DOBRO SE UKLOPILA

Silente o koncertu karijere na Šalati i novoj pjevačici: ‘Lara nam se nije htjela javiti kada smo je zvali…‘

Slušateljima bravo! radija otkrili su što pripremaju u povodu najvećeg samostalnog koncerta u karijeri

Silente

 bravo!

Tvorci popularnog dubrovačkog benda Silente, braća Tibor i Sanin Karamehmedović gostovali su u najslušanijem radijskom showu Beautiful day na bravo! radiju.

Slušateljima su otkrili što pripremaju u povodu najvećeg samostalnog koncerta u karijeri, koji se održava 29. lipnja 2024. na Šalati.

- To će biti jedan sjajan koncert, koji stvarno izaziva najljepše emocije. Uzbuđenje je, uzbuđenje... To je koncert kao nijedan drugi, definitivno. Imamo puno lijepih koncerata ovo ljeto, ali ta Šalata će biti... ne znam… nešto posebno! - nadopunjavala su se braća.

Podijelili su i zanimljivu anegdotu kako su došli do svoje nove pjevačice, mlade Konavoke Lare Viktorije Ilić, koja je na prvu osvojila publiku.

image

Silente i bravo! ekipa

bravo!

- Moj zadatak je bio otprilike u tom 11. mjesecu kontaktirati desetak cura da pjevaju s nama. Mi smo dolazili do njih, jer nismo htjeli da to ispadne veća priča od samog benda ili od same pjesme i da opet pravimo neku audiciju ili da to bude u tom smjeru pa smo htjeli samo da se prijateljski upoznamo sa curama da vidimo kako one funkcioniraju i kakvu muziku vole, jer na kraju krajeva mogu se dva muzičara naći, ali da ne moraju biti dobri skupa kao što su dobri zasebno… Tako da smo zvali, i svako se javio, osim Lare.

Lara se nije htjela javiti, onda sam ja poslao poruku, ona nije vjerovala, pa me zvala natrag, pa ja nekako sumnjičavo rekla - Dobro, okej, hvala, čujemo se…, prisjetio se Tibor i otkrio da je to bilo to.

- Da, i nazvala me nakon nekog vremena… - dodao je.

Prvi singl koji je otpjevala Lara ‘Sve što treba znat o ženi‘ već mjesecima ne silazi s vrha trendinga. Publika je s oduševljenjem dočekala i pjesmu ‘Sve da ima neki način’, koja se Saninu na prvu nije svidjela.

- Ma ja sam htio izbaciti stihove, ma pola toga. Izbila je svađa s ekipom iz benda, velika svađa. Ja vs. svi ostali u studiju. Nije mi bio dobar tekst, htio sam ga promijeniti… Mislim, bio mi je dobar, ali nije mi bio za pjevanje, za pjesmu. Svima ostalima je bio dobar. Srećom, popustio sam – zaključio je Sanin.

- Ma popustio je… Popustio je načinom da je otpjevao cijeli novi tekst, imali smo cijelu alternativnu verziju, koju nitko nije volio, osim njega. Popustio je nakon što je poslušao snimljeno, aranžirano, cijelu pjesmu i nakon što je puštao ljudima i nitko je nije volio, Tibor je spremno nadodao.

Svojim obožavateljima su za kraj simbolično poručili: "Nemojte da vas velike stvari brinu samo terca na tišinu… Ne, ne, moram ispraviti - Nemojte da vas male stvari brinu, nek‘ vam život bude pjesma, mala terca na tišinu…"

Spektakl na Šalati bit će prilika da fanovi uglas zapjevaju najveće hitove iz desetljeća duge karijere omiljenog dubrovačkog benda Silente koji je osvojio regionalnu glazbenu scenu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. lipanj 2024 08:23