DOBRO JOJ JE ZASOLIO

Severini večeru na Mikonosu pripremao kuhar kojeg kritičari baš i ne maze: ‘Dečko je precijenjen!‘

Došao je tiho na prstima, napisala je splitska pjevačica kraj snimke na kojoj joj Nusret Gökçe soli i reže odrezak

Nusret Gökçe i Severina

 INSTAGRAM

Nakon niza ljetnih nastupa u Hrvatskoj i regiji, Severina je otputovala na grčki otok Mikonos. Na društvenim mrežama odmah se pohvalila fotografijama i videom iz Nusr-Et Steakhousea, otmjenog turskog i pretežno mesnog restorana koji vodi kuhar Nusret Gökçe, poznat po ekstravagantnom načinu serviranja hrane.

- Došao je tiho na prstima - napisala je splitska pjevačica kraj snimke na kojoj joj Nusret soli i reže odrezak.

Inače, Gökçe je poznat i pod nadimkom Salt Bae, a njegova tehnika pripreme i začinjavanja mesa 2017. postala je internetski meme - on, naime, sol s vrhova prstiju prvo baca na podlakticu, a potom na posudu.

Osnovao je lanac luksuznih steakhouseova koji danas imaju podružnice u Turskoj, Grčkoj, Sjedinjenim Američkim Državama, Ujedinjenom Kraljevstvu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Kataru i Saudijskoj Arabiji. Odrastao je u kurdskoj obitelji, a školu je zbog neimaštine morao napustiti u šestom razredu, nakon čega se zaposlio kao mesarski šegrt u Istanbulu.

Kritičari baš i nemaju puno riječi hvale za Nusretovu hranu, a i on sam često je bio pod povećalom javnosti - jer je u svom restoranu ugostio predsjednika Venezuele, Nicolása Madura, jer je kršio covid pravila zbog čega su mu tijekom pandemije zatvorili lokal u Bostonu u SAD-u, a izazvao je skandal i na Svjetskom nogometnom prvenstvu 2022. Nakon finala između Argentine i Francuske, Gökçe se pridružio argentinskim igračima na terenu, ometao igrače, grizao im medalje i držao trofej, što je gesta rezervirana za pobjednike i šefove država. Zbog toga je FIFA pokrenula istragu o njegovim postupcima tijekom finala.

- Bacao sol s visine i naplatio kao za auto ili stan! Savršeno znam što je visoka gastronomija, ali dečko je precijenjen - napisala je jedna Severinina pratiteljica ispod objava, a druga je nadodala: "Doslovno, najgori restoran na cijelom Mikonosu! Ali… Ko’ voli, nek‘ izvoli".

- Bezveznjak! On je još relevantan? Koji glumac - nastavili su se nizati komentari.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 20:41