ZLATNI STUDIO

Slavodobitnica Jasna Zlokić: ‘Ova nagrada je potvrda da moja generacija ima još puno toga pokazati‘

Novi singl Jasne Zlokić ‘Potrošilo nas vrime‘ doveo ju je do nagrade Zlatnog Studija za ‘pjevačicu godine‘
 Damir Krajac/Cropix

Uoči dodjele nagrada Zlatni Studio, legendarna pjevačica Jasna Zlokić bila je uzbuđena kao djevojčica. Teško je i prebrojati sve nagrade i priznanja koje je dobila tijekom dugotrajne karijere. Ipak, svaki nastup, svaka dodjela nagrada, reći će, za nju se događa prvi put. Inače bi joj sve to, kaže, već odavno dosadilo. Srećom se to još nije dogodilo pa je i na ovogodišnjoj dodjeli nagrada nastupila zapaženo, sa svojim novim singlom "Potrošilo nas vrime" koji ju je doveo do nagrade Zlatnog Studija za "pjevačicu godine". Jasna Zlokić bila je primjetno iznenađena, ali i uzbuđena zbog nagrade. Deset godina nije snimila autorsku pjesmu, a kad se konačno odlučila vratiti u studio, pjesma je vrlo brzo postala hit.

- Svi smo bili uzbuđeni zbog tog Zlatnog Studija, kao djeca. Baš je bilo lijepo vidjeti sva ta lica pa i u ovako čudnim okolnostima. Svi su nominirani, vjerujem, priželjkivali nagradu pa tako i ja. I bilo mi je drago što sam je dobila - govori nam Zlokić, dodajući kako je sumnjala da će njezini glasači biti brojniji od onih pjevačica Vanne i Zsa-Zsae. Posebno se to odnosi na mladu Zsa-Zsau koja je vična društvenim mrežama, neprestano komunicira s fanovima i u zenitu je karijere.

image
Marko Todorov/Cropix

- Nove generacije to rade na nove načine. A ja, ja sam izvan svega toga. No, to se ovaj put očitovalo kao dobro, I drago mi je da je tako. Moja generacija još ima itekako što pokazati i drago mi je da sam to potvrdila osvajanjem nagrade za pjevačicu godine - kaže pjevačica. Govoreći o glasačkoj bazi koja ju je "pogurala" do nagrade, Zlokić govori kako je uvjerena da je bilo tu i mlađih slušatelja. Pokazuju joj to koncerti. U eri prije korone, dok je još održavala koncerte, često bi primjećivala da se u prvim redovima skupi i mlađe publike. Stariji, kaže, slabo izlaze, a njoj je uspjelo pjesmama pridobiti i mlađu publiku. Kako, pitamo?

Pjesma je najvažnija spona

- Možda ne komuniciram s njima na društvenim mrežama, ali radim to pjesmom. A pjesma je velika, najvažnija spona između autora i publike. Oduvijek govorim da je pjesma iznad svega. Naravno, tu su i emocija, izvedba... ali pjesma je vezivno tkivo. Ona je stup. I sve je potrebnija ljudima, pogotovo u ovom otuđenom vremenu u kakvom živimo trenutačno. I nekako se dogodilo da mladi, eto, vole te moje pjesme, identificiraju se s njima. To me čini sretnom - objašnjava pjevačica koja je deset godina čekala na povratak u studio.

- Dogodio mi se slučajan susret sa skladateljom Damirom Bačićem. Bili smo na promociji Frajli. Na koncertu je bila i Mia Dimšić, a mene su se dojmile njezine pjesme... Tekstovi su joj uputni, životni, zanimljivi. Zbog svega, činilo mi se da bi tu moglo biti nešto primamljivo i za mene pa sam zamolila Damira, kad bude u prilici, da malo promisli o svemu pa možda nešto napiše i za mene. I eto njega uskoro s pjesmom - prisjeća se Jasna Zlokić, dodajući da se uskoro nametnulo i ime Ante Gele kao aranžera koji je, napominje Zlokić, vrhunski odradio posao, baš "prema njezinu srcu i uhu".

Nije, govori, mogla znati da će pjesma ispasti hit, bez obzira na veliko iskustvo i dugogodišnji rad na sceni.

image
Marko Todorov/Cropix

- Nikad ne znam što će biti hit. Meni se pjesma dopadne ili ne dopadne... Ima nekih mojih pjesama za koje sam mislila da će bolje proći. S druge strane, ima pjesama za koje mi se čini da su mogle biti i bolje, a one su eto bile prepoznate kao hitovi. Čudno je to. No, ja sam znala da je ovo lijepa pjesma, unikatnog teksta i lijepe melodije. Izrazito pjevna -govori Zlokić, dodajući da se pjesma "Potrošilo nas vrime" melodijom i emocijom sjajno uklapa u njezin opus. Jedva čeka, govori, da bude u prilici izvoditi je pred publikom u originalnom aranžmanu s gudačima.

- Mišljenja sam da se pjesma, kada je nova, mora izvoditi točno kako je zamišljena. Onda, kada ona odradi svoje kroz medije, kad je svi čuju, tada se možete igrati i izvoditi je kako hoćete. Samo s gitarom, ili a capella... No, prvo vrijeme pjesma mora biti autentična i ja se držim toga - kaže Jasna Zlokić koja je na dodjeli nagrada Zlatni Studio bila najavljivana kao J Zlo, što je referenca na njezin poznati zagrebački nastup kada je planetarno popularnom reperu 50 cent nastupila kao predgrupa s remiksiranom verzijom svoje kultne pjesme "Skitnica".

Krik mladosti

- To je bilo nešto veličanstveno, nešto čega ću se sjećati za sva vremena. Bio je to riskantan nastup. Mogli su me izviždati, mogla me publika odbaciti. Ali, nije, i ja sam doživjela krik mladosti koji je za mene bio nezaboravan. Sjećam se da sam bila ganuta do suza i to su stvari koje se pamte dok ste živi - prisjeća se pjevačica koju smo upitali i sprema li, na tragu uspješnog singla, novi album.

image
Marko Todorov/Cropix

- Stalno razgovaram s Damirom, šalje mi pjesme na preslušavanje... Nešto je u pripremi. Napravit ćemo album u nadolazećem razdoblju. Vrijeme mi nije imperativ. Pjesme moraju biti lijepe i ja moram biti njima zadovoljna. Uzbuđena sam zbog toga, jer koliko god sam pjesama ili albuma snimila, svaki put kada radim na nečem novom, osjećam se kao da kreće ispočetka - zaključila je Zlokić, zahvalivši još jednom i Zlatnom Studiju na prekrasnoj priredbi u ovim "limitiranim, nemogućim vremenima".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 19:51