ODGOĐEN NASTUP

Šerbedžija: ‘Gradonačelnik Vinkovaca tražio me da otkažem koncert‘, Bosančić (HDZ): ‘Nije primjereno zbog Vukovara‘

‘Organizatori su me molili da koncert održim u prosincu i ja ću to, naravno, učiniti. Ali zbog Vinkovčana‘ - poručio je Šerbedžija
Ivan Bosančić, Rade Šerbedžija
 Cropix

Rade Šerbedžija sinoć je održao koncert u KD Vatroslav Lisinski, a publici je ispričao da je HDZ-ov gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić spriječio njegov koncert u tome gradu.

Ovom je izjavom Šerbedžija uzburkao vode pa se oglasio i prozvani gradonačelnik Bosančić.

"O koncertu Rade Šerbedžije u sklopu Filmskog festivala glumca u Vinkovcima razgovarali smo s organizatorima festivala i složili se kako navedeni datum održavanja koncerta nije odgovarajući.

Organizator Filmskog festivala glumca jedini je bio u direktnoj komunikaciji, nitko ispred Grada Vinkovaca nije razgovarao s Radom Šerbedžijom. Koncert je planiran u tjednu kada se prisjećamo najveće tragedije hrvatskog naroda u novijoj povijesti, kada u miru i s pijetetom odajemo počast žrtvama Vukovara i našega kraja. Smatram da zbog svih onih koji u studenome dolaze u Vukovar i našu županiju, a time i u grad Vinkovce, kako bi odali počast žrtvi herojskog grada, održavanje koncerata u tom periodu nije primjereno,” napisao je Bosančić na svom gradonačelničkom Facebook profilu.

image
Ivan Bosančić oglasio se na Facebooku
Facebook

Nakon toga, oglasio se i Šerbedžija na svom Facebook profilu.

"Prije mjesec dana zvali su me organizatori 'Filmskog festivala glumca' iz Vinkovaca da povodom zatvaranja festivala i dodjele nagrada 15.11. održim koncert u kazalištu 'Joze Ivakića'. Ja sam, naravno, pristao, jer Vinkovci su moj grad u kome sam odrastao i koji u mome životu ima uvijek posebno mjesto i značaj.

Iako je moj koncert, čim je najavljen, bio odmah i rasprodan, zbog, kako su mi organizatori rekli, velikog interesa posebno mlade publike u Vinkovcima, jučer mi je javljeno da je koncert otkazan. Gradske vlasti su objasnile da se koncert otkazuje zbog osjetljivosti tematskih manifestacija toga tjedna u kojem se koncert trebao održati. Naravno da se ne slažem s takvom odlukom jer je smatram čistim politikantstvom.

Moje pjesme propagiraju ljubav, humanizam i blagost i ne mogu nikoga i ništa vrijeđati. Danas su me organizatori zvali i molili me da koncert održim u prosincu... I ja ću to, naravno, učiniti. Ali ne zbog njih, nego zbog Vinkovčana koji žele doći na moj koncert. Uostalom, kao što je zadatak liječnika da brinu o zdravlju ljudi, zadatak nas umjetnika je da brinemo za duhovno zdravlje ljudi za koje snimamo filmove, igramo kazališne predstave i ponekad pjevamo svoje pjesme", poručio je Šerbedžija.

Bosančić je 41-godišnji diplomirani ekonomist, koji Vinkovcima upravlja od 2017. godine. Dakle, ovo mu je drugi mandat na čelu grada. Prethodno je bio gradski vijećnik, potom i zamjenik gradonačelnika. Na izborima u svibnju ove godine, novi je mandat osvojio u prvom krugu sa 58,97 posto glasova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 11:36