PRESRETNI RODITELJI

'SIN VIKTOR U MENI JE PROBUDIO POTPUNO NOVE OSJEĆAJE' Vedran Ćorluka na porodu se nije odvajao od supruge Franke

Franka Batelić javila se menadžeru: “Porod u Petrovoj prošao glatko”. Ćorluka je feštu organizirao u kafiću u Sloboštini
 INSTAGRAM

Bolji početak 2020. pjevačica Franka Batelić i njen suprug, nogometaš Vedran Ćorluka, nisu mogli isplanirati. Dolazak svog sinčića Viktora s nestrpljenjem su iščekivali posljednjih dana, a dječačić je na svijet odlučio doći u nedjelju, 5. siječnja, kao najljepši dar svojim roditeljima.

Franka je u nedjelju ujutro osjetila prve trudove, a njen ju je Vedran dovezao u zagrebačku Kliniku za ženske bolesti i porode u Petrovoj i uz svoju suprugu bio čitavo vrijeme, bodreći je i čekajući dolazak njihova prvog djeteta na svijet. U popodnevnim satima bračnom paru Ćorluka rodio se zdravi sinčić, a ponosni roditelji vrlo su brzo najljepšu vijest u svom životu podijelili sa svojim brojnim pratiteljima i obožavateljima na Instagramu.

Dolazak svog mališana objavili su uz dirljivu fotografiju svoje sad za jednog člana bogatije obitelji, a uz sliku na kojoj s puno nježnosti gledaju u svog dječaka dok ga mama nježno drži u bolničkom krevetu, Franka je napisala: “Svijete, evo me... Viktor”. Nije puno trebalo da se čestitke počnu nizati sa svih strana, a, naravno, raznježeni veselom viješću, novopečenim roditeljima čestitali su njihovi brojni kolege i prijatelji iz svijeta sporta, glazbe i, općenito javnog života.

Stalno uz nju

Između ostalih, malenom su Viktoru dobrodošlicu na svijet poželjeli i Luka Modrić, Izabel i Mateo Kovačić, Ida Prester, Marko Tolja, Šime Vrsaljko, Dejan Lovren, Luka Nižetić, Tatjana Jurić, Ognjen Vukojević, Slavko Sobin, Zsa Zsa, Leona Paraminski, Domenica, teško je i nabrojati sve koji su presretnim roditeljima uputili najljepše želje.

- Kratko smo se čuli. Franka je presretna, rekla mi je kako su je obuzeli neki potpuno novi osjećaji kad je vidjela svog sinčića. Sve je prošlo glatko i u najboljem redu, a Vedran je čitavo vrijeme bio uz nju - ispričao je Frankin menadžer Siniša Bevanda.

S Frankom se čuo i naš poznati skladatelj i glazbeni producent Branimir Mihaljević, koji je s pjevačicom, između ostalog, potpisao i njezinu pjesmu “Crazy” kojom je Hrvatsku predstavljala na Eurosongu.

- U kontaktu smo. Franka mi je rekla da je sve prošlo super, što je najvažnije, i svi smo presretni zbog nje - kratko je komentirao Mihaljević.

Svoju sreću i ponos na svoje dvoje najmilijih ljudi na društvenim mrežama nije krio ni tata Vedran Ćorluka. Vijest da je postao otac komentirao je riječima: “Naš dečko je stigao”, a kako i priliči, nakon što je suprugu i sina ostavio u bolnici da se odmaraju, Ćorluka je u velikom stilu proslavio najsretniji događaj života.

Slavlje za obitelj i bliske prijatelje upriličio je u omiljenom kafiću u svom kvartu, zagrebačkoj Sloboštini, pa su tako do sitnih sati s njim bili i otac Jozo i brat Hrvoje, koji od prekjučer nose i “titule” djeda i strica. Prava fešta zasigurno mladu obitelj tek čeka nakon Frankinog i Viktorovog izlaska iz bolnice, a veselju će se nakon dolaska u njihov dom pridružiti i obiteljski ljubimac, pas Oskar.

Kućni doček

Danima uoči Viktorova rođenja i Vedran i Franka bili su u slatkom iščekivanju, pa su tako i Novu godinu, spremajući se za najljepši dar, dočekali kod kuće. Tada je, u šaljivom tonu, i Ćorluka svima čestitao, naglasivši kako odbrojavaju sitno do trena kad će postati mama i tata. “Sretna vam Nova godina. Igra čekanja počinje”, napisao je tada Vedran na svom Instagramu te uz fotografije dodao hashtagove, napominjući da će dječak uskoro ugledati svjetlo dana i da je porođaj pitanje trenutka. I uistinu nisu dugo čekali da zaokruže svoju bajkovitu ljubavnu priču, čija je kruna upravo njihovo prvo dijete.

A sve je počelo prije sedam i pol godina, kad su se, igrom slučaja, i pjevačica i nogometaš našli na popularnoj ljetnoj partijanerskoj destinaciji, novaljskoj plaži Zrće, gdje su oboje tulumarili s prijateljima. Bila je to ljubav na prvi pogled, a mnogi pamte fotografiju nastalu tog sudbonosnog jutra, na kojoj u svitanje dana Ćorluka svoju buduću suprugu nosi na leđima.

Od te noći ostali su nerazdvojni, iako im u početku nitko nije predviđao velike izglede za opstanak veze, jer već na samom početku čekalo ih je razdvajanje, i to poprilično veliko. Naime, tog ljeta 2012. Ćorluka je bio usred transfera iz Engleske u moskovski Lokomotiv, a Franka se upravo vratila sa školovanja na prestižnom Berklee College of Music u Bostonu i razmišljala u kojem smjeru dalje s karijerom, a u to vrijeme u Zagrebu upisala je i studij prava. Svoju su vezu u prvo vrijeme držali daleko od očiju javnosti i nisu je željeli komentirati, pa je svojedobno Ćorluka kratko izjavio:

“To što imamo Franka i ja, to je samo naše”. Tako je i bilo, pokazalo se da za pravu ljubav kilometri nisu nikakva prepreka, a odricanja je bilo s obje strane. Franka je, baš poput Vedrana, doslovno živjela na relaciji Zagreb - Moskva, i svaki slobodni trenutak provodili su zajedno.

U početku je bilo prilično teško, a Franka je nerijetko isticala kako se u Moskvi na početku osjećala poput Scarlett Johansson u filmu “Izgubljeni u prijevodu”, no s godinama su česta putovanja i život na više adresa za ovaj omiljeni hrvatski par postali najnormalnija stvar.

- Uspijevam sve to, jednostavno se naučiš. U nekim trenucima je više zabavno, u nekima napornije, ali ide. Kad nešto voliš, učiniš da to i uspije. Mogla bih zamisliti i da živim u Moskvi, ali mogla bih živjeti svugdje, jer se vrlo brzo snađem. U međuvremenu sam savladala i ruski, a volim i tamošnju kuhinju. Volim općenito jezike i druge kulture. Sviđa mi se stalno nešto mijenjati, učiti nešto novo i uvijek mora biti zabavno. Mislim da je to ključno da bismo se osjećali mladima - ispričala je Franka za naš Studio.

Povratak glazbi

U istom je razgovoru napomenula i kako je upravo Vedran zaslužan za njezin povratak na glazbenu scenu 2017. nakon četiri godine stanke.

- On ima najveću zaslugu u tome i stalno mi je govorio da se trebam vratiti. Stalno pjevam, po cijele dane, to je dio mog života, možda i glavni. Stalno me se može čuti kako nešto pjevušim. Vedranu je bilo žao da ne iskoristim taj svoj talent i ne bavim se time malo organiziranije. Tako da mi je on sigurno najveća podrška. Uvijek. On je moj najveći navijač, kao i ja njemu - rekla je pjevačica.

Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji na kojem se naša reprezentacija okitila srebrom, i gdje je Franka svog Vedrana kad god je mogla bodrila s tribina, za zaljubljeni je par bio najljepši mogući uvod u njihov veliki dan, jer upravo su nakon uspjeha u Rusiji bajkovitim vjenčanjem u Frankinoj Istri dali dodatni pečat svojoj ljubavi. Svadba je održana u srpnju u istarskim Balama, a nakon obreda u župnoj crkvi Pohođenja Blažene Djevice Marije Sv. Elizabete, slavlje se nastavilo na luksuznom imanju Meneghetti. Događaj je vrlo brzo nazvan vjenčanjem godine, a Vedran i Franka doslovno su blistali.

Još je samo jedna stvar nedostajala da njihova ljubav bude savršeno zaokružena. Tako su godinu dana nakon njihova sudbonosnog “da”, s javnošću, lani u kolovozu podijelili sretnu vijest kako su u svom prvom slatkom iščekivanju, a Franka je tada svom još nerođenom sinčiću darovala pjesmu “Sve dok sanjaš”, koju mu je obećala pjevati kao uspavanku. Sreća je sad postala stvarnost, i zove se Viktor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 06:34