IZGORIO U RUJNU

Sinoć opet otvoren Mint, pogledajte ludi video iz prve noći: Hitovi Lepe Brene, gajde i krcati podij

Prvi koncert za četiri dana, održat će Željko Samardžić, a slijede Nataša Bekvalac, Severina, Magazin pa Nikola Rokvić...

Klub Mint

 Cropix/raffaelladeluca/tiktok/

Hitovi Lepe Brene, gajde na pozornici i krcat klub. Tako je, sudeći prema videima objavljenim na društvenim mrežama, izgledalo ponovno otvorenje popularnog zagrebačkog noćnog kluba Mint u petak, a koji je bio zatvoren zbog podmetnutog požara u rujnu. Vlasnik kluba, Kristijan Babić, rekao je tada da im nitko nije prijetio pa je požar, osim stanara ulice, iznenadio i zaposlenike Minta.

Snimke videonadzora pokazale su da je muška osoba razbila prozor u prizemlju kluba te nakon provale benzinom polijevala i zapalila ga. Materijalna šteta iznosila je više od 800.000 eura, a nesretni je događaj zabrinuo mnoge posjetitelje pa su, kako bi dali vjetra u leđa vlasniku i zaposlenicima, ljubitelji ovoga kluba poslali puno poruka podrške.

Već tada je planirano da će ponovno otvorenje biti krajem studenoga te da će se događaji u prosincu odvijati sukladno planu. "Mint" je po prvi puta otvoren 2019. godine i od tada je, zbog svog specifičnog programa, postao jedan od omiljenih zagrebačkih klubova.

Vole ga i poznati kao što je Severina koja je ondje proslavila svoj 50. rođendan, a ondje je i održala više puta svoje velike koncerte. Mint je mjesto gdje nastupaju popularne regionalne zvijezde kao što su Nataša Bekvalac, Milica Pavlović, Miroslav Ilić, grupa Magazin, Senidah i drugi.

Osim regionalnih zvijezda, ovaj zagrebački klub na Trešnjevci posjetio je i oskarovac Kevin Spacey koji je 2022. godine u Mintu slavio doček Nove godine. Mint se ipak najviše ističe svojim cabaret programom. Cabaret dinner show u produkciji Minta jedini je događaj ovakvoga tipa u Hrvatskoj.

image

Policijski očevid nakon požara u Mintu

/Cropix

Sinoć je službeno ponovno otvoren poznati klub, a na svom su Instagram profilu već objavili koncerte i događaje za prosinac. Prvi takav je koncert Željka Samardžića, 6. prosinca, a nakon njega "Mint" će ugostiti Natašu Bekvalac, Severinu, Magazin te Nikolu Rokvića, dok za doček Nove godine spremaju poseban cabaret show.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 14:21