NEMA SVADBE BEZ NJEGA

Sjećate li se našeg legendarnog estradnjaka (73), vraća se iz mirovine: ‘Da, opet snimam pjesme‘

Prije šest mjeseci slučajno je nastupio na televiziji, oduševio publiku, a sada ispunio obećanje i ponovno krenuo pjevati

Dalibor Brun

 Jadran Lazić/

Prekaljeni estradni as Dalibor Brun (73) vraća se na glazbenu scenu. Nakon što je oduševio publiku nastupom u novogodišnjem programu Nove TV legendarni pjevač koji je na vrhuncu glazbene karijere bio prije četrdesetak godina priznao je da razmišlja o snimanju novih skladbi. To se sada, šest mjeseci nakon tog obećanja, i dogodilo, a Brunov novi singl, pjesma ‘Pijem, pijem‘ već odjekuje radijskim eterom.

- Nisam žurio. I onda se dogodilo: spojila se dobra pjesma i moja dobra volja koje, iskreno, i nemam napretek. Nemam ja sad nekih velikih ambicija u smislu maštanja o vrhovima top lista i nekoj zvjezdanoj slavi. Sve sam ja to odavno prošao, stvarno ne žudim za tim - ističe Brun za kojeg su novu pjesmu, koja je izašla nakon više od pet godina stanke, napravili Sara Rapotec (glazba), Borka Lošić (stihovi), te Duško Rapotec Ute, Aleksandar Valenčić i Branko Berković (aranžman).

- Malo su me morali ganjati da snimim pjesmu koja mi se svidjela na prvu. Ali ja sam takav, nije sa mnom lako - viče Brun. Viče, jer mu je mobitel pao na pod, pa ima problem čuti što ga pitamo, a i mi njega jedva čujemo. Ali, nema veze, neka viče, bitno je da on nama opet pjeva. S tim da, kaže nam glazbenik, pjesma ‘Pijem, pijem‘ neće biti jedina njegova koju ćemo čuti u skoroj budućnosti.

- U pripremi imam još nekoliko skladbi - otkriva Brun, te kaže kako će se i one sjajno nadovezati na dosadašnje singlove koji su obilježili njegovu bogatu karijeru. A ona je doista impresivna. Jer, Brun je pjevač s najprodavanijim albumom u povijesti domaće glazbe. Radi se o ‘Megamixu‘ sa skladbama što ih je za njega pisao nezaboravni Đorđe Novković. Brun je i dobitnik diskografske nagrade ‘Zlatna ptica‘ što ju je Croatia Records dodjeljivala umjetnicima koji su u razdoblju od 1990. do 2000. godine prodali više od 100.000 primjeraka svojih albuma. Snimio je pedeset ploča, nastupao na svim važnijim festivalima, a imao je i svoj televizijski show. Posljednji studijski album ‘Nema spavanja‘ objavio je 2004. za Croatia Records.

image

Dalibor Brun

Nova Tv/

73-godišnji glazbenik karijeru je počeo u riječkom sastavu ‘Uragani‘, a 1968. godine, kao 19-godišnjak, postao član čuvene Korni grupe. Upravo s Daliborom Brunom, Korni grupa je snimila svoje prve hitove, pjesme ‘Magična ruka‘, ‘Sonata‘ (pjesmu koju je kasnije pjevao i Zdravko Čolić na singlici na kojoj je na ‘A‘ strani bila skladba ‘Zvao sam je Emily‘) i ‘Dzum-ram‘. U solističku karijeru krenuo je 1973. godine, kada je za tadašnji Jugoton objavio LP ‘Voljenoj‘. Od tada do danas otpjevao je brojne hitove poput skladbi ‘Nisi ti više crno vino‘, ‘ Sve su se laste vratile sa juga‘, ‘Svi su znali da smo ljubovali‘, ‘Jedna žena plava‘, ‘Ako te pitaju za mene‘... Nastupao je na svim važnijim festivalima: Splitskom, Zagrebačkom, Opatijskom festivalu, festivalima ‘Vaš šlager sezone‘ i ‘Beogradsko proljeće‘, s pjesmama što su ga za njega pisali naši najveći skladatelji: Đorđe Novković, Hrvoje Hegedušić, Zrinko Tutić, Stipica Kalogjera, Maja Perfiljeva... Posljednja pjesma koju je objavio bila je ‘Teško mi‘ 2018. godine, a sada se vraća na scenu s novim hitom ‘Pijem, pijem‘. Hoće li je uskoro izvesti negdje uživo?

image

Dalibor Brun

Nova Tv/

- Ne znam. Možda - kaže Brun kojem je, kako ističe, drago da je napravio nešto novo u glazbi, ali ne bi, veli, od toga radio neki urnebes.

- Bit će kako bude. Ja nikamo ne žurim - govori estradna legenda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 19:56