DOKUMENTARAC CNBC-A

Rimac priznao da mu je djetinjstvo bilo teško: ‘Jako su me zlostavljali, ali nisam nikome govorio‘

Mate Rimac prisjetio se i teških trenutaka koje je proživljavao tijekom školovanja

CNBC-ev dokumentarni film s Matom Rimcem

 CNBC

Uspješni inovator i poduzetnik Mate Rimac bio je glavna zvijezda novog dokumentarnog filma "The Unstoppables" američke TV kuće CNBC. Dokumentarac donosi priču o tri nezaustavljiva svjetska poduzetnika - Seo Jung-jin, korejski poduzetnik i osnivač biofarmaceutske kompanije Celltrion Group, Carla Walker-Miller, osnivačica energetske kompanije Walker-Miller Energy Services, te naš Mate Rimac.

CNN-ova novinarka i voditeljica BBC-jeve utrke Formule E, Nicki Shields, tim je povodom posjetila proizvodni pogon Rimac Automobili u Svetoj Nedelji, a njihov je razgovor objavljen na stranici CNBC-a.

image

Mate Rimac

CNBC

"Mate Rimac je izvanredan, mladi inovator koji je spojio svoju ljubav prema tehnologiji, vožnji i prirodi kako bi revolucionirao budućnost električnog prijevoza", započinje dokumentarac o mladom inovatoru.

"Sjećam se da sam došao u Njemačku i odjednom su posvuda bili svi ti automobili. Bio sam poput spužve, upijao sam sve što sam mogao saznati o tim automobilima", rekao je Mate Rimac, koji je novinarku i provozao u Neveri.

Prisjetio se i teških trenutaka koje je proživljavao tijekom školovanja.

"Jako su me zlostavljali, ali nisam nikome govorio o tome jer sam mislio da će biti još gore", priznao je Rimac i dodao da mu je profesor pomogao da stekne samopouzdanje.

"Nisam bio odličan učenik, ali mom se profesoru sviđalo to što radim, pogotovo u tim predmetima gdje smo stvarno nešto izrađivali. Dao mi je samopouzdanje i pružio mnogo iskustva. Mislim da bez njega kompanija danas ne bi postojala", dodao je, a novinarka se zatim sastala i sa spomenutim profesorom Ivanom Vlainićem, koji je na njega imao veliki utjecaj.

"Na početku nije imao mnogo samopouzdanja, no bio je veoma inovativan. Rekao sam mu - nisi dovoljno dobar, najbolji si", rekao je profesor Vlainić novinarki.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 10:00