UPOZORIO GA YOU TUBE

Šprajc ‘priznao‘ gaf u emisiji pa nastavio u svom stilu: ‘Ne vjerujte snimkama razorene Gaze...‘

Popularni voditelj prošli je tjedan rekao da i Izrael koristi terorističke metode u ratu s Hamasom, evo kako je to objasnio
 Darko Tomaš/Cropix

Zoran Šprajc se u petak navečer u novom izdanju svoje emisije ‘Stanje Nacije‘ dotaknuo govora od tjedan dana ranije, kad je u svom stilu komentirao sukob u Pojasu Gaze, a u kojem je Izrael okarakterizirao ‘terorističkom državom‘ zbog metoda koje koristi u odmazdi za Hamasove napade.

Taj je komentar prenošen diljem regije, a sada ga je sedam dana kasnije Šprajc pojasnio dodajući da ih je zbog toga ‘kaznio‘ i YouTube.

- U prošloj emisiji dogodio nam se propust jer smo govoreći o zbivanjima u Pojasu Gaze istakli kako u obračunu s terorizmom i Izrael koristi terorističke metode te time zapravo i sama postaje teroristička zemlja. To je možda bio pomalo promašen pristup zbog osjetljivih snimki iz Gaze zbog kojih je platforma YouTube ograničila pristup tim snimkama naše emisije, iako ih je cijeli svijet gleda danonoćno na društvenim mrežama i u televizijskim emisijama....Dakle, ne vjerujte snimkama razorene Gaze, ubijene i ranjene djece, gladnih i žednih civila. Jer nakon nedavne Humanitarne intervencije Izraela u pojasu Gaze, da ne kažem Specijalne humanitarne operacije u pojasu Gaze, to je postalo jedno od najljepših područja na svijetu. U njemu se djeca sretno i veselo igraju na prekrasnim pješčanim plažama ili na Play Stationu uživaju u trećem nastavku Balkan Warsa. Pa ponekad djeca možda i prasnu, ali od smijeha, ne od bombi. A zahvaljujući izraelskim investicijama i ulaganjima u ekonomiju Gaze dosegnuta je skoro puna zaposlenost i standard koji premašuje standard civila u Tel Avivu koji sa zavisnošću gledaju kako žive njihova braća Palestinci u Gazi", zaključio je Šprajc u emisiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 16:13