ODLAZAK RAJKA DUJMIĆA

Slomljeni Tutić o svom velikom prijatelju: Čuli smo se prije tjedan dana, imao je velike planove...

Čuo sam se s Rajkovom suprugom Snježanom... To je veliki gubitak za hrvatsku glazbu, a neizmjerna moja privatna tuga
Zrinko Tutić i Rajko Dujmić
 Biljana Blivajs/Cropix

- Čuo sam se s Rajkovom suprugom Snježanom... To je veliki gubitak za hrvatsku glazbu, a neizmjerna moja privatna tuga - potreseno je za Slobodnu Dalmaciju kazao Zrinko Tutić, koji je s prijateljem Rajkom napisao "Moju domovinu", domoljubnu pjesmu za sva vremena u čijemu je snimanju 1991. godine sudjelovalo 150 glazbenika.

Zrinko i Rajko posljednji put su se čuli prije tjedan dana, uoči Dujmićeve kobne prometne nesreće.

- Spremao se za tu svoju neku novu priču s 4 Asa, razgovarali smo o tome. Htio je krenuti u neke nove pjesme. Trebala mu je izaći antologija, pa je sve to zbog korone malo bilo odgođeno. Nije se stiglo... - emotivan je bio Tutić.

Dvojica su se prijatelja i hit autora prije osam godina publici predstavila i u zajedničkom projektu “Muzika zabavna” u sklopu kojega su, uz pratnju orkestra, izvodili vlastite, inače publici dobro znane pjesme u interpretacijama poznatih glazbenih imena.

Stihove i glazbu koju su pisali za Doris Dragović, Severinu, Nove fosile, Rivu, Jasnu Zlokić, Željka Bebeka, Maju Blagdan, Massima Savića...

Entuzijastični Rajko je tom prigodom za Slobodnu ispričao kako je prethodno više od godinu dana nagovarao prijatelja Zrinka na “silazak s planine”, jer su obojica posljednjih godina rado provodili vrijeme u svojim vikendicama (Dujmića smo tada prekinuli u berbi vrganja u Gorskom kotaru, a Tutića “uhvatili” u njegovoj kući na Plešivici).

Bio je, kao i uvijek, željan druženja, pjesme, susreta s dragim ljudima...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. ožujak 2024 10:29