TEL AVIV

ROKO IZAZVAO BURNE RASPRAVE NA DRUŠTVENIM MREŽAMA Mnoge je oduševio i smatraju da je pokraden, drugi mu hvale glas, ali tvrde da je imao lošu pjesmu

Roko Blažević nastupa na drugoj polufinalnoj večeri 64. Eurosonga
 Amir Cohen / REUTERS

Roko Blažević, predstavnik Hrvatske na 64. natjecanju za pjesmu Eurovizije, nije se uspio plasirati u finalnu večer natjecanja, ali je među ljubiteljima Eurosonga zaradio mnoge simpatije, iako se općenito može reći da su reakcije podijeljene..

Pjesma "The Dream", koju je napisao pjevač Jacques Houdek, do te je mjere osvojila dio gledatelja druge polufinalne večeri ovogodišnjeg Eurosonga, koji se održava u izraelskom gradu Te Avivu, da se mnogi na društvenim mrežama pitaju zašto Roko nije prošao u finale.

"Molim???!!! Gdje su Rumunjska i Hrvatska??!!!!!", napisala je na Facebook profilu Eurovizije korisnica Mona Teese. Na taj je komentar stiglo čak 175 reakcija. "Apsolutno se slažem da zaslužuju biti u finalu. Rezultati su doista čudni. Dosadne pjesme s ne tako jakim vokalima su u finalu, dok su talentirani pjevači izvisili", nadovezala se na taj komentar Svjetlana Bahina.

"Tužna sam zbog Hrvatske i Moldavije", napisala je korisnica Patricija Hirovska. Na taj su pak komentar stigle 132 reakcije. "Hrvatska je najbolje pjevala večeras, ali koga je više briga za glas", odgovorila joj je korisnica Mare La Marine. "Gotovo da sam ponosna na sve pjesme, ali Hrvatska je zaslužila ući u finale", nadovezala se Marta Okońska.

"Ovo je totalno krivo... Hrvatska nije prošla!!!? Sram vas sve može biti!!! Nikada više neću gledati!", napisao je korisnik Josip Jopa. "Malta nije bila dovoljno dobra, Hrvatska treba biti u finalu", odgovorila mu je Suzana Badžinska. "Hrvatska je bila čudesna", dodao je korisnik Antonio Parisi. "Realno, Roko predobar pjevač za ovaj sajam gluposti", dodala je Marina Boričić. "Žao mi je što nismo otišli u finale, a toliko je loših pjesama bilo. Sve je to politika nažalost", komentirala je Danijela Bertol.

"Žao mi je Hrvatske. Nevjerojatan glas", napisao je Peter Aleksander Kobrin. Stotinu i dvadeset osam osoba reagiralo je tu konstataciju. Drugi su korisnici napisali da predstavnica Albanije nije trebala proći u finale jer je "falšala" te da je Roko trebao proći u finale.

Neki korisnici Twittera također smatraju da je Roko "pokraden" te da se treba plasirati u finale. "Žao mi je Roko, tvoji lijep glas i pjesma su nevjerojatni", napisala je korisnica @vujaasinovic. "Hvala ti, Roko! Ponosan sam na tebe", napisao je @BernardJanWorld. "Sjećate se kada su svi prvo napisali da je Hrvatska sra**, a sada su tužni što se Roko nije kvalificirao", dodao je korisnik @SoulxSilence. "Jesu li oni stvarno dalje pustili Maltu. Luda sam za Rokom iz Hrvatske", napisala je @CsengeBarkoczi.

"Šokiran sam što Hrvatska i Armenija nisu prošli u veliko finale. Mislio sam da je Roko nastup bio apsolutno briljantan i da je Srbuk bila opasna! Kako to da njih dvoje nisu prošli", napisao je korisnik @CriticJonni. "Oprostite, Europo, jel' vi to mene zaje****** da Roko iz Hrvatske nije prošao, a da ste dalje pustili Albaniju, Norvešku i Dansku. Katastrofalno", napisao je korisnik @Lukolas95. "Znam da hrvatska pjesma nije najbolja, ali Roko je zaslužio proći u finale jer bolje pjeva od svih ostalih polufinalista", dodala je @lucija_dosen.

U komentarima na Instagram profilu Eurovizije korisnici su također izrazili žaljenje što Roko nije prošao u finale. Komentar s najviše lajkova je ona u kojem korisnik dinko.fabris "plače" za Hrvatskom i Armenijom. Korisnik tomeksmile također se pita zašto među finalistima nema Hrvatske. Ta su dva komentara prikupila više od tisuću lajkova.

Bilo je, naravno, i potpuno drugačijih komentara koji se zajedno mogu svesti na tezu da je Rokov neuspjeh - zaslužen.

"Nadam se da ste vidjeli ove godine što Europa voli. Balade iz 2000-ih ne prolaze osim ako ste Rusija (koja je bila predosadna i nezasluženo prošla dalje samo jer je Rusija). Pošaljite iduće godine nešto moderno i plesno i možda i odemo u finale... A ups, imali smo šansu ove godine sa Nižetićem da takvo što pošaljemo, ali naravno da su vaši vrli članovi stručnih žirija izignorirali to. Ako ćemo slati pjesme koje je pregazilo vrijeme i ovako potratiti jedan odličan vokal, bolje se povucite i uštedite novac nego što se svake godine brukamo", glasi jedan od komentara na HRT-ovoj Facebook stranici posvećenoj Eurosongu.

"Bez melodije i previše deranja.... nitko se ne sjeća pjesme! Glas za 5, a pjesma 0", navodi drugi komentator.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:27