i Gračaca. Kreatorica i producentica serije je Ankica Jurić Tilić, scenarij su, prema istoimenom Perišićevu romanu, napisali Hana Jusić, Milan F. Živković i Jelena Paljan, a "Područje bez signala" za emitiranje bi trebalo biti spremno u jesenskoj shemi Hrvatske televizije.

image
Tihana Lazović
Facebook/Dalibor Matanić

Scenarij ove nove domaće serije prati dvojicu Zagrepčana, poduzetnika Olega, u čijoj se ulozi našao upravo Bitorajac, i njegova nešto manje poduzetnog bratića, nezaposlenog inženjera Nikolu, kojeg igra Krešimir Mikić. Ovaj zanimljivi dvojac u zabačeni provincijski gradić dovodi narudžba pomalo sumnjivog, ali dobro potkoženog bliskoistočnog naručitelja. Kako bi mu isporučili željenu turbinu, kakva se više ne proizvodi, Oleg i Nikola obnavljaju proizvodnju davno zatvorene tvornice u gradiću utonulom u poratno i tranzicijsko beznađe. Uz Bitorajca i Mikića, u seriji zapažene uloge imaju i Jovana Stojiljković, Tihana Lazović, Goran Bogdan, Lana Barić, Slavko Štimac, Izudin Bajrović, Trpimir Jurkić i Goran Marković.

image
Krešimir Mikić, Područje bez signala
HRT
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:53