NIJE ZABORAVIO

Richard Gere: ‘Na početku karijere doslovno sam gladovao. Glavno jelo bila su mi jaja‘

Danas slavni glumac prisjetio se svojih početaka kada se borio da postane ime u glumačkom svijetu

Richard Gere 

 Dimitrios Kambouris/Getty Images/Profimedia/Dimitrios Kambouris/getty Images/profimedia

Iako se proslavio još početkom 80-ih zahvaljujući filmu "Američki žigolo", rani glumački dani Richarda Gerea u New Yorku bili su vrlo teški.

"Moj glavni obrok bila su jaja", prisjetio se Gere za Page Six svojih početaka kada se borio da postane ime u glumačkom svijetu. Otići u restoran, bilo je za njega posve nestvarno, nerealno i ta vremena bila su za njega kako priznaje, vrlo teška, dapače očajna.

image

"Američki žigolo" 1980.

Ifa Film/United Archives/Profimedia/Ifa Film/united Archives/profimedia

"Tijekom 70-ih kao glumac na samom početku svoje karijere koji pokušava uspjeti, gladovao sam. Imao sam sreću da radim, ali tada nije bilo puno glumaca koji su zarađivali. Prvi put sam nastupao na Broadwayu. Zapravo sam radio izvan Broadwaya, a zatim izvan, izvan Broadwaya", govori 73-godišnji Gere. Page Six s danas glumcem koji pripada elitnoj A-listi umjetnika razgovarao je na gala svečanosti povodom 40. obljetnice City Harvesta u Cipriani 42. ulici, čiji je Gere bio supredsjedatelj.

"U New Yorku nitko nije zarađivao. Nažalost, glad je bila nešto posve uobičajeno. Biti gladan bila je norma za mnoge ljude, a posebno za glumce koji su svoje putovanje započeli u New Yorku. Zato mi je ova organizacija tako važna", rekao je o dobrotvornoj organizaciji za hranu City Harvest.

image

Julia Roberts i Richard Gere u filmu "Zgodna žena"

Silver Screen Partners Iv/Collection Christophel Via Afp

"Hrana je životna potreba i mnogi nemaju zadovoljenu tu potrebu u Americi. Sada je sve tako prokleto skupo. Stoga sam sretan što mogu pomoći kad je riječ o tome da ljudi dobiju nutritivni obrok. To je osnovno ljudsko pravo", dodao je Gere.

Na gala večeri prikupljeno je pet milijuna dolara za Njujorčane u potrebi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. srpanj 2024 00:26