ZLATNI STUDIO

Šok za Duška Ćurlića: ‘Kad su prozvali moje ime, ostao sam bez teksta. I to još na rođendan...‘

Dugogodišnji voditelj HTV-a jučer je imao trostruki razlog za slavlje, evo što nam je rekao nakon prijenosa Zlatnog Studija

Duško Ćurlić

 Davor Pongracic/Cropix

Šesti Zlatni Studio je završio, a pobjednici u 21 kategoriji odnijeli su kući svoje kipiće. Posebno napeto bilo je u kategoriji televizije gdje su nagrađena serija Nestali 2 Joška Lokasa, kulinarski show Masterchef, voditelj Duško Ćurlić i show ‘Ples sa zvijezdama‘. Do posljednjeg trena vodila se bitka u finalu, a evo što su nam rekli pobjednici.

NESTALI 2

Druga sezona HRT-ove serije "Nestali" osvojila je svoj drugi Zlatni Studio za najbolju TV seriju i njezin autor Joško Lokas ne skriva oduševljenje:

image

Joško Lokas s Markom Cindrićem, Enesom Vejzovićem i Filipom Križanom

Zeljko Puhovski/Cropix

- Ove godine se nismo nadali priznanju. Već u prvom krugu bila je baš onako žestoka konkurencija i da su gledatelji odabrali bilo koga, nešto za širu populaciju poput "Kumova" ili pak "Područje bez signala", također izvrsnu seriju HRT-a, bilo bi zasluženo. No mi smo dobili i ne mogu biti sretniji. Odlična konkurencija, hvala HRT-u na povjerenju koje nam je dala da radimo drugu sezonu serije i se nadamo da ćemo doživjeti treću. A ovo je bilo toliko neočekivano da uopće nisam znao kako izaći na scenu, kome se zahvaliti, kojim redoslijedom, vjerojatno sam sve zaboravio, ali nekako mislim da smo poentirali tamo gdje je najbitnije. Diramo jednu osjetljivu temu naših prijatelja, ljudi, rodbine, onih koji više nisu s nama i uvijek je to dodatna obaveza - napraviti nešto pošteno, od srca, a ne možeš je nikada napraviti kako treba. Nikad nitko neće napraviti ovu temu kako valja, ali ako je prestanemo raditi onda naprosto odlazi sve u zaborav. Naša je dužnost da podgrijavamo tu vatru i održavamo sjećanje na te ljude, nadam se da uspijevamo i ova nagrada je veliki vjetar u leđa svima nama koji se bavimo tom tematikom.

MASTERCHEF

Za Stjepana Vukadina, Melkiora Bašića i Damira Tomljanovića ovo je druga sezona koje su kao žiri odradili u kulinarskom spektaklu Nove TV "MasterChef", a ujedno i drugi Zlatni Studio koji su osvojili s tom emisijom u kategoriji najboljeg reality showa. Pa premda su bili laureati i prošle godine, obzirom na druge finaliste - "Supertalent" Nove TV i RTL-ov "Život na vagi", nisu znali čemu se mogu nadati.

image

Stjepan Vukadin, Melkior Bašić i Damir Tomljanović, iz popularnog kulinarskog showa Masterchef.

Zeljko Puhovski/Cropix

- Ne možeš nikada očekivati, jer je konkurencija bila vrlo jaka. Respekt i drugim emisijama, mislim da smo ove godine svi odradili dobar posao, a publika je bila ta koja je odlučila - kazao je Damir Tomljanović. Na za njih drugu sezonu "MasterChefa", Melikor Bašić gleda kao i na prvu - misiju da uče ljude kuhati, prenose svoje znanje.

- Ove sezone osim što smo nastojali usmjeravati kandidate, mislim da ćemo se sva trojica oko toga složiti, i mi smo kao žiri bili više opušteniji, malo više povezaniji kako nas trojica međusobno tako i s kandidatima i ekipom na setu. Taj drugi "MasterChef" bilo nam je dosta lakše raditi i vjerujem da se to moglo vidjeti na malim ekranima - zaključio je Stjepan Vukadin.

DUŠKO ĆURLIĆ

Za HTV-ovo zaštitno lice, ali i glas - Duška Ćurlića ovo je bila prva nominacija za Zlatni Studio u kategoriji najboljeg TV voditelja.

image

Mario Battifiaca

Zeljko Puhovski/Cropix

- Prva i odmah gol i to na moj rođendan. I to ne samo na moj, već i moje kćeri. Prvo sam se veselio ovoj nominaciji, a sada se veselim ovoj nagradi, onako iskreno i od srca. Što je moglo presuditi, što sam najbolje odradio u prošloj godini? Apsolutno "A strana", emisija koja mi je prirasla srcu, koja me je možda na neki način izdvojila. Tu je i Eurosong koji obožavam raditi, a bilo je još nekih lijepih stvari, lijepih projekata koje sam radio i hvala mojim kolegicama i kolegama koji su mi bili podrška u tome, u mojem poslu i dopustili mi da pokažem kako ja to mogu, da ja to znam. No kada sam čuo da prozivaju moje ime, totalno me šokiralo. Idući prema televiziji, rekao sam si neću spremati nikakav govor, međutim u trenutku kada sam čuo svoje ime, prvo sam bio zbunjen i došao sam na scenu ne znajući što bih. Ali drago mi je da sam se sjetio nekih od velikana koji su obilježili moje televizijsko odrastanje, od Helge Vlahović, Saše Zalepugina, Olivera Mlakara,... da ne nabrajam svu tu sjajnu generaciju, jer ću sigurno nekoga neporavdano izostaviti - kazao je ushićeno Duško Ćurlić.

PLES SA ZVIJEZDAMA

Druga sezona showa Nove TV "Ples sa zvijezdama" slavodobitnik je u kategoriji najbolje TV zabave. Konkurencija je tu bila iznimno teška, s jedne strane HTV-ova "A strana", s druge "Supertalent", također projekt Nove TV.

image
Goran Mehkek/Cropix

- To je uvijek teško prognozirati, jer publika glasa. Ja se uvijek prepustim, gledam hoće li gledatelji prepoznati. Naravno da je super osjećaj osvojiti Zlatni Studio i jako mi je drago, posebno jer je taj format nama svima jako, jako drag, volimo ga raditi, volimo ga stvarati. Teško je, puno radimo i onda kada tu ljubav prema projektu dijeli još i publika, a prije toga i žiri, onda je to stvarno super. Jer to znači da ćemo ga možda nastaviti raditi i da ćemo uživati i mi i publika. Mi smo sada usred priprema za treću sezonu i mogu otkriti da imamo jako dobar cast, svi su baš zanimljivi. Kako plešu, još ne znam, vidio sam ih samo na ovim promotivnim snimanjima, tu su svi bili voljni, davali su se, a to je uvijek dobar znak. Za sada izgledaju kao da se usude, što je mislim najvažnija stvar na početku, a onda ćemo vidjeti kada uđu u dvorane, krenu vježbati i plesati - kazao je koreograf Igor Barberić, koji je s Markom Cibocijem, Frankom Batelić i Larisom Lipovac Navojec član žirija "Plesa sa zvijezdama".

image

Zlatni Studio 2023.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 21:55