traume iz prošlosti

Severina progovorila o skandalu koji joj spominju i nakon 17 godina: ‘Nisam šest mjeseci izašla iz kuće‘

Pjevačica je za jedan srpski medij otvoreno progovorila o seksualnom nasilju, govoru mržnje, politici...
Severina, koncert
 Ranko Suvar/Cropix

Severina je dala veliki intervju srpskom Nedeljniku u kojem je progovorila o seksualnom nasilju, borbi i ispovijestima Merime Isaković, Danijele Štajnfeld, Milene Radulović i drugih hrabrih žena, govoru mržnje o kojem govori i ovih dana popularni spot "Hejt Sloveni", nacionalizmu, ali i svojoj dugotrajnoj borbi za skrbništvo nad sinom.

"Svi su ljudi politični, i oni koji kažu da nisu i da ih to ne zanima. Pa kako te ne zanima prebija li u stanu do tvoga netko neko dijete ili siluje neku ženu? Vrijeđa nekog geja ili lezbu i funkcionira li pravna država da se zločini iz mržnje javno osude i primjereno kazne?", zapitala se Severina u svojem najnovijem intervjuu.

Osvrnula se i na regionalni #metoo pokret.

"Svaki je život bogat ljudima, idejama… i onda netko sruši taj tvoj svijet, život, dignitet, i ne znaš više jesi li žrtva ili sudionik jer se bojiš da će tvoja šutnja izazvati sumnju, a tebe je samo strah. Jer o tome se ne govori. Ne javno. Velika je hrabrost i Milene Radulović, i Danijele Štajnfeld, i Merime Isaković. To je veliko olakšanje za sve žene. U Hrvatskoj je to pokrenulo lavinu na fakultetima, posebno na Akademiji dramskih umjetnosti. Nešto što je zapravo grozno, ali je otvorilo javni prostor koji o tome govori. Eto i u tom slučaju se prelilo iz jedne zemlje u regiju. Jer princip je isti, sve su ostalo nijanse, rekao bi Đole. To je velika, velika stvar", izjavila je pjevačica za Nedeljnik.

Pjevačica je progovorila i o snimci seksa na jahti s tadašnjim partnerom Milanom Lucićem, a koja je 2004. godine procurila u javnost.

"Nikad nisam tražila da moja intima izađe van. To je bio veliki šok. Dala sam onda dva intervjua povodom toga, i to je bilo to. Bilo je teško, ali preživjela sam. U rok službe ili, što bi u Splitu rekli, tempi pasati. Ali eto, bila je to zabava, nekima i dan-danas. Pa kad mi nemaju šta reći, onda mi spominju taj nesretni snimak s broda", rekla je Severina u intervjuu, prenosi Telegraf.

No, prepričala je i da je u to vrijeme prolazila kroz mučan proces.

"Ali tad nisam šest mjeseci izašla iz kuće. Prvo je bilo žaljenje, a onda osuda da sam to sama dala zbog popularnosti. Čitala sam da su i Mileni to spočitavali. Ali, kruha i igara… Pod rubriku Zabava i Show", rekla je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. veljača 2024 05:22