PREMIJERA SPOTA

Silente predstavljaju ‘Nikada ovako‘, novi singl za sve romantike: ‘Uskoro pjevamo skupa!‘

Tibor se zapalio. Ne zbog atmosfere, nego zbog baklje sa zapaljenim voskom koja se prolila po njemu, prepričava bend anegdotu sa seta
Silente 
 PROMO

Dubrovački bend Silente objavio je singl i videospot "Nikada ovako”, koji će se naći na njihovom nadolazećem četvrtom studijskom albumu.

“Nikada ovako” treći je singl s albuma, čiji se izlazak planira za jesen. Na njemu se zvukovno i produkcijski bend vratio nekim starijim metodama snimanja predstavljenim kroz prošla dva singla.

“Drago mi je što je publika željna i rasplesana kao uvijek, ali sad imamo jednu ozbiljniju i mirniju pjesmu za sve romantike ili one koji su se takvim nekad smatrali. Nadam se da ste dobro i da uskoro pjevamo skupa. Ljepota je svijetu zakon, ali to će proći i šta nakon?”, kaže Tibor iz Silentea, dok Doris nadodaje: “Ova pjesma mi je emotivno jako bliska i dosta stvari koje možda ne bih trebala, proživljavam iznova kad je pjevam. Sve ljubavi se čine kao da su 'Nikada ovako'. Svaki put mi se čini kao da nikad ovako neću voljeti. Problem je kad 'Nikada ovako' stvarno dođe. I onda vidiš da ono prošlih puta nije bilo tako teško, ali ovo jest. I trebaš krenuti ispočetka, a ne znaš kako. Čudesna pjesma koja nikako da se odluči je li sretna ili tužna”.

Novu pjesmu autorski potpisuje Sanin Karamehmedović, a glazbu i aranžman Tibor Karamehmedović. Pjesma je snimljena u NB studiju uz produkciju Nikše Bratoša, koji je s bendom radio na njihovim najvećim hitovima te obnovio suradnju na aktualnim materijalima.

Novi singl prati i spot koji je bend snimao u svom Dubrovniku - i to u starom dubrovačkom ljetnikovcu Sorkočević, u tvrđavi Revelin te po ulicama Staroga grada. Spot potpisuje dubrovački redatelj i snimatelj Srđan Kokanov, s kojim je bend prethodno surađivao na snimanjima za pjesme “Mene moje uši lažu”, “Neobranjivo” i “Rekla si”. Glavni glumci u spotu su Barbara Lončarić Lučić i Leo Mrkić, a sve je snimano pod vodstvom BAAM Produkcije i Mara Kockovića uz veliku pomoć kazališne družine Kolarin.

“Za scene maskenbala morali smo napraviti pravu atmosferu da to izgleda uvjerljivo. I napravili smo, postalo je opasno vruće u jednom trenu. Cijela postava benda, glumaca i statista je poludjela. Tibor se zapalio. Ne zbog atmosfere, nego zbog baklje sa zapaljenim voskom koja se prolila po njemu dok smo plesali. Ali svejedno - party života”, kažu iz Silentea.

Nakon što je drugi singl novog albuma, “Mene moje uši lažu,” osvojio domaći eter i vrhove radijskih ljestvica, po izlasku se pozicionirao kao najslušanija pjesma u Dalmaciji prema nacionalnoj ljestvici Top.hr, a i još se drži u programima diljem Hrvatske, singlom "Nikada ovako” Silente još jednom uvodi u novo poglavlje svoga rada koje će biti zaokuženo četvrtim albumom u izdanju LAA-a.

image
Silente
PROMO
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 13:27