OTKAZIVANJE

Stigla službena potvrda organizatora: ‘Ove godine neće se održati zagrebački INmusic festival‘

Posljedice pandemije, rata, inflacije i općenito nesigurnosti, presudile su tom velikom glazbenom događaju na zagrebačkom Jarunu

Nick Cave and The Bad Seeds

 Marko Todorov/Cropix

Nagađanja su se pokazala točnima - ove godine neće se održati zagrebački INmusic festival. Ta informacija napokon je stigla i službeno od samih organizatora putem priopćenja objavljenog na Facebook stranici festivala. Ukratko, organizatori objašnjavaju kako su morali odustati od 16. izdanja INmusic festivala zbog posljedica pandemije, rata u Ukrajini, inflacije i općenito nesigurnosti. Ipak, nadaju se da će se INmusic ponovno vratiti već iduće godine.

image

Franz Ferdinand and Sparks

Marko Todorov/Cropix

"Dragi naši, hvala vam na strpljenju i riječima podrške proteklih mjeseci i ispričavamo se što nismo mogli ranije odgovoriti na vaše brojne upite o budućnosti festivala. Uložili smo velike napore kako bi se INmusic festival održao i ove godine, no nažalost moramo vas obavijestiti da se INmusic u 2023. neće moći održati. Kao i proteklih 17 godina, nastavili smo ulagati svu svoju snagu i resurse u realizaciju festivala na prepoznatljivoj razini međunarodne programske i produkcijske kvalitete koju vi kao publika očekujete i zaslužujete. Posljedice pandemije, rata u Ukrajini, inflacije i općenito nesigurnosti koju mnogi od nas osjećaju, rezultirali su uvjetima koji onemogućuju realizaciju nezavisnog festivala popu INmusica. U postojećim uvjetima nije moguće i ove godine pružiti vam najbolji mogući međunarodni glazbeni program uz cijenu ulaznice prilagođenu kupovnoj moći naše sredine. Ne želeći se odreći niti jednog od ta dva osnovna principa INmusic festivala, koji ste preko 15 godina svojim sudjelovanjem omogućavali, podržavali i usmjerili njegov razvoj i napredak, zaključili smo da ćemo dosadašnje napore usmjeriti u stvaranje preduvjeta za stabilnim nastavkom održavanja INmusica u budućnosti", stoji u priopćenju organizatora.

Napominju kako se nadaju da će se 16. izdanje festivala ipak održati u 2024. te da će u narednim mjesecima moći najaviti i datume njegovog održavanja.

"Hvala vam na 15 divnih izdanja koje ste oplemenili svojom prisutnošću i ljubavi prema glazbi u čiju snagu i ljepotu osobno vjerujemo. Hvala vam i unaprijed na razumijevanju i strpljenju dok pokušavamo prevladati postojeće prepreke i osigurati povratak vašeg i našeg INmusic festivala"., piše na Facebook stranici tog glazbenog događaja koju prati više od 184 tisuće ljudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2023 16:20