GRAD BEZ LJUDI

Severinin godišnji u doba korone: ‘Riva izgleda kao kad zimi puše bura, teško je to vidjeti‘

Pjevačica je sa sinom Aleksandrom obišla i otoke te Plitivička jezera, gdje su, kaže, spavali u kućici na drvetu
Severina
 Duje Klaric/CROPIX

Uoči prvog koncerta u Splitu nakon popuštanja mjera uvedenih zbog koronavirusa, Severina je za Radio Dalmaciju otkrila gdje i kako provodi godišnji odmor. Nezaobilazna destinacija joj je, naravno, grad pod Marjanom.

- Nema baš turista. Šetala sam Splitom, Riva je izgledala kao kad zimi puše bura... Teško je to vidjeti, ali baš svi se trebamo pridržavati pravila - rekla je pjevačica, koja je sa sinom Aleksandrom i društvom putovala i po otocima - bili su, kaže, i na Kornatima, uživali i kupali se.

- On je proplivao s tri godine, sad već roni. On je mali Spiderman, ja sam mama Spiderman. Malo šetamo po otocima, malo se zezamo s ježevima - hoće li nas ubosti ili neće, jer moramo vaditi i morske krastavce, a ja sam Super Woman! Kad sam išla na koncert dok je on bio mali, odjenula bih neki oklop, a on bi me pitao zašto to nosim. Onda bih mu ja rekla da sam ja Super Woman, kao ovi iz crtanog filma, idem spašavati svijet. Tako da sam morala uvijek loviti rakove, onda sve to moramo staviti u teglu i pustiti kasnije u more. Jednu je zvijezdu sam izvadio, bio je presretan - prepričava ponosna mama.

Svima je preporučila i posjet Nacionalnom parku Plitvička jezera.

- Na Plitvicama sam bila samo na ekskurziji s osnovnom školom i još jednom kad smo snimali spot. Ondje možete jahati, možete hraniti jelene u predivnom resortu, a bili smo i u špilji. Naša Hrvatska je stvarno predivna, uživali smo na Plitvicama. Bilo je jako zanimljivo, djeci pogotovo. Spavali smo u kućici na drvetu i sad ponovno dolazimo u Split.

Severina će se u rodnom gradu susreti i sa školskim kolegama.

- Sad imam godišnjicu mature, to je lijepa obljetnica. Svi skupa ćemo se naći i vidjeti jesmo li još uvijek generacija - nasmijala se pa pozvala Dalmatince i Dalmatinke na splitski koncert, a sve one koji žele doći zamolila je da imaju maske.

- Vidimo se u Splitu, 11. srpnja, osviješteni s maskama, ali zato sa srcima k'o kuća - poručila je pjevačica i otkrila kako u mobitelu već ima 20 pjesama, demo snimki koje stalno preslušava pa uskoro od nje možemo očekivati i nove hitove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2023 12:15