TUŽNA OBLJETNICA

Ribafish o sinu: ‘Odlučio sam zauvijek završiti s ovim prokletim životom, a onda se na nebu pojavilo ovo‘

U spomen na svog pokojnog sina, Ribafish je pokrenuo projekt RokOtok i plivajući povezao 50 naseljenih hrvatskih otoka

Domagoj Jakopović Ribafish

 Neja Markicevic/Cropix/Cropix

Poznati novinar i bloger Domagoj Jakopović Ribafish (52) obilježio je najtužniju obljetnicu. Naime, točno prije pet godina tragično je preminuo njegov sin Rok.

Ribafish je na Facebooku objavio fotografiju snimljenu na plaži na Zanzibaru i uz nju napisao:

‘Onoga trenutka kad sam na Zanzibaru otišao na plažu na koju smo trebali ići skupa i odlučio zauvijek završiti s ovim prokletim životom, na nebu se pojavilo ovo. Pogledao sam, a zatim i pofotkao oblak i zaključio da mi, baš poput subotnje duge na cesti daješ nekakav znak, i da bi jako naljutio da odustanem od svega. Pa sam još tu, tražim tvoje znakove, najljepšu plažu za nas i pokušavam raditi lijepe i korisne stvari za dobre ljude. Plivam dalje, za tebe i sebe i cijeli svijet... Beskonačno fališ Mališa, voli te zauvijek tvoj tata.‘

U spomen na svog pokojnog sina, Ribafish je pokrenuo projekt RokOtok u sklopu kojega je plivajući povezao 50 naseljenih hrvatskih otoka te na svakom otoku razgovarao s djecom koja tamo žive. Obići sve naseljene otoke Domagoj je planirao sa svojim sinom, no san je tragično prekinut u dječakovoj 12. godini. Njegov je tata ipak ispunio obećanje.

‘Kad se nešto obeća to se mora ispuniti, evo na teži način, tužniji način, ali užasno sam ponosan i na sebe i na sve ljudi koji su omogućili to sve. Pedeset otoka, pedeset priča. Sad da mi netko kaže da su svi ti otoci isti, tu sam ja da kažem da je sasvim drugačije. Potpuno su drugačiji jedan od drugog. Ovdje ne razgovaraju dvije familije, tamo svi sa svima razgovaraju, dvije različite priče. Mislim da bi Rok bio ponosan na svog starog, debelog, ćelavog i da bi rekao - ajde bar si nešto napravio‘, rekao je Ribafish za IN Magazin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 14:58