ZVONE I LEONARDA

S raznim izlikama vraćao se u butik u kojem je radila, osvojio ju je poljupcem na Cmroku, a posvojili su četvero djece

Tri godine nakon razvoda, Zvone i Leonarda Boban odlučili su svojoj ljubavi dati drugu šansu, a ovo su njihovi počeci

Zvonimir i Leonarda Boban

 Cropix/

Leonarda i Zvonimir Boban bili su u braku 28 godina, a u ljubavi još četiri godine više. A onda je domaću javnost iznenadila vijest da se zlatni par domaće scene sporazumno razvodi nakon toliko zajedničkih godina.

Nekadašnja manekenka, ugostiteljica i dizajnerica vratila se iz Švicarske, u koju se obitelj zbog Zvonimirova poslala tada preselila, u rodni Zagreb i tamo nastavila život.

- Nema do Hrvatske. Tu u pidžami izađem sa psom van i odem po kavu i po kroasane. I kći, koju danas zovem Ljutika jer je ljuta na mene, kaže da nema do Zagreba, do tog nekog seosko-gradskog lifestylea. Ja se tu osjećam da mogu bilo kako izaći van, da mi ništa neće biti zamjereno - rekla je tada za RTL Leonarda.

Dugo je priželjkivala dijete, ali nikako nije uspijevala ostati u drugom stanju pa se obavezala Gospi iz Međugorja, gdje je otišla sa svojom prijateljicom Ninom Badrić.

-Rekla sam da, ako ću ikada u životu imati žensko dijete, djevojčici dati njezino ime i posvojila sam Mariju, koja je dobila ime po Gospi. Poslije mi je Bog dao i moju ostalu djecu i na kraju sam uspjela začeti i dobiti Ružu, ali Međugorje mi je uvijek u srcu - rekla je tada.

Dok je s bivšim suprugom živjela u Švicarskoj, malo tko je u Hrvatskoj znao da u njihovom braku više ne cvatu ruže, pa je kao grom iz vedra neba odjeknula Zvonimirova izjava:

- Lea i ja smo se razišli i živimo odvojeno. Nastavit ćemo zajednički voditi brigu o našoj djeci u skladu i u velikom poštovanju koje imamo jedan prema drugome. Nadam se da će ljudi shvatiti delikatnost ove odluke i dopustiti da i djeca i mi prođemo kroz ove teške trenutke na najmanje bolan način.

Story je tada otkrio i mogući razlog razvoda - Boban je, objavio je taj magazin, bio u vezi s 33-godišnjom stomatologinjom Marijanom Gikić.

image

Zvonimir i Leonarda Boban

Goran Mehkek/Cropix

Leonarda je nekad davno radila kao model, a zbog ljubavi prema Zvoni, 1991. godine odrekla se modnih pista i editorijala, napustila život u Zagrebu i preselila u Milano zbog Bobanove tadašnje nogometne karijere u klubu A. C. Milan.

Naime, na njezin 20. rođendan odveo ju je na ručak te pozvao u šetnju Cmrokom. Darovao joj je igračku mačka Garfielda te bočicu parfema L‘insolent. Tada su se poljubili i započeli ozbiljnu vezu. Potkraj 1991. godine Zvoni je istekao ugovor s Dinamom i ponuđen mu je ugovor s AC Milanom. Tada 22-godišnja Leonarda nije puno razmišljala o prijedlogu da se odseli u Italiju i ostavi sve zbog ljubavi.

No, njihova ljubavna priča počela je dvije godine ranije, kada su se upoznali u jednom zagrebačkom butiku u kojem je Leonarda Lončar radila dok je gradila manekensku karijeru. Njoj je tada bilo 18 godina, a Zvoni 20 i bio je perspektivni nogometaš zagrebačkog Dinama. Leonarda mu se na prvu dopala, ali trebalo mu je vremena da se odvaži pozvati je na spoj pa se vraćao u butik s izlikama da treba prekrojiti i zamijeniti odjeću koju je kupio. Nakon nekoliko susreta, konačno je pristala izaći s njim.

- Glumila sam neosvojivu djevojku iz knjige ‘The Rules‘. Nikad nisam pratila nogomet, nikakav sport, pa on za mene tada i nije bio junak - prisjetila se Leonarda njihovih ljubavnih početaka.

Prvi put su se poljubili na njezin 19. rođendan te su tako započeli vezu koju su četiri godine kasnije ozakonili brakom. Vjenčali su se prvo pred matičarem u Milanu, a potom su veliko crkveno vjenčanje priredili 11. lipnja 1994. godine u crkvi Svetog Marka u Zagrebu.

Iako su maštali o velikoj obitelji, u početku to nije išlo glatko. Leonarda je još u početku veze završila u bolnici nakon što je doživjela spontani pobačaj zbog ciste na jajniku. Poslije toga nikako nije uspijevala zatrudnjeti. A onda su Bobanovi 1997. godine posvojili djevojčicu Mariju. Šestomjesečna beba svoju je buduću majku osvojila na prvi pogled kada ju je posjetila u Domu za nezbrinutu djecu u Nazorovoj ulici u Zagrebu. Pola godine kasnije curica je došla u dom Bobanovih i učinila ih najsretnijim roditeljima na svijetu.

image

Zvonimir i Leonarda Boban

Livio Andrijic/Cropix/Cropix

Pet godina nakon Marije Leonarda i Zvonimir posvojili su i dječaka Gabrijela, a 2007. obitelj su postali i za dvoje blizanaca: djevojčicu Martu i dječaka Rafaela. No i dalje su ustrajali u želji da dobiju biološko dijete, a da će im se želja ostvariti shvatili su na 15. godišnjicu braka, 2008. godine. Ružu je Leonarda na svijet donijela carskim rezom u Zagrebu u 41. godini života.

- Još ne mogu vjerovati da sam rodila. Beba je preslatka. Tako je sitna, malena, ali vrlo živa. Rodila sam carskim rezom u bolnici Merkur, s epiduralnom anestezijom, jer sam željela biti posve svjesna i vidjeti svoju bebu čim dođe na svijet. No ruke su mi bile ‘razapete‘ - na obje sam nešto dobivala intravenozno - i nisam je mogla primiti. Položili su mi je na obraz, bila je sićušna kao mačkica, čitava mi je stala na lice. Kako je rođena ranije, morali su je odmah premjestiti u bolnicu u Vinogradskoj. Ja u jednoj bolnici, ona u drugoj, plakala sam cijele dane, doktori su me počeli izbjegavati, okretati glavu kad bi me ugledali u suzama. Četvrti dan nakon carskog reza tražila sam da me puste van na moju odgovornost jer sam bila odlučna da vidim Ružu i da je kasnije dojim. Počela sam se izdajati već u bolnici, a kad sam došla doma, nisam mogla voziti zbog reza pa me Zvone u nekom poluležećem položaju dvaput dnevno vozio kod Ruže da se malo družimo, da je nahrane na bočicu mojim mlijekom. Bila je 40 dana u bolnici, ja sam 40 dana plakala; Zvone je morao smirivati situaciju radi djece - rekla je tada za Gloriju Leonarda, koja se sasvim posvetila obitelji.

A sada, tri godine nakon razvoda, Zvone i Leonarda odlučili su svojoj ljubavi dati drugu šansu. Kako doznaje Story, par je ponovno zajedno, a tu je vijest potvrdila i sama Leonarda.

"Istina je, Zvone i ja opet smo zajedno, jako smo sretni", potvrdila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 08:35