PREMIJERA SPOTA

Rođo je uzor, vozi samo ‘švabe‘, nosi skupe marke i nikad se ne vraća praznih ruku u rodnu grudu

Nova pjesma Repera iz sobe i Alejuandra Buendije ima egzotičan ritam i modernu produkciju, a video je sniman na ranču kraj Koprivnice
Alejuandro Buendija i Reper iz sobe
 PROMO

Reper iz sobe i Alejuandro Buendija predstavljaju novi singl "Moj rođo" - kao što sam naziv kaže, pjesma govori o stereotipu s kojim se svi susrećemo - "rođo" je uzor, vozi samo "švabe", nosi skupe marke i nikad se ne vraća praznih ruku u rodnu grudu.

"Pomozi, rođo!", kliče Reper iz sobe, pravim imenom Ivan Grgić.

Spot je snimljen na ranču u okolici Koprivnice pod redateljskom palicom Dinka Šimca. Asistent kamere je Romana Pavliša, a u spotu se pojavljuju i Nevin Augustine te Mario Torbica. Pjesma ima egzotičan ritam i modernu produkciju, glazbu potpisuju Ivan Grgić (Reper iz sobe) i Davor Doležal, a tekst Ivan Grgić i Saša Antić aka Alejuandro Buendija. Za produkciju je zaslužan Davor Doležal u suradnji s Ivanom Grgićem, a aranžman je djelo Davora Doležala, Ivana Grgića i Saše Antića.

- Nema tu puno priče, kad me rođo nazvao, ja sam istoga trena zakljucao radnju, uskočio u svoj BMW 3cu, udario po gasu i stigao u Zagreb iz Münchena za dva sata, možda koju minutu više, a bilo bi i prije da me nisu na carini ugnjavili, al' nije to sad bitno. Odmah smo otišli do Dugog i snimili rapove, popili pivo i eto ti ga na! A malo iza toga, kad sam išao posjetit' svoje u Rapovlje Gornje, prošao sam preko Koprivnice gdje smo snimili i spot kod nekih divnih ljudi i to ti je to, moj PR, čista uživancija, a šta drugo - govori Alejuandro Buendija.

A Reper iz sobe tik pred početak pandemije 2020. objavio je album "Vanka". Unatoč nesretnoj godini, Reper iz sobe sa svojim bendom uspio je održati nekoliko sjajnih soul/funk/hip hop crossover koncerata u skladu s epidemiološkim mjerama, a albumu se smiješi glazbena nagrada Porin, jer je nominiran u kategoriji za najbolji hip hop album.

image
Alejuandro Buendija i Reper iz sobe
PROMO

Inače, Reper iz sobe rođen je u Zadru 1984., djetinjstvo je proveo u Biogradu na Moru, a po upisivanju na Ekonomski fakultet 2003. godine seli se u Zagreb. U tom periodu posvećuje se sviranju gitare i spoznaje da je glazba ono čime se želi baviti. Za vrijeme studija otkriva glazbu Djanga Reinhardta, koja mu postaje najveća inspiracija, a ujedno i najvažniji dio edukacije.

Nakon završetka fakulteta, zapošljava se u struci, no ljubav prema glazbi bila je jača pa godine 2008. s kolegama formira svoj prvi bend, danas kvintet znan pod imenom Gadjo Manouche. Sastav izvodi autentični jazz manouche i uglavnom kompozicije dobro poznate poznavateljima žanra.

Paralelno razvija i interese prema funk, soul i nekim oblicima jazz glazbe, uglavnom instrumentalnog karaktera. Početkom 2018. pod umjetničkim imenom Reper iz sobe izbacuje svoj prvi singl u maniri vokalno-instrumentalnog funky hip hop crossovera, a izdaje ga kuća Menart. Debitantski album pod nazivom "Vanka" objavio je u siječnju 2020.

image
Alejuandro Buendija i Reper iz sobe
PROMO
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 06:37