MIŠIN NASLJEDNIK?

Splitski pjevač snimio novu verziju ‘Sutra mi sude‘: ‘Ovo je moje iznenađenje za Mišu!‘

Sam Mišo Kovač rekao je da je ovaj pjevač njegov dostojan zamjenik, a Splićanin se sada nada da će se legendi dopasti njegova obrada
Mišo Kovač i Alen Nižetić
 Press

Pjevač Alen Nižetić obradio je stari hit legende hrvatske zabavne glazbe Mate Miše Kovača "Sutra mi sude".

Riječ je o svima dobro poznatoj pjesmi nastaloj još 1987. godine, čiji tekst potpisuje Željko Pavičić, a glazbu Đorđe Novković. Sada je ta skladba dobila novo ruho u aranžmanu Eduarda Botrića, a tu novu obradu izveo je Nižetić u namjeri da, kako kaže, iznenadi i time zahvali Miši Kovaču.

Naime, Nižetić je prije dvije godine bio gost na na Kovačevim koncertima u zagrebačkoj i splitskoj Areni, a nastupio je i na glazbenoj večeri "Split pjeva Mišu". Riječ je bila, u ovom potonjem slučaju, o retrospektivnoj večeri na Splitskom festivalu održanom u srpnju 2019. kada su Ivana Kovač, Jole, klapa Rišet, Mladen Grdović, Vlado Kalember, Željko Bebek, Dražen Zečić, Goran Karan, Alen Nižetić, Giuliano te mnogi drugi izvođači pjevali samo Mišine pjesme.

Mišo je sve to pratio iz publike, a potom neformalno zaključio kako je Nižetić njegov nasljednik na sceni jer mu se najviše svidjelo kako upravo on interpretira njegove pjesme.

- Odlučio sam se na taj potez nakon mojih susreta s Mišom. Htio sam nakon svega toga, i njegove pohvale na moje izvođenje pjesme u Splitu, snimiti baš ovu pjesmu. Ovo je moje iznenađenje za njega pa se nadam da će mu se dopasti - rekao je Nižetić te poručio svima da uživaju i čuvaju se te kako se nada da će se uskoro s publikom vidjeti i na nekoj živoj svirci.

image
Alen Nižetić
Press

Ekipa je snimila i spot za novu obradu "Sutra mi sude" koji je režirao Mario Jelić iz Propono multimedije Split. Kadrovi mladog para snimljeni su na obali te na ostacima antičkoga grada Salone, metropole rimske provincije Dalmacije. No, ekipi to nije bio onaj početni plan.

- Iako smo željeli vjerno predočiti tekst pjesme, u tome nas je spriječila 2020. godina. Imali smo ideju da tekst pjesme doslovno prenesemo jer pjesma govori o jednoj neuzvraćenoj, nesretnoj ljubavi. Međutim, pandemija koronavirusa i novonastala situacija nas je omela, pa nismo mogli naći ni statiste, ni ostale stvari. Zato smo snimili jednostavniji spot koji je jako lijepo ispao - rekli su iz Nižetićeva tima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:41