KOLEGE U SUZAMA

Šprajc: ‘U šoku sam‘; Maja Sever: ‘Sve je bilo normalno. Pa jučer smo se čuli...‘

‘Mislav je bio suri profesionalac kojem je TV bila i doručak i ručak i večera‘, rekao nam je Jarak

Mislav Bago od 2009. godine radio je na Novoj TV
 

 Biljana Gaurina/Cropix

Mislav Bago, višestruko nagrađivani novinar i urednik na Novoj TV, iznenada je preminuo u četvrtak u 49. godini. Od njega su se oprostili brojni kolege i prijatelji koji i dalje ne mogu vjerovati da njihovog dragog Mimija više nema.

"Mimi i ja znali smo se tridesetak godina, a upoznali smo se kada je on došao na HTV. Ja sad ne mogu pričati, mene je ovo skroz slomilo (plače). On je bio naš apsolutno najbolji politički novinar, ali, on je bio i dio moje obitelji. Ja sam ga doživljavala kao svog mlađeg brata. On je bio moj Mimi", rekla nam je Maja Sever.

"Bago je moje četvrto dijete! Moj najbolji prijatelj i brat", dodala je za Slobodnu Dalmaciju. "Sve je bilo normalno. Ne znam što mu se dogodilo. Cijelo smo vrijeme bili u kontaktu. Jučer smo se čuli. Ništa nije ukazivalo na ovo. Oprostite, ne mogu...", dodala je Sever.

"U šoku sam. Ovo je potpuno nezamisliv gubitak, ovo je odlazak žive televizijske legende, predragog kolege i prijatelja i nadasve dobrog čovjeka. Ne mogu vjerovati da ga nećemo više gledati, da ga više neću nikad vidjeti", rekao nam je Zoran Šprajc.

"Mislav je bio suri profesionalac kojem je televizija bila i doručak i ručak i večera. Bio je uz to hodajuća enciklopedija Sabora, Vlade, politike... Nema podatka kojeg on ne bi znao. Bio je veliki novinar, pravi profesionalac, ali i veliki prijatelj i kolega. Skupa smo radili dvanaest godina. Počivaj u miru, dragi Mislave", rekao nam je Andrija Jarak.

‘‘Mislav je ostavio neizbrisiv trag na hrvatsko novinarstvo, ali i na našu redakciju. Bio je omiljen kolega i urednik, uvijek spreman pomoći. Od Mislava smo svi puno učili i divili se njegovoj strasti prema poslu, uvijek s nekom novom idejom, uvijek korak dalje. Njegov prerani odlazak veliki je gubitak za sve nas‘‘, izjavila je direktorica Informativnog programa Nove TV Ksenija Kardum.

"Ne mogu vjerovati, bez teksta sam. Pokoj ti duši, Bago. Falit ćeš nam...", poručio je kolega novinar na Twitteru.

"Zbogom, prijatelju", poručio je Domagoj Novokmet na Twitteru.

"Kakva tuga. Neponovljiv talent", napisala je na Twitteru novinarka Arduana Pribinja.

"Od sitnih noćnih izlazaka, beskrajne zabave, do 10 godina zajedničkog rada... u svim si situacijama bio prijatelj! Počivao u miru, dragi Mislave. Beskrajno sam tužna... Falit ćeš", napisala je Ivana Ivanda Rožić na Facebooku.

image

Ivana Ivanda Rožić oprostila se od Mislava Bage

Facebook/ Ivana Ivanda Rožić

"Neponovljiv. Originalan. Čovjek. Mislav. Bago. Počivaj u miru prijatelju, već nam nedostaješ", napisala je Nataša Božić.

"Zvala sam ga jutros da mi kaže da je to grozna izmišljotina. Zvala i zvala... Pisala poruke... I onda sam dobila potvrdu da je stvarnost, a ne neki ružan san iz kojeg ću se probuditi... Mislav je bio jedan od rijetkih koji je bio tu za mene kad mi je bilo teško. Nazvao me da mi kaže da je tu ako ga trebam... Ohrabrio me da se ne bojim... Da će sve biti okej. Brinuo se za djecu u redakciji, studente koji bi preplašeni bili bačeni u žrvanj. Nikad se nije uzvisivao, uvijek je za sve bio dostupan. Kolega, prijatelj. Nikada o drugima nije ružno pričao, čak korio druge koji su to radili... To nije lijepo, rekao bi... Pa to su naše kolege. Kakva neizreciva tuga", rekla je potresena Ivana Paradžiković za Slobodnu Dalmaciju.

"Nemam riječi... Koliko sjećanja na prije svega Čovjeka, u svakom trenutku, i kolegu koji je u novinarstvu ostavio neizbrisiv trag. Dobri, dragi prijatelju počivaj u miru", rekla je za Slobodnu Damira Gregoret, voditeljica RTL vijesti. Samo riječi hvale za kolegu ima i Elizabeta Gojan.

"Znali smo se od početka devedesetih, bili smo kolege, ali i veliki prijatelji. Profesionalno, on je bio novinar onakav kakav novinar treba biti: beskompromisan, uvijek u potrazi za istinom, bez fascinacije političarima. Bio je novinar koji ne odustaje. Bio je poput lava, a tog lava sam baš ja, ako se dobro sjećam, kao starija kolegica 1994. godine poslala na prvo snimanje za HTV. Privatno, bili smo baš veliki frendovi. On je bio drag, nježan, emotivan... Krsni kum jednom od mojih blizanaca", kaže nam Elizabeta Gojan.

"O Mislavu profesionalcu ne moram ništa više reći... Sve je sam rekao i ostavio novinarski trag za dva života. Ali o Tebi Mislave - tuga je prevelika da bih pronašla prave riječi. Voljela bih da smo imali još vremena. Nedostajat ćeš beskrajno, Mimi naš jedini", rekla je Ivana Brkić Tomljenović, urednica vijesti na RTL-u i Bagina dobra prijateljica.

"Zvao me veprić, a ja njega najdraži gnomić. Samo smo mi to razumjeli zašto. Pitam se čemu smisao, danas si tu, boriš se za neku istinu i pravdu, onako kako najbolje znaš, sutra te nema pa će i oni s kojima si se prepirao pričati lijepo o tebi. Sheakspeare: Život je predstava na kojoj smo mi glumci, prolaznici... Ipak, ostavljamo trag. Zbogom, dragi moj Mislave", poručila je Sandra Križanec, urednica i voditeljica N1 koja je na HRT-u radila s Bagom, prenosi Slobodna Dalmacija.

"Svi mi ili većina nas koji smo radili ili radimo u medijima htjeli smo barem jednom biti kao Mislav Bago. To dovoljno govori o tome kakav je novinar bio. Počivaj u miru, Bago", poručio je Ivan Klarić na Twitteru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 20:19