NEDAĆE POPULARNE PJEVAČICE

SLUČAJ SEVERINA NE JENJAVA Zbog razlaza s menadžerom pjevačica traži 100 tisuća eura odštete? '

 
Igor Kojić, Severina, Tomica Petrović
 Davor Pongracic / CROPIX

Svi oni koji su se ponadali da će Severina Kojić i Tomislav Petrović ponovno pronaći zajednički jezik počeli su shvaćati da Severinina najduža relacija s nekim muškarcem ipak, izgleda, neće završiti “hepiendom”.

Slučaj na sudu?

O trzavicama na relaciji pjevačica i menadžer, koji su punih sedamnaest godina vrlo uspješno surađivali, govorka se i piše već mjesec, a poput bombe odjeknula je nova vijest što ju je servirao srpski Kurir koji piše da je glazbenica tužila svog donedavno najvjernijeg suradnika za čak 100.000 eura. Severina, prema napisima, smatra da joj je Petrović nanio veliku štetu time što joj je bez razloga otkazao suradnju, pa sada preko zagrebačkog Županijskog suda traži da joj menadžer sve to nadoknadi. Navodno, Severina u svom vlasništvu ima i dokumente koji će potkrijepiti njezine tvrdnje te ih preko svojih zastupnika planira predati nadležnim tijelima kako bi pravda bila zadovoljena.

- Sve postoji napismeno. Kopije ugovora za poslove koje je Tomica sklapao, a nedavno i raskinuo, Severina je dobila od nekih čiji identitet krije. Tomica ju je morao pitati želi li da u njezino ime raskine te ugovore, no on je to učinio svojevoljno - piše Kurir koji dodaje da je Petrović putem svoje tvrtke vodio sve Severinine poslove.

- Sva plaćanja je on obavljao, ugovarao nastupe, organizirao velike koncerte, reklamne kampanje, sklapao sponzorstva... Dok su radili zajedno, ona nije imala potrebu brinuti o tim naizgled tehničkim stvarima, jer je sve na vrijeme bilo završeno. Severina je od svog menadžera očekivala da joj službeno objavi prekid suradnje, a kako se to nije dogodilo, morala je otkazati nekoliko većih koncerata jer je Tomica potpisao ugovore, a onda ih raskinuo - piše list.

Točnost tvrdnji pokušali smo provjeriti kod aktera. No, Igor Kojić, koji je navodno nakon prekida suradnje između svoje žene i njezina menadžera preuzeo menadžerske poslove za Severinu, nije se javljao na mobitel. Slušalicu nije dizao ni Tomislav Petrović koji je posljednjih dana viđen u središtu Zagreba.

‘Grube riči’

- Izgledao je otmjeno, no tužno. Pitao sam ga hoćemo li na kavu, no izgovorio se nedostatkom vremena. Bilo je očito da ne želi ništa govoriti o situaciji vezanoj uz Severinu - kaže nam jedan glazbeni menadžer koji se, baš kao i njegovi brojni kolege, čudi i ne može vjerovati da je jednoj od najuspješnijih poslovnih suradnji na ovim prostorima doista došao kraj. Severina i Petrović surađivali su od 2002. godine, točnije od njezine turneje “Virujen u te”.

Petrović je bio poznat po tome što je o svojoj umjetnici uvijek skrbio kako nikad nije radio ni jedan glazbeni menadžer. Pazio je da joj nije hladno ili vruće, imao sa sobom spremnu bočicu vode ako ožedni, nosio joj je kišobran, nosio je i njezine torbice... Kad je na Eurosongu nastupala s pjesmom “Moja štikla”, novinari su ga viđali s dekicom pod rukom, koju je nosio kako bi se njegova štićenica zagrnula nakon vrućeg nastupa. Zbog svega toga teško je vjerovati da su jedno drugom, navodno uz neke “grube riči” uoči Petrovićeva rođendana, u veljači rekli zauvijek “zbogom” i to zbog novca, kojeg im, ako je suditi po uspješnosti svega što su radili skupa, nije trebalo nedostajati.

No, da nešto ne ide kako treba potvrđuje i to što je iz Severinina pratećeg sastava nedavno otišao dugogodišnji član njezina benda Henry Radanović.

Tko je u pravu

- Istina je da više neću svirati u Severininu pratećem sastavu. Trenutačno oboje imamo druge planove, o čemu smo razgovarali nekoliko puta. Poslovno, Severina je izuzetan profesionalac, a meni osobno jako draga osoba. Nas dvoje ćemo zauvijek biti prijatelji - rekao je Radanović za 24 sata. Prema našim izvorima, navodno će još neki glazbenici iz njezina benda potražiti druge angažmane. Je li to možda zbog toga što u posljednje vrijeme nema mnogo koncerata na kojima bi svirali i promovirali aktualni Severinin album “Halo”? Podsjetimo, prašina se nedavno podigla i zbog otkazanog Severinina koncerta u Začretju. Ondje su s njom trebali pjevati i plesati svi oni koji su željeli ići na ranije otkazan koncert pjevačice u Donjoj Stubici, no na kraju nije bilo ni koncerta u Začretju, a Severina je putem društvenih mreža objasnila da je to tako zbog organizacijskih teškoća. To je diglo tlak organizatorima koji su kazali da Severina ne govori istinu i da je koncert otkazala sama.

- Ne možemo se oteti dojmu da je razlog najvjerojatnije narušen poslovni odnos ovlaštenog zastupnika izvođača i izvođača, o čemu se više puta pisalo u medijima, nakon što je sklopljen ugovor o organizaciji koncertnog nastupa - poručili su organizatori nikad održanog Severinina koncerta u Začretju.

Reakcija Severininog PR-a Davora Grgina

Netočno je da je Severina podigla sudsku tužbu protiv Tomislava Petrovića, pa je logično netočno i da traži bilo kakvu odštetu. Netočno je da je Tomislav Petrović otkazao Severinine ‘koncertne nastupe i sponzorske ugovore’.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:18