VINKO ĆEMERAŠ

Slavuj iz Čapljine u pohodu na Doru: ‘Nadam se da ću doći do publike koja će trpjeti moje uspone i padove‘

‘Veseli me cijeli taj događaj, druženje s ljudima, predstavljanje svoje pjesme i uživanje u tom trenutku‘, rekao je glazbenik o ovogodišnjoj Dori

Vinko Ćemeraš
 

 Boris Pehar/

Dok je u svom kućnom studiju prizivao melodiju i note pa onda i napisao pjesmu "Lying eyes", nije mislio da će se baš s njom predstaviti na Dori 2024. Regiju je još prije tri godine oduševio izvedbom pjesme "Pelin i med", a sada se nada da će sa svojom pjesmom "Lying eyes" oduševiti i inozemnu publiku. Vinko Ćemeraš prvi se puta bori za mjesto pod reflektorima Eurosonga, njegova je pjesma u tri dana skupila preko 35.000 pregleda na YouTubeu, a podrške iz rodne mu Čapljine, ali i njegovih obožavatelja diljem Hrvatske, ne nedostaje.

Rekao si da je pjesma "Lying eyes" nastala dok si u kućnom studiju prizivao inspiraciju. Gdje pronalaziš najčešće inspiraciju i kako je to prizivaš?

Prizivam je upornošću. Često ne dolazi lako, ali kad svoju tvrdoglavost usmjerim prema stvaranju, nešto se dobro i dogodi. Pronalazim je u trenutcima, bili to moji trenutci ili pak neki u kojima sam samo svjedok. Na kraju uvijek je tu tema ljubav o kojoj pišem. Politiku nisam doživio, ljubav jesam pa je lako izabrati temu o kojoj ću pisati.

image

Vinko Ćemeraš

Boris Pehar/

Je li ti motivacija za prolazak na Eurosong isključivo mogućnost da se probiješ na inozemnom tržištu ili te nešto drugo motivira?

Pa da budem iskren, motivacija je isključivo ta da se probijem na inozemno tržište. Samim tim ako kojim slučajem i odem na Eurosong dovoljna motivacija za dalje će biti dokaz da je publika prepoznala i prihvatila moj stil.

Čemu se sve nadaš da ćeš postići ovom pjesmom?

Ne očekujem ništa, a puno toga sanjam. Ova je pjesma pokazatelj kakvom se stilu okrećem. Nadam se da ću preko nje doći do publike koja će trpjeti moje uspone i padove.

Pisao si tekst, glazbu i aranžman sam. Što te najviše zabavlja u samom procesu stvaranja pjesme?

Najviše me zabavi u tom procesu neka mala ideja ili iskra na koju kliknem i zbog koje osjetim da može nešto biti od pjesme. Obično dobijem neku melodiju pa najvažniji trenutak bude ubaciti tekst i probati pjevati. Na početku odmah vidim hoće li mi izvući osmijeh ili neugodnost.

Što te najviše veseli u vezi Dore?

Pa veseli me cijeli taj događaj, druženje s ljudima, predstavljanje svoje pjesme i uživanje u tom trenutku.

Jesi se čuo s mentorom Davorom Gopcom iz "The Voicea"? Što kaže na pjesmu?

Nisam se još čuo s njim, znam da pjesma nije njegov stil, ali isto tako znam da imam njegovu podršku. Ubrzo ću u Zagreb pa vjerujem da ću se sresti s njim i popričati o svemu što me čeka.

image

Vinko Ćemeraš

Boris Pehar/

Je li Čapljina ponosna na tebe?

Mislim da je, svaki put se iznenadim koliku ljubav i pažnju imam. Na meni je da ih ne razočaram ponašanjem, ostalo će mi oprostiti.

Kako komentiraš favorite koji su se nametnuli u komentarima na društvenim mrežama kao što su Baby Lasagna, Let 3...? Stvara li ti to nervozu?

Ma kakva nervoza, drago mi je radi njih. Po svim tim reakcijama i komentarima normalno je da su glavni favoriti. Želim im da im i nastup bude kao dosadašnje reakcije.

Tko je tvoj favorit?

Iskreno, još nemam, ali vjerujem da ću imati kad poslušam sve pjesme uživo.

image

Vinko Ćemeraš

Boris Pehar/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:57