POČELE PRIPREME

Sretnih i prelijepih 13: Koja će od ovih djevojaka biti nova Miss Universe Hrvatske?

Pogledajte kako kandidatkinje za Miss Universe Hrvatske 2022. uživaju na pripremama u Opatiji

Miss Universe 2022.

 Miss Universe 2022.

Najprestižniji izbor ljepote u Hrvatskoj, Miss Universe Hrvatske 2022., održati će se 23. svibnja u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade u Zagrebu uz live streaming na portalu Jutarnji.hr.

Za titulu najljepše natjecat će se 13 djevojaka koje dolaze iz cijele Hrvatske i koje se već danima pripremaju za veliko finale.

Djevojke su svoje pripreme započele za vrijeme boravka u Zagrebu u luksuznom hotel Esplanade, gdje su bile upućene u sve aktivnosti koje ih očekuju u narednom periodu i što ustvari znači biti Miss Universe Hrvatske.

image

Miss Universe 2022.

Miss Universe 2022.
image

Miss Universe 2022.

Miss Universe 2022.

"Izbor Miss Universe nije samo izbor najljepše djevojke na svijetu. Misice moraju biti društveno odgovorne, pratiti aktualna zbivanja u svojoj zemlji i u svijetu te imati mogućnost pokretanja pozitivnih promjena. Platforma Miss Universe i medijska pažnja oko svake predstavnice na svjetskom izboru obavezuje na uključivanje u brojne projekte te humanitarne akcije i na to da missice svoje društvene mreže i druge platforme koriste kako bi davale pozitivan primjer i utjecale na mladež", objasnila je direktorica odnosa s javnošću direkcije Miss Universe Hrvatske Ivana Delač, koja je ovu titulu ponijela prije gotovo dvadeset godina.

image

Miss Universe 2022.

Miss Universe 2022.
image

Miss Universe 2022.

Miss Universe 2022.

Vrijeme tijekom priprema bit će ispunjeno snimanjima promotivnih razglednica, službenih fotografija, uvježbavanjem koreografije te odabirom garderobe i obuće koju će nositi na izboru: večernjih i cocktail haljina Bariba, kupaćih kostima Pletix te obuće Baldinini. Finalistice će posjetiti i Hrvatsko Zagorje, točnije Vuglec Breg, gdje će uz prekrasnu prirodu uživati i u zagorskim specijalitetima.

U nedjelju su otputovale u Opatiju, a na bazenu hotela Ambasador odradile su službeno fotografiranje pred kamerom fotografa Same Mervara. Da bi ovogodišnje finalistice zaista zablistale, pobrinuli su se make-up artisti Beauty Studija MZ – Maje Zatezalo u suradnji s Aura kozmetikom te stilisti Hair Studio Maya iz Rijeke koji su za njegu i stiliziranje kose koristili vrhunske Schwarzkopf Professional proizvode. Svaki njihov korak za vrijeme priprema budno pratiti kamera Doriana Gašparovića, što će kasnije gledatelji imati priliku vidjeti za vrijeme finalne večeri.

- Izuzetno nam je drago što smo opet u Opatiji, gdje je sve počelo 1997. godine prvim izborom Miss Universe održanim u Hrvatskoj. Djevojke su smještene u vrhunski uređenom Heritage Imperial hotelu, a snimanja i probe ćemo imati u hotelu Ambasador, gdje će nam se pridružiti i dr. Vivian Jurković, vlasnica i osnivačica Dr. Vivian Estetics koja će djevojkama dati vrlo korisne savjete za njegu kože, otkrila nam je direktorica izbora Marija Kraljević.

Kojoj će od ovogodišnjih finalistica Ora Ivanišević predati krunu zlatarne Dodić saznat ćemo 23. svibnja, a ona će time steći pravo i privilegiju predstavljati Hrvatsku na najprestižnijem svjetskom izboru ljepote, Miss Universe. Pobjednicu očekuje i puno vrijednih nagrada, od kojih je jedna od najvećih stipendija Zagrebačke škole ekonomije i managementa (ZŠEM) za četverogodišnji dodiplomski studij ili MBA studij u vrijednosti do 20.000 eura.

Program u kojem nastupaju Filip Rudan i Jacques Houdek vodit će Davor Garić.

Miss Universe najprestižniji je izbor ljepote na svijetu s tradicijom dugom 70 godina. Pobjednica Miss Universe godinu dana živi u New Yorku i surađuje s raznim organizacijama za borbu protiv širenja HIV-a i borbi protiv AIDS-a, te postaje ambasadorica dobre volje pri UN-u. Aktualna Miss Universe je 21-godišnja Harnaaz Sandhu iz Indije koja najveću inspiraciju crpi od svoje majke, koja je slomila generacije patrijarhata kako bi postala uspješna doktorica ginekologije i vodila svoju obitelj.

Potaknuta podržati druge žene na isti način, Harnaaz je odrasla radeći sa svojom majkom u zdravstvenim kampovima koji su se baviti zdravljem žena i menstrualnom higijenom. Duboko svjesna privilegije koje joj je dala borba njezine majke, Harnaaz je danas snažan zagovornik osnaživanja žena, posebno njihovih ustavnih prava na obrazovanje, karijeru i slobodu izbora. Profesionalno, Harnaaz je glumica s dva Punjabi filma koji bi trebali biti objavljeni 2022. godine i nada se razbiti stereotipe koji u svijetu vladaju prema ženama. U slobodno vrijeme Harnaaz voli biti u društvu svojih prijatelja, voli yogu, ples, kuhanje, jahanje i igrati šah. Ona vjeruje u izreku – „Sjajne stvari događaju se onima koji ne prestaju vjerovati, pokušavati, učiti i biti zahvalni.“

FINALISTICE MISS UNIVERSE HRVATSKE 2022.:

1. Gabriela Balek, 21, Split

2. Monika Bogdanić, 23, Zagreb

3. Maria Delić, 23, Rijeka

4. Veronika Đerek, 18, Ivanić Grad

5. Lara Fuchs, 20, Poreč

6. Iris Kralj, 25, Varaždin

7. Klaudija Krezić, 23, Sesvete

8. Andrea Mandarić, 22, Split

9. Emanuela Mažar, 21, Samobor

10. Magdalena Milošević, 21, Metković

11. Arijana Podgajski, 19, Krapina

12. Karmen Vulić, 24, Split

13. Antonela Zvonković, 21, Karlovac

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. srpanj 2022 00:32