SVI PAMTE MARINU

Slovila je za jednu od najfatalnijih žena bivše države, a sad odlazi iz Hrvatske i mijenja državljanstvo

‘Da nisam otišla ‘88., završila bih kao Mira Furlan‘, kaže pjevačica koja je žarila i palila glazbenom scenom u Jugoslaviji

Marina Perazić

 Cropix/

"Sada pratim ritam tvoj, ovu pjesmu novi broj..." - pjevala je tako Marina Perazić sada već davne 1984. godine. Riječka glazbenica slovila je za seks simbol i jednu od najfatalnijih žena bivše države, a sada je za In Magazin progovorila o tome zašto je odlučila otići iz Hrvatske.

Perazić je pop glazbi donijela potpuno novi zvuk, a postala je i miljenica publike, što zbog boje glasa, što zbog scenskih nastupa. No, na vrhuncu karijere Marina Perazić nestala je bez traga i glasa.

"U Ameriku sam otišla nakon četiri i pol godine jako intenzivne karijere. Mi smo postali slavni preko noći, to je sve došlo iznenada. Ono što me najviše opterećivalo je gubitak privatnosti. Očekivala sam okej, kad dođem u Zagreb, onda je normalna stvar, imam neki koncert, da ću poslije davati autograme i slikati se, ali kad sam u Rijeci hodala, to je bilo strašno. Prosto nisam mogla ići od stana do none, a da za mnom ne trče", ispričala je.

Titula seks simbola osamdesetih, koliko god bila laskava, nosila je i negativne konotacije. Je li to pomoglo ili odmoglo njezinoj karijeri?

"Pa, definitivno mi je pomoglo, ali kako sam se ja osjećala po tom pitanju... Ne baš naročito. Zato što sam bila diplomirani inženjer građevine i s takvom etiketom je bilo... Pa ja nisam glupa. I can offer so much more‘‘, rekla je za In Magazin.

image

Marina Perazić

Screenshot Youtube/Screenshot Youtube

Na poziv dugogodišnjeg partnera i bubnjara grupe EKV Ivana Fecea Firčija, sreću je potražila u Velikoj Jabuci.

‘‘Sudbonosno pitanje ‘hoćeš li ići sa mnom u Ameriku?‘ bilo je pred Milanom Mladenovićem. Ja sam rekla ‘da‘. Nikad se nismo oženili, ali to je bilo to sudbonosno ‘da‘. On je otišao, nakon 6 mjeseci sam ja otišla za njim. To je bilo ‘88. u 10. mjesecu. Puno prije onih svih nemilih događaja na ovom podneblju. Nažalost, da sam bila tu, da nismo otišli, vjerojatno bih doživjela isto to što je doživjela Mira Furlan. Jer je on iz Novog Sada, ja sam iz Rijeke, nitko nikad nije razmišljao o tome. NIje bilo bitno kakvo je njegovo podrijetlo, niti je danas bitno. Ali jednostavno mislim da bismo doživjeli velike neugodnosti‘‘, priča Marina.

image

Marina Perazić i Let 3

Ivana Nobilo/Cropix

Danas su, iako ne više u ljubavnom odnosu, ponosni roditelji dvije kćeri. Mia Katarina i Luna Marija izrasle su u prave ljepotice, a njihov je život i dalje u New Yorku gdje se i ova pjevačica uskoro planira vratiti.

‘‘One su naši sponzori, s obzirom da su one američke državljanke, tako da će biti sponzori mami i tati da dobijemo američke papire, za koji dan predajemo to‘‘, priča.

Planira li se onda odseliti?

"Pa, ja želim svojim kćerima pokloniti to da budem najbolja baka na svijetu. Ja se moram pohvaliti, imam 66 godina i zadnjih sam se 7-8 totalno oslobodila ovisnosti o ljubavi s nekim drugim", govori Marina i dodaje: "Stvarno uživam u svojoj samodovoljnosti, meni se to dogodilo slučajno, a mislila sam da mi se to nikad neće dogoditi. Ali prosto meni ne treba partner."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. ožujak 2024 15:21