IVANA I MARIO

RTL Danas predstavio novi voditeljski par: ‘Kliknuli smo na prvu! Znamo se godinama, dobar smo tim‘

Prekaljeni televizijski profesionalci raduju se novim izazovima!

Mario Jurič i Ivana Brkić Tomljenović

 Vedran Peteh/cropix/

Ivana Brkić Tomljenović i Mario Jurič vodit će središnju informativnu emisiju RTL Danas uz Anu Brdarić Boljat, Tomislava Jelinčića, Damiru Gregoret i Adriana De Vrgnu. Prekaljeni televizijski profesionalci raduju se novim izazovima, njegujući tradicionalne RTL-ove vrijednosti među kojima je, na prvom mjestu, povjerenje gledatelja.

Dnevna urednica i voditeljica RTL-a Danas, Ivana Brkić Tomljenović, uživa u svim segmentima svog djelovanja. "Kada sam prije dvije godine počela uređivati, bio je to ogroman izazov za mene, iako sam iza sebe već imala 20 godina iskustva na terenu. Koliko god utakmica u nogama imali, uvijek se dogodi neka nova situacija, koja pred vas stavlja nove izazove. Tako je i s voditeljskim dijelom posla - važno je biti koncentriran jer ima puno nepredviđenih situacija", komentira Ivana.

Voditeljski par s Ivanom Brkić Tomljenović čini poznati RTL-ov reporter Mario Jurič. "Znamo se godinama. Mario svaki posao koji radi, radi predano i strastveno. Voditeljski par mora biti dobar tim, a kako se dobro slažemo iza kamera vjerujem da će tako biti i kad se kamere upale", jasna je voditeljica i urednica. Složan je s njom i Jurič, pred kojim je novi karijerni iskorak.

image

Mario Jurič i Ivana Brkić Tomljenović

Vedran Peteh/cropix/

"Radujem se što sam dobio priliku voditi našu središnju informativnu emisiju RTL Danas s dragom kolegicom Ivanom Brkić Tomljenović. Ovo je novi iskorak u mojoj karijeri, malo drukčije od terena na kojima sam bio svih ovih godina. Osjećam da je to prirodni nastavak rada u medijima, ali i veliki izazov i u tom smjeru se tek trebam graditi", komentirao je poznati reporter.

Kolege su mu pomogli sa savjetima i preporukama, a njegove pripreme i vježbe budno je nadzirala, kaže, fonetičarka Dunja Lakuš. "Savjeti su bili različiti od smjera gledanja u kameru, sjedenja, čitanja najava, izgovora do izbora kravate. Trema uvijek postoji - nekad manje nekad više. Sve je to prirodno, ali najvažnije je ne razmišljati o tome nego se fokusirati da vođenje ovako ozbiljne emisije bude na najvećoj razini profesionalnosti. Uz naše sjajne voditelje Anu, Tomislava, Adriana, Damiru i moju studijsku partnericu Ivanu Brkić Tomljenović iznimno cijenim rad i kolega s drugih televizija u Hrvatskoj i šire - poput Andersona Coopera s CNN-a", dodao je Jurič.

Ivana Brkić Tomljenović mu je, kaže, voditeljska partnerica kakvu možete samo poželjeti. "Kliknuli smo odmah na prvu. Poznajemo se dugo godina i oduvijek sam se divio njezinoj predanosti i ljubavi prema novinarstvu, brzini i britkosti u poslu. Stoga se radujem što ćemo upravo mi biti novi RTL-ov voditeljski par", zaključio je voditelj RTL-a Danas.

Profesionalne standarde Ivana Brkić Tomljenović dijeli s Marijem, ali i ostalim kolegama iz informativnog programa RTL-a. "Povjerenje gledatelja se jako teško stječe, a informativni program RTL-a svaki dan se trudi donijeti točne i objektivne informacije. Naši novinari, ali i naše priče su jako citirane, ali smatram da nije važno biti prvi već točan. Radimo priče za ljude, a ne političare, poduzetnike ili neke druge moćnike, a rezultati gledanosti pokazuju da smo na pravom putu", zaključuje Ivana Brkić Tomljenović.

Ivana Brkić Tomljenović i Mario Jurič donose aktualne, istinite i objektivne informacije - u RTL-u Danas u 19 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 13:18