PREMIJERA SPOTA

RØLØ donosi himnu za sve ljude koji žive brzo, riskiraju i ostaju u Hrvatskoj

Video je snimljen iz jednoga pokušaja, a novi singl nalazi se na hvaljenom studijskom albumu ‘Ponte Rosso‘ splitskoga benda

bend RØLØ

 Laslo Komenda

Nakon singlova "To Ne To Da" i "Elixir", došlo je vrijeme i za treći singl s hvaljenog albuma "Ponte Rosso" benda RØLØ, koji je nastao u pandemijsko doba. Radi se o žanrovski šarenoj glazbi koja je kao mixtape na kojemu ima za svakoga ponešto. Taj se princip povezuje i sa samim naslovom albuma koji je dobio ime po mostu pored nekad najpoznatije, istoimene tržnice u Trstu, koja je tad spajala dva svijeta. Producent albuma Jan Ivelić Pele gostuje na nekoliko pjesama u perkusionističkoj i vokalnoj pratnji. Na albumu se, na veliku radost svih uključenih, ukazuje i saksofonist Gordan Tudor.

- 'Kaskader' je prva pjesma na albumu 'Ponte Rosso'. Zamislili smo je kao himnu za ljude koji žive brzo, riskiraju, jašu slonove, voze brze automobile, skaču kroz vatrene obruče, skaču bungee, jedu ljute paprike, ostaju živjeti u Hrvatskoj. I ovaj put spot je osmislio i snimio naš dragi prijatelj Rino Barbir. Rino je čovjek koji nas prati i pomaže nam od naših početaka. Opet nas je iznenadio svojim brzim razmišljanjem i enormnim tehničkim znanjem. Video je snimljen iz jednoga pokušaja (one take). Zahvalni smo na poznanstvima i prijateljima koji su nam pomogli da se sve skupa realizira - kažu članovi benda.

Uspjeli smo dobiti i nekoliko riječi od Rina Barbira: "Danas smo snimili ovaj spot iz prvog pokušaja".

RØLØ je splitski tročlani vokalno-instrumentalni sastav različitih glazbenih pozadina (Leut Magnetik, Wizard Of Stone Mountain, Tihi sadist), koji svojim zvukom malo koga ne natjera na ples. Nakon debitantskog albuma "RØLØ" iz 2016. godine, bend je redovito nastupao diljem Hrvatske na brojnim festivalima i manifestacijama poput Zagreb Beer Festa, Brucošijade FER-a, Šakan festa, Indirekta, Zagreb Design Weeka, Tam Tama, Let's Rocka… Godine 2018. RØLØ snima svoj drugi nosač zvuka “HØØP” u poznatom splitskom studiju “Propeler” pod budnim okom i uhom Jana Ivelića Pele.

Pjesma "Kaskader" u izdanju izdavačke kuće Basic & Rough dostupna je putem svih digitalnih glazbenih platformi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 01:37