RASTURIO NA VOICEU

Sergej rasplakao Vannu pa ‘srušio‘ You Tube: ‘Posumnjao sam u sebe kad sam počeo dramatično mutirati‘

‘Svoju budućnost vidim u operi, popu i mjuziklima. Želim biti svestran‘, tvrdi Riječanin kojem je tek devetnaest godina

Sergej Božić i Vanna

 Dario Njavro/hrt/Dario Njavro/hrt

- Nisam ovo očekivao. Naravno, svi se nadamo, svi volimo kada je to što radimo prepoznato i nagrađeno, ali to što mi se sada događa sliči mi na jedan prekrasan san - kaže Sergej Božić na vijest da je video njegovog nastupa na The Voice Hrvatska - u kojem je 19-godišnji glazbenik s Kvarnera u subotu otpjevao ‘Ružica si bila‘ te rasplakao svoju mentoricu Vannu i osvojio i struku i publiku - najpopularniji video u Hrvatskoj.

Sergej, zvijezda prve audicijske emisije showa The Voice, rođen je u Rijeci 28. svibnja 2004. godine. Od najranijeg djetinjstva glazba mu je pokretač, a pjevanje posebna ljubav. Bavi li se netko u njegovoj obitelji glazbom?

- Svi vole pjevati: i moja mama i tata i moja pet godina mlađa sestra Nea. Pjevaju li lijepo poput mene? Kako sad da vam na to odgovorim? Reći ću da vole pjevati, da svi imaju sluha, ali da ne vjerujem da bi od svog pjevanja mogli živjeti - kroz smijeh govori Sergej za kojeg je njegova mama Endrea od početka znala da će se baviti glazbom.

- Kao klinac sam pjevao, uglavnom melodije iz prekrasnih Disneyevih crtića. Otkako znam za sebe uvijek sam bio okružen glazbom, odnosno pronalazio sam glazbu u svemu oko sebe. Nakon Disneya na red je došao Toše Proeski čiji cijeli repertoar znam, a od domaćih izvođača tu je bila i ostala i Vanna, koja oduvijek ima posebno mjesto u mom srcu i s čijim sam pjesmama rastao - govori rođeni Riječanin koji je prvih sedam godina živio na Krku, u mjestašcu Brzac. S početkom osnovne škole s roditeljima seli u Rijeku, jer na Krku u to doba nije bilo muzičke škole.

- Imao sam sreću da su moji roditelji prepoznali moju ljubav prema glazbi, da su mi omogućili da tu ljubav i profesionalno gradim. Oni su uvijek bili i ostali moja najveća podrška - ističe Sergej koji je prvi javni televizijski nastup imao s jedanaest godina, kada se na nagovor tadašnje razrednice Svjetlane Vukić prijavio na RTL show Zvjezdice gdje postiže odlične rezultate i prolazi u četvrtfinale. Nakon toga nastupao je na mnogim dječjim festivalima.

Sergej je završio osnovnu glazbenu školu Ivana Matetića Ronjgova Rijeka, smjer gitara u klasi profesorice Slađane Čolović te nakon toga srednjoškolsko obrazovanje nastavio u istoj školi kao solo pjevač u klasi profesorice Ingrid Haller. Kroz srednju školu pohađao je razne seminare i natjecanja te također postizao odlične rezultate na nacionalnoj razini. Maturirao je 2023. godine te stekao zvanje glazbenik – pjevač. Svojim Riječanima je dobro poznat. Uostalom, tjednima je s pjesmom ‘Kad odrastemo‘ koju je otpjevao s Lucijom Stipanović 2018. godine bio prvi na Glisti, top listi Radio Rijeke.

No, malo je falilo, povjerava mladić, da u jednom trenu posumnja u svoje pjevačke sposobnosti.

- Bilo je to u za mene dramatičnom periodu mutiranja, kada nisam mogao glasovno dosegnuti visine koje sam prije imao. Bilo je tu trenutaka u kojima sam mislio da je gotovo s mojim pjevanjem, ali, srećom, to je prošlo. Trebalo mi je neko vrijeme da se glasom prilagodim novim okolnostima, nakon čega sam nastavio dalje - iskreno govori Sergej koji voli i moderno i klasično pjevanje te uspješno kombinira oba pravca. Želja mu je nastupati na svjetskim pozornicama.

- Prvi korak mi je The Voice, spektakl koji sam pratio od samih njegovih početaka i u kojem sam baš želio postati član Vanninog tima - govori jedan od najmlađih natjecatelja HRT-ovog showa koji priznaje da je po naravi emotivac, pa stoga možda i najviše uživa dok pjeva balade. Uz to, voli na svoj način izvoditi skladbe koje su u originalu pjevale velike dame pop scene.

- Cijeli život obožavam i izvodim ženske glasove poput nazalnog tona Rihanne, Mariah Carey ili Beyonce. Svoju budućnost vidim u operi, popu i mjuziklima. Želim biti svestran - kaže Sergej koji se iz hobija bavi fotografiranjem, plesom i glumom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:35