JASMIN STAVROS

‘Sav sam u žicama, prepun katetera, ali... Konačno mogu udahnuti da me bol ne prostrijeli!‘

- Ne mogu reći da bolova uopće nema. Ima, ali ipak su manji, rekao nam je popularni glazbenik koji vodi bitku protiv raka kostiju

Jasmin Stavros

 Srdjan Vrancic/Cropix

Kako sam? Hvala bogu, malo je bolje - kaže Jasmin Stavros koji već dva i pol mjeseca hrabro vodi svoju najtežu životnu bitku. Glazbenik je i dalje na liječenju u KBC Zagreb, bolnici u koju je premješten nakon što je u KBC Sestre milosrdnice završio početnu fazu liječenja raka kostiju.

- Idem na terapije zračenjem, sve me i dalje boli, ali ne više onako silno kao na početku - isprekidanim glasom govori Stavros koji nam kaže kako su mu liječnici stavili ortozu za leđa kako bi mu olakšali da može sjediti.

- Unatoč tome, ja i dalje uglavnom ležim, jer sam prepun katetera. Sav sam u žicama - kaže Stavros koji vjeruje da će uspjeti pobijediti bolest.

- Ja vjerujem da će doći dan kada ću napokon ustati iz bolničkog kreveta - nada se pjevač čije su tegobe počele 6. veljače kada je završio u bolnici u Karlovcu na hitnoj operaciji želuca. Nakon dvanaest dana, koje je proveo u bolnici u Karlovcu, vratio se kući, no samo par sati kasnije zbog jakih je bolova kolima Hitne pomoći prebačen u zagrebačku Vinogradsku bolnicu gdje mu je dijagnosticiran rak kostiju. U toj je bolnici prošao prvi dio terapije, da bi početkom travnja bio prebačen na Rebro, gdje su stvari krenule pomalo na bolje.

- Ne mogu reći da bolova uopće nema. Ima, ali ipak su manji. Mogu udahnuti a da me bol ne prostrijeli - kaže Stavros, koji se nada da će CMC festival, što se u Vodicama treba održati 10. lipnja, moći gledati od doma, na svom kućnom televizoru. Nastupu s pjesmom ‘Luda noć,‘ što su mu je napisali Alka Vuica i Ljubo Šeperić, jako se veselio, a radovalo ga je i to što je skladbu trebao izvesti u duetu s Dadom (Dražen Filjević), s kojim je već prije otpjevao i hit ‘Nova je godina‘.

image

Jasmin Stavros

Tea Cimas/Cropix

- Pjesma koju je naš dragi Staki trebao pjevati u Vodicama glatko je prošla na natječaju što smo ga za CMC raspisali prije nego li se doznalo za njegovu bolest. Kako i ne bi, jer to je pravi ljetni hit, tipična vesela pjesma u neponovljivom Stavrosovom stilu. Voljeli bismo svi da nam se i on osobno uspije pridružiti na festivalu, da se svi zagrlimo i zajedno radujemo. No, bit će kako bude, jer što će biti ‘planira‘ netko veći od nas. U svakom slučaju Stavrosova pjesma čut će se na festivalu, a ako on tada i neće moći biti s nama u Vodicama, mi ćemo mu na ovaj način poslati poruku da smo svi uz njega, da mislimo na njega i da se svi zajedno molimo da ozdravi - govori Želimir Babogredac, direktor Croatia Records.

image

Želimir Babogredac

Nera Simic/Cropix

- Stavrosa veseli što nismo odustali od njegove pjesme. On je i prije bolesti snimio svoju pjevačku dionicu, a ovih dana Željko Petreš, čovjek koji je radio mnoge Stakijeve spotove, napravit će video spot i za ‘Ludu noć‘. Snimit će Dadu, a spot će upotpuniti isječcima iz već postojećih Stavrosovih spotova - kaže Ljubo Šeperić, menadžer i prijatelj pjevača, i nastavlja:

- Želimo da Stavros zna koliko ga svi volimo, da se ni u jednom trenutku tamo u bolnici ne osjeća poput čovjeka koji je zbog bolesti odrezan od svijeta. Jer mi, njegovi prijatelji, dio smo tog njegovog svijeta koji ne možemo ni zamisliti bez njega, njegovog smijeha i njegovih šala - ističe Šeperić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 15:25