SJEĆATE LI SE VELINE

Šegotino uhićenje iz naftalina je izvuklo bivšu dance-pop zvijezdu. Evo čime se sve bavila...

Pjesmuljak "Sherry, Sherry" poznaju sve generacije i kroz godine je dobio i status kultnog trasha
Velina Oršolić i Idora Hegel
 Ronald Gorsic/Cropix

Nakon što je u Dubrovniku uhićen Patrik Šegota, bivši šef zagrebačkih Gradskih groblja, u centru pozornosti opet se našla i Velina Oršolić, bivša pjevačica i dance-pop zvijezda, danas poduzetnica i vlasnica cvjećarskog obrta. Ona je, kako već od lani pišu brojni domaći mediji, dobila u zakup četiri kućice za prodaju na Mirogoju za koje je Šegota raspisao javni natječaj, iako se njezina tvrtka Velina Design uopće nije bila javila na njega.

Uhićenje Šegote aktualiziralo je ovu aferu, u medijima nazvanu "kućice 2", zbog koje je ranije Šegota i dao ostavku, ali i podsjetilo je mnoge na 16-godišnjakinju koja je kratko zablistala na nekad jako aktivnoj hrvatskoj dance-sceni s pjesmom "Sherry, Sherry".

Pjesmuljak s refrenom "Sherry, sherry, tijelo mi treperi, sherry, give me, give me love. Sherry, sherry, noćas me uberi, sherry, give me, give me love tonight" poznaju sve generacije i oni rođeni dosta nakon njegova lansiranja, a kroz godine dobio je i status kultnog trasha.

Velina, inače sestra klizačice Idore Hegl, glazbom se bavila vrlo kratko, godinu i pol dana.

Simpatična gimnazijalka koja je pažnju menadžera privukla dok je kupovala nešto u trafici i koju je njezin menadžerski tim iz brinete pretvorio u plavušu izbijelivši joj kosu po uzoru na Claudiju Schiffer, brzo je stekla fanove.

U intervjuima koje je u to vrijeme davala pričala je o tome kako usklađuje školske obaveze i nastupe, jer bila je u drugom razredu srednje škole, a na pitanje o svojem izgledu rekla je kako njeguje "sweet sexy" scenski imidž "što znači 'pokazati se do određene granice' bez vulgarnosti i neukusa".

Govorila je i kako se ne smatra "zvijezdom repaticom" koja bljesne pa ugasne.

No, baš kao što se naglo pojavila na glazbenoj sceni, Velina je tako brzo i nestala.

U jednom od rijetkih intervjua, koje smo izvukli iz papirnate arhive, objasnila je zašto je njezina plovidba estradnim vodama brzo završila.

image
Đelo Hađiselimović i Velina Oršolić bili su članovi žirija za Miss bikinija 2012.
Ranko Suvar/Cropix

- Bila sam jako mlada i jako zelena. Meni je to u tim godinama bilo simpatično i uživala sam u tom vremenu. No u pjesmama koje sam pjevala nisam pronalazila sebe te sam pokušavala progurati nešto svoje, bilo glazbeni izričaj ili nešto drugo, no to nije prolazilo. Imali su viziju mene takvu kakva je bila i jednostavno dalje nije išlo - rekla je, a više je puta napominjala kako ne voli kada se izvlači nešto iz godina kada je bila "klinka" i tome se pridaje neka važnost. Kazala je i kako danas pjeva isključivo pod tušem.

U medijski se prostor vratila gotovo desetljeće kasnije, 2006. godine, ali u potpuno drugom kontekstu - kao dizajnerica nakita i odjeće koja je sudjelovala na Cro a porteru. Naime, nakon završetka pjevačke karijere Velina se školovala u modnoj školi Callegari, a zatim i usavršavala u Španjolskoj. Ipak, nije ostala u modnim vodama.

Poduzetnički duh pokazala je opet, prije nekoliko godina kada je pokrenula organsku kozmetičku liniju Eva Maria, nazvanu po njezinoj kćeri, a proizvodi se prodaju preko web-shopa. Posao s cvijećem, pak, preuzela je od majke koja je godinama vodila cvjećarski obrt, pa su Cvjećarne Hegl postale Cvjećarnice Eva Maria.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:08